Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Rohamosan fejlődik a Békéscsaba

2009. augusztus 10. 14:39

Fülöp Csaba, a Békéscsabai ENKSE gazdasági vezetője a helyi rádióban tájékoztatta a hallgatókat, szurkolókat: az egyesület, a világ egyik legnagyobb csomagolóanyag-gyártó cégével kötött névadó szponzori szerződést az új idényre.

Fülöp Csaba
Fülöp Csaba
A tavalyi esztendőben elért kiváló eredményt követően az egyesület óriási fejlődésen megy keresztül mind eredményességében, mind megjelenésében. A csapat edzőjét választották a női válogatott szövetségi kapitányának, és többek között megújult honlapon tájékoztatja az érdeklődőket az egyesület. Mivel egy évvel ezelőtt az 5-8. hely valamelyikének megszerzését tűzték ki célul, így annak megfelelő anyagi keret állt a feltételek megteremtéséhez, amelyhez a marketing eszközök is szervesen hozzátartoznak. A 2008/2009. évi bajnokságban a negyedik hely megszerzésével azonban a nemzetközi szereplést is kivívta a csapat, ezért a körülményeket is a megváltozott környezethez igyekszik igazítani a klub a költségvetés, a feltételek és a csapat megjelenése tekintetében is.

Fülöp Csaba véleménye szerint ezeknek a feltételeknek a megteremtésével az egyesület méltón felsorakozhat a legjobb négy csapat közé, kiszolgálva ezzel a szurkolói igényeket is.

- A megújult weboldal, a csapat megjelenése, a szponzori szerződések alapján most már valóban élcsapat benyomását keltjük.
A gazdasági ügyekért felelős szakember elmondta, hogy ezzel egyidejűleg a saját helyzete könnyebb és nehezebb is lett, mivel az EHF-kupában való szereplés többletfeladatokkal és -költséggel jár. Nehéz lesz megtartani a tavalyi eredményességet. Másrészről könnyebb tárgyalni a lehetséges támogatókkal, könnyebb kiegészítő szolgáltatásokat nyújtani nekik, amelyeket a szponzorok örömmel fogadnak.

- Ezt a nívót igyekszünk tartani, hiszen csak így tudjuk a csapat zavartalan működését fenntartani. Más klubokkal ellentétben mi nem titkoljuk, hogy a mi költségvetésünk 125 millió forint – nyilatkozta Fülöp Csaba.

A gazdasági vezető ezt az összeget látja elegendőnek ahhoz, hogy a csapat nyugodtan és biztonságban végig tudja játszani a bajnoki évet, és a nemzetközi kupában a kötelezettségeinek eleget tudjon tenni. Ám az egyesület életében egyre meghatározóbbak a szponzori szerződések, a szükséges 125 millió forintnak egyre nagyobb hányadát saját bevételeiből tudja biztosítani: szponzori szerződések kötésével, ajándéktárgyak és bérletek, valamint belépőjegyek értékesítésével. A csapat működésében egyre több az üzleti elem, amit a kezdetektől fogva célként tűzött ki a civilben egy németországi üzletviteli és stratégiai tanácsadó cég kelet-európai konzultánsaként dolgozó szakember.

Mindemellett Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonosként áll a csapat mellett, és a költségvetés jelentős hányadát biztosítja évek óta. Több cég esetében már meglévő szponzori szerződéseket kellett megújítani és aktualizálni erre az évre.

- Örömteli számunkra, hogy minden eddigi támogatónk esetében szélesedett az együttműködés bázisa, az új szerződések majd minden elemükben előrelépést jelentenek számunkra. A Budapest Bankkal például már a negyedik közös évet kezdjük meg, természetesen vannak új cégek is, amelyeket 99%-ban mi keresünk fel. Van azonban visszirányú megkeresés is, például a napokban kaptam egy e-mailt, amelyben egy cég megnézte a honlapunkat, nagyon igényesnek tartotta, az eredményeinket is biztatónak találta, és érdeklődött reklámozási lehetőség iránt. A napokban névadó szponzori szerződést kötöttünk a világ egyik legnagyobb csomagolóanyag-gyártó vállalatával, erről a megállapodásról részleteket azonban csak az augusztus 25-i ünnepélyes sajtótájékoztatón árulhatunk el. Az eddigi meghatározó cégek: Csaba Center, Sonepar Magyarország Kft., Bonduelle, Békés Megyei Vízművek, Bora Ital Nagykereskedelmi Kft., Vodafone.

Az egyesület vezetése számára nagyon fontos elv az, hogy a játékosok biztonsággal megkapják a fizetésüket, ezért történt az, hogy több játékossal nem született megállapodás az elmúlt szezon végén, mert az egyesület nem vállalta fel azt, amit nem tud teljesíteni.

A nemzetközi kupában mindenképpen szeretne legalább két fordulón továbbjutni a csapat. A fehérorosz Minszk ellen mindenképpen elvárja az egyesület vezetése, hogy továbbjussanak a lányok, de elégedettek lennének, ha két fordulón (a sorsolástól függően) túljutna a csapat. A Magyar Kupában is régen ért el kiemelkedő eredményt a Békéscsaba, ezért titkon reménykedik a klub a sikerekben, legalább a négyes döntőig eljutni.

- A Magyar Kupának megvan a sajátossága, hogy egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, így minden sorsolásfüggő – hangsúlyozta a gazdasági vezető.

A békéscsabai sportcsarnok kiválóan alkalmas nemzetközi mérkőzés megrendezésére, hiszen legutóbb idén júniusban Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata rendezte meg kiválóan a Görögország - Magyarország férfi válogatott világbajnoki selejtező mérkőzést. A helyszín alkalmas, a körülmények megfelelőek, és Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata minden támogatást megad a nemzetközi mérkőzések lebonyolításához. Plusz támogatásként ebben az évben a nemzetközi kupaszereplés költségeit finanszírozza, ami azt jelenti, hogy minden forduló után készítenie kell az egyesületnek egy kimutatást a felmerült kiadásokról és a keletkezett bevételekről, és az esetleges negatív szaldó esetén a hiányzó összeget az erre a célra elkülönített támogatási alapból pótolja az önkormányzat.

Végezetül Fülöp Csaba elmondta, hogy a honlapon újonnan indított webshop és bérletárusítás nagyon jó fogadtatást kapott, érkeznek a megrendelések. Egyelőre az ajándéktárgyak, bögrék, korsók, kulcstartók, tollak elérhetőek, hamarosan a ruházat is megjelenik, és egy szurkolói kollekció is bemutatásra kerül, amit szintén meg lehet majd vásárolni.

Különleges, az NB I-es mezőnyben egyedülálló interaktív szolgáltatás az egyesület internetes oldalán, hogy az „A” oldali garantált bérletes ülőhelyek alaprajza letölthető a honlapról, az alaprajzon be vannak jelölve a székek, és a szurkolók az interneten keresztül minden nap nyomon követhetik, mely székek szabadok még, milyen ütemben fogynak a bérletes helyek. A letöltött helyszínrajz alapján a szurkolók otthon is kiválaszthatják a helyüket, megspórolva ezzel a sorban állást. Így az „A” oldali piros székes szektorban garantált a bérletesek ülőhelye, viszont a bérlettel rendelkezők bárhova ülhetnek akár a „B” oldalra is, de garantáltan az „A” oldali piros szektoros helyek lesznek számukra fenntartva. Amennyiben nagy lesz az érdeklődés, ezt a garantált bérletes szektort kiterjeszti az egyesület vezetése a csarnok más területeire is.

A bérletek árusítása augusztus 3-án kezdődött, s egy hét elteltével már 141 bérlet kelt el.

- A 2008/2009. évi bajnoki idény rajtja előtt 168 bérletet adtunk el, valamint a felsőházi rájátszásba jutáskor meghirdettünk egy olyan akciót, mely során kombinált bérletet lehetett venni, arra az időszakra 183 bérlet kelt el. Akkor a felsőházi rájátszás iránti érdeklődés állhatott a számok mögött, most viszont egy hét után adtunk el 141 darabot. Nagyon kedvező fogadtatásra talált az újonnan meghirdetett Pártoló tagi akció is, a klubnak egy hét után 13 Kiemelt pártoló tagja, és 5 Pártoló tagja van – mondta Fülöp Csaba gazdasági vezető.

A bérletek árai a tizenkét NB I-es csapat árait figyelembe véve a legolcsóbbak. Többféle konstrukciót kínál az egyesület a szurkolóknak. Van olyan bérlet, ami csak a bajnoki mérkőzések megtekintésére jogosít, valamint van olyan, amely kivétel nélkül minden mérkőzésre érvényes (a bajnoki, a Magyar Kupa és az EHF-kupa mérkőzésekre egyaránt).

Forrás: Hajdu Lívia

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi