Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Marad-e 100%-os az ETO is?

2009. október 9. 9:10

Pénteken 18.30-kor a bajnokság hatodik fordulójának csúcsrangadójára kerül sor, mikor a Győri ETO csapata Debrecenbe látogat. A találkozót a SportKlub ÉLŐben közvetíti, míg online a www.haon.hu-n és a www.kisalfold.hu-n lehet követni.

Fotó: dvsckezilabda.hu
Fotó: dvsckezilabda.hu
A bajnokságot az eggyel több mérkőzést háta mögött tudó Békéscsaba vezeti, aki az eddigi hat mérkőzése mindegyikéből győztesen került ki. A Loki-ETO összecsapáson a tabella második és harmadik fokán álló csapatok mérik össze erejüket. A hazaiak csak Békéscsabán szenvedtek vereséget, míg vendégek eddig minden mérkőzésüket győzelemmel zárták.

A Győri ETO hivatalos honlapjának információi szerint Görbicz, Szölösi és Bradeanu továbbra sem szerepelhet Konkoly Csaba keretében.

„Le kell szögeznünk, hogy a Győr még Görbicz Anita nélkül sem tartalékos, elég megemlíteni, hogy az a Kovacsics Anikó helyettesíti, aki a válogatottban is a sérült klasszis helyén játszik” – reflektált Medgyessy Sándor, a DVSC-Aquaticum edzője arra a felvetésre, miszerint Görbicz hiányát megérezhetik-e a Rába-partiak.

„Természetesen mi is hallottuk azokat a híreket, miszerint többen is hiányoznak majd az ellenfelünktől, de úgy készülünk, hogy csakis Görbicz nem állhat Konkoly Csaba rendelkezésére. Igazi rangadót játszunk, amire még a „holtak is feltámadnak”, azaz kisebb sérülések és betegségek mellett is vállalják a szereplést a játékosok. Így lesz ez nálunk is, s biztos vagyok benne, hogy akik korábban betegeskedtek, azok is elfelejtik a bajukat az összecsapás idejére.”

Az elmúlt szezonban a Loki parádés mérkőzésen, 24–22-re legyőzte a győrieket, akiknek Debrecenben szakadt meg a hosszú veretlenségi sorozatuk: „Az a tavalyi recept volt a sikerre, hiszen minden meccs más, ráadásul azóta sok minden változott. Természetesen hiszünk benne, hogy most is meglesz a sikeres taktika, amivel meglephetjük a Győrt, s bravúrt érhetünk el. Erősödtünk az elmúlt évhez képest, s ha ezt alázatos munkával, kőkemény, agresszív, és egymást segítő védekezéssel, illetve koncentrált támadásokkal tudjuk bizonyítani, akkor nem maradhat el a számunkra kedvező eredmény” – fogalmazott Bakó Botond segítője, aki arra is kitért, az ETO világklasszis kapusának, Pálinger Katalinnak az eszén is túl lehet járni.

„Pálinger tudása nem kétséges, de ha megfelelő önbizalommal és koncentráltan lövünk, akkor az ő kapuja is bevehető. Ráadásul erre már volt is példa a közelmúltban, hiszen Pálingerrel a kapuban győztük már le a zöld-fehéreket. Neki is megvannak a gyenge pontjai, amiket jól ismerünk, erre kell alapoznunk. Bízom benne, hogy az elméletben működő variációkat viszontlátjuk a pályán, és sikeresek leszünk.”



A debrecenieknél több olyan játékos is van, aki korábban a Rába-parti gárdában kézilabdázott, például Mörtel Renáta, akinek a karrierje éppen Győrből indult el.

„Győrben kezdtem el kézilabdázni, végigjártam a szamárlétrát, és az élvonalban is a zöld-fehéreknél mutatkoztam be. Már egészen fiatalon felkerültem az ETO első csapatának keretébe, persze csak idővel számítottak rám komolyabban; eleinte csak edzettem a lányokkal, utána egyre több játéklehetőséghez jutottam. Közel négy évig voltam a Győri ETO-ban, ezt követően döntöttem a klubváltás mellett, és igazoltam a Dunaferrbe” – emlékezett vissza a győri évekre Mörtel Renáta.

A kiváló átlövő elmondta, már megszokta, hogy állandóan arról faggatják, milyen egykori csapata ellen játszani, de napjainkra már semmilyen mélyebb benyomással nem bír, ha az ETO ellen lép pályára: „Amikor a Dunaferrhez kerültem, akkor a szerződésemben volt egy olyan kitétel, hogy az első évben nem játszhatok a Győr ellen. Ezért az első alkalommal nagyon készültem, és izgultam a bizonyítási vágy miatt, de az évek alatt ez a plusz drukk elmúlt belőlem. Azóta már a Ljubljana színeiben is megküzdöttem a győriekkel, s tényleg ugyanolyan volt, mintha bármelyik másik gárda ellen szerepelnék. Így most már semmilyen pikantériát nem jelent farkasszemet néznem egykori csapatom játékosaival” – fogalmazott Reni.

Bár érzelmi szálak már nem kötik a Győrhöz Mörtelt, az viszont felpörgeti, hogy a világ egyik legjobb klubcsapata ellen bizonyíthat: „Hétfő óta az ETO-ra készülünk, szinte állandó beszédtémát jelentenek Vértenék az öltözőnkben. Jól ismerjük a riválist, tudjuk, mennyire jó alakulat, éppen ezért megpróbálunk mindenre odafigyelni. Harcos, kemény összecsapásra számítok, s nagyon bízom benne, hogy ugyanúgy, ahogy tavaly, most is ünnepel majd a sok drukker a Hódosban, azaz vesztesen távozik tőlünk a bajnokcsapat” – fejezte ki reményét Mörtel.



A DVSC-Aquaticum bérletesei pénteken a Győr elleni meccs előtt vehetik át a bérletekhez járó ajándékutalványokat. Öt órától, a pénztár melletti bejáratnál a csarnok folyosóján találják meg az asztalt, ahol bérletük bemutatása ellenében kapják meg az utalványokat.

NB I., 6. forduló
DVSC-AquaticumGyőri Audi ETO KC
Időpont: október 9., 18.30
Helyszín: Debrecen, Hódos Imre Rendezvénycsarnok
Vezeti: Dobrovits, Tájok

Forrás: www.gyorietokc.hu; www.haon.hu; www.kisalfold.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi