Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Veszélybe került a Hunnia KSK

2009. szeptember 30. 19:10

"Támogatók nélkül kilátástalan a jövő... Nehéz helyzetünket az okozhatta, hogy megbélyegzettek lettünk! A médiumok ránk sütötték a kirekesztő, nacionalista és antiszemita jelzőket, csapatunk neve, és a címerünkben lévő rovásírás miatt!"

Veszélybe került a Hunnia KSK
2009 június végével alakult meg egyesületünk, amelyet Hunnia Kézilabda Sport Klub-nak neveztünk el. Tettük mindezt azért, mert fontosnak gondoltuk, hogy mint a csapatot működtető gazdasági társaság tagjai, lehetőségeinkhez képest tegyünk annak érdekében, hogy csodálatos hazánkban biztosítsuk a mozgás feltételeit a sportolóknak és sportolni vágyó fiataloknak és gyerekeknek. Ezáltal más alternatívával is szembesülhetnek, mint a televízió és a számítógép előtti folyamatos semmittevés, a drogok, és az alkoholban való kiútkeresés a mindennapok égető problémái elől.

Csapatunk címerével és nevével próbáltuk tudtára adni az embereknek, hogy mi, a csapat vezetői milyen irányvonalat és értékeket tartunk fontosnak jelen helyzetben, és lehetőséget kínáljunk a fiataloknak arra, hogy a segítségünkkel újra számos sportsikerrel és programokkal örvendeztessék meg a hétköznapok problémáitól fásulttá vált magyar társadalom egy részét.

Elindítottuk sportszervezetünket, mert számos embertől kaptunk biztatást és lelkesítő szavakat arra vonatkozóan, hogy amit gondolunk, az jó, helyes irányt mutat, és perspektívát kínál az ifjúságnak! Indulásunkkor anyagi támogatásáról biztosított minket számos magánszemély és üzleti vállalkozás is. Tekintettel arra, hogy a női kézilabda Magyarországon sikersportágnak számít, első osztályú csapatunk szervezésébe és megformálásába lendületesen, hittel és buzgalommal telve vágtunk bele a magunk mellé összeválogatott szakmai stáb segítségével. Az elmúlt hónapok kőkemény edzésmunkái és erőt próbáló küzdelmes hétköznapjai után nehéz helyzetbe kerültünk!

Nehéz helyzetünket az okozhatta, hogy megbélyegzettek lettünk! A médiumok ránk sütötték a kirekesztő, nacionalista és antiszemita jelzőket, pusztán csapatunk neve, és a címerünkben megtalálható rovásírás miatt! Mondvacsinált okokat kerestek, hogy alátámasztva érezzék kényszerképzetüket, és ezt minél szélesebb közönséghez eljuttatva újra farkast kiálthassanak a politikai közéletbe! Egy szorgalmasan és lelkiismeretesen a kitűzött célért dolgozó csapat tagjait rágalmazták meg, nem törődve azzal az energiával és odaadással, amit a csapat tagjai minden nap tesznek a sikerért. Az egyesületünk és a jövőképünk sikeréért!

Azok a támogatóink, akik korábban pénzügyi hátteret biztosítottak volna egyesületünk működtetéséhez, rendkívül nehéz helyzetbe kerültek, és nehéz döntést hoztak. Számukra ebben a nehéz gazdasági helyzetben nem vállalható az az áldozat, hogy őket is mondvacsinált okokkal megbélyegezzék, és működésüket ellehetetlenítsék.

A médiumokban megjelent alattomos támadások hatására felmondták a formálódó, vagy már korábban aláírásra került támogatói szerződésünket, és ezzel egyesületünket is rendkívül nehéz helyzetbe hozták. Játékosaink béreinek, valamint a csapatnak helyet adó Vasas Sportcsarnok bérleti díjának kifizetése és a járulékos költségek olyan terhelést jelentenek a vezetőség számára, amelyet nem tud egyedül vállalni a továbbiakban.

Az elmúlt hetekben három zuglói iskolában kezdtük meg a gyermekek kézilabda oktatását, ahol közel ötven gyermek sportolási lehetőségeit biztosítjuk. További két iskola tanulói az elkövetkezendő másfél hétben kezdenék meg a kézilabda edzéseken való részvételüket.

Kétségbeejtően nehéz helyzetbe került a csapatunk! Amennyiben nem tudunk előállni záros határidőn belül olyan pénzügyi támogatókkal, akik biztosítják részünkre a lányok és a szakmai stáb munkájáért járó anyagi hátteret és pénzügyi fedezetet, akkor hamvába hal kezdeményezésünk, és az egyesületünknél foglalkoztatott közel száz sportolónak kell új helyet találni, ahol megvalósíthatja álmait, és profi körülmények között, versenyszerűen sportolhat.

Segítségért folyamodunk mindazokhoz, akik úgy érzik, hogy segíteni tudnak! Akik fontosnak érzik és találják azoknak a lehetőségeknek és képzésnek a támogatását, amit mi itt az ifjúságnak biztosítani tudtunk, tudunk, és szándékaink szerint fogunk is a jövőben...

Bár semmi nem indokolja, mégis lelkesek vagyunk, és bizakodva tekintünk a jövő felé, mert tudjuk, hogy jó úton haladunk. Nagyon viszontagságos, számos nehézséggel és ármánykodással teli hepe-hupás úton. Ám hiszünk abban, hogy a kezdeményezésünk másokban is szimpátiát vált ki, és lehetőségeikhez képest biztosítják számunkra a támogatásukat!

Nem áll szándékunkban kuncsorogni, és nem kívánunk leszegett fejjel, vesztesként elkullogni pusztán azért, mert bizonyos körök jó politikai lehetőséget látnak abban, ha velünk riogatnak! Sportolásra és mozgásra buzdítunk, nem politizálásra vagy társadalmi csatározásra!

Gyermekeink egészséges fejlődése és jövőbeni érvényesülése a tét!

Egyesületünk támogatóinak és szimpatizánsaink jelentkezését és esetleges felajánlásait várjuk a honlapunkra (www.hunniakezilabda.hu) és az info@hunniakezilabda.hu email címre!

Miltényi Zoltán
Hunnia KSK ügyvezető igazgatója

Forrás: www.hunniakezilabda.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi