Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Győri szezonnyitó kerti party

2009. szeptember 1. 10:57

A Győri Audi ETO idénynyitó rendezvényén elhangzottak a fő célok: a hazai bajnokságban és kupában megismételni a tavalyi szereplést, a Bajnokok Ligájában pedig a lehető legjobb eredményt elérni.

Győri szezonnyitó kerti party
Elég nagy érdeklődés mellett – 250-300 fő lehetett ott – kezdődött a party. A kezdés előtt lehetőség volt a szurkolói egyesületi tagság és a szurkolói bérletek befizetésére, a gyorsabbak fényképes igazolványát (internetes ügyintézésre is volt lehetőség) már készen hozták. A rendezvény ideje alatt volt lehetőség ETO-s pólót, pulóvert, sálat és egyéb ajándéktárgyakat vásárolni, illetve megtartották az „Egy gólra a csodától” című könyv hivatalos bemutatóját.

A vezetőségből Vanyus Attila, az együttestől az edző Konkoly Csaba, a csapatkapitány Görbicz Anita, valamint az új játékosok: Orbán Adrienn és Víg Vivien foglaltak helyet a dobogón. Attila elmondta, hogy idei céljuk nem lehet más, mint a hazai bajnokságban és kupában megismételni a tavalyi szereplést. Azt mondta, nem jelentheti ki, hogy megnyerik a BL-t, de mindenki célja a klubnál a minél jobb szereplés.

Csaba arról beszélt, hogy a junior Eb és a sérültek miatt korántsem volt ideális a felkészülés, most, a bajnokság előtt egy hetet tudtak készülni az éppen rendelkezésre álló (nem sérült) játékosokkal. Jó hír, hogy a fiatalok sikerélménnyel a hátuk mögött érkeztek vissza a csapathoz, és a sérültek is szépen javulnak, az elvárható állapotban vannak.

Görbe elmondta, hogy a héten kezdi a futóedzéseket, és jól van, de tisztában van a sérülés komolyságával, és nem akarja erőltetni a visszatérést. Reméli, hogy januárra teljes lesz a csapat. Elmondta még, hogy a szülés után visszatérő Aurelia Breadenu a helyszínen tekinti meg a Vác elleni első bajnoki meccset, és utána a héten ő is megkezdi az edzéseket. Víg Vivien beszámolt arról, hogy nagyon örült az ETO megkeresésének, és számára Bakos „Nyuszi” István személye volt a döntő, akit az ország legjobb kapusedzőjének tart. Orbán Adrienn is örömmel tért vissza a csapathoz négy év után, és bár kissé elszokott az ilyen erős edzésmunkától, de tudja, hogy komoly célokért komolyan kell dolgozni.

Az első hozzászóló Kovács István korábbi városi sportigazgató volt. Elmondta, hogy már évek óta a szemére vetik, hogy a magyar kézilabda képtelen első helyezést elérni bárhol. Ő azonban úgy gondolja, hogy a döntőkig el is kell jutni, és ezek a második helyek, mint az ETO BL-ezüstje és a juniorok Eb-ezüstje, igenis értékesek, és nagy sikernek számít az elnyerésük. Mondandója második felében méltatta az „Egy gólra a csodától” című könyvet, ugyanakkor hiányolt belőle például egy Mravíkovával készült interjút. A könyv szerzője válaszában elmondta, hogy nagyon szerették volna Hangyát is megszólaltatni, de akkor volt a műtétje, utána pedig hazament Szlovákiába, és nem volt elérhető. Hozzátette, hogy a következő könyvből már semmiképpen nem maradhat ki senki!

A következő hozzászóló Egri Iván volt. Ő Szlovákiából, Nyárasdról érkezett, és két évvel ezelőtt a csapat az ő gyógykezelésére ajánlotta fel a nyárasdi meccs bevételét, amihez még hozzá is tettek a lányok. Iván könnyekkel küszködve mondott köszönetet a csapatnak, és bár már előtte is kedvelte a lányokat, azóta egyértelműen az ETO a legnagyobb kedvence. Válaszában Vanyus Attila elmondta, hogy ezek a lányok, annak ellenére, hogy a pályán kőkeményen küzdenek, az edzéseken keményen dolgoznak, mindig is nyitottak voltak a jótékonykodásra, és örült, hogy Iván most itt lehet ezen a programon.

Ezek után az „Egy gólra a csodától” című könyv szerzője és kiadója adott át egy-egy tiszteletpéldányt a csapat tagjainak és a vezetőknek, majd megkezdődött a nagy össznépi autogramkérés. Borcsa lányom anyósommal és anyósom régi bajnoki tablóképével díszített pólóval járta körbe a csajokat, és begyűjtötték a még hiányzó aláírásokat. A pólón olyan kézjegyek vannak, mint Simona Gogirla, Ana Dokic, Mörtel Reni, azaz 2007-től a mindenkori csapat tagjai írták alá az elejét, a hátulján pedig a régi bajnokcsapat még élő tagjai írták alá a 2007. évi, 50 éves évforduló alkalmából rendezett partin. Most rákerült Eduarda Amorim kézjegye is, illetve az új lányoké, meg persze Tomori Zsuzsáé is, mert az övé még hiányzott.

Forrás: Kurdi Feri – Samuka

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi