Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

„Gyors, élvezetes, eladható”

2009. július 3. 0:17 © handball.hu

A handball.hu ezúttal Farkas Józsefet, az Eb-hatodik magyar strandkézisek szövetségi kapitányát kérte interjúra, aki az elért eredményről, a teljesítményről és a sportág jövőjéről is említést tett.

„Gyors, élvezetes, eladható”
handball.hu: Gondoltátok az Eb előtt, hogy meg tudjátok szerezni a hatodik helyet? Mi volt az elvárásod, mit várt a szövetség?
Farkas József: Az európai élmezőnybe való visszakerülés és a jövő évi vb-kvalifikáció. Az Eb előtt igazán nem tudtuk az erőnket felmérni, az olaszok és norvégok elleni felkészülési mérkőzések biztatóak voltak, így csak reménykedtünk abban, hogy meg tudunk felelni az elvárásoknak.

handball.hu: Két fontos győzelmet szereztetek a spanyolok, majd a későbbi Európa-bajnok olaszok ellen. Jól ismertétek ezeket az ellenfeleket?
Farkas: Mindkét csapatról több videófelvétellel rendelkeztünk, és kielemeztük őket. Szerintem inkább a meglepetés hatott ellenük, tudatos lerohanásunkat és felállt támadásainkat nem ismerték, és nem találták ellene a megoldást. Letámadásuk ellen felkészültünk, és fordítottjára sült inkább el.

Fotó: handball.no
handball.hu: Mi történt a második napon a norvégok és a dánok ellen?
Farkas: A hazai csapat ellen nem volt esélyünk a kétezer néző előtt. Az első nap mérkőzései megmutatták gyengéinket, és ellenfeleink könyörtelenül ki is használták azokat. A dánok ellen a szétlövésben nem volt elég tapasztalatunk.

handball.hu: A csoport negyedik helyezettjeként csak a vigaszágra kerültetek. Igazságosnak tekinted ezt a lebonyolítást?
Farkas: Az eredeti versenykiírás megváltoztatása után 8-8-6-6-2-0 pont elosztásnál a hat pont kevésnek bizonyult a végjátékban könnyebb csoportba kerüléshez. Szerencsére itt volt egy pihenő délutánunk, ami nagyon jól jött. Igazságtalan volt a lebonyolítás, mert senki nem akart a csoportban első vagy második lenni, és a vigaszág első és második helyezettjével játszani. Így születtek „meglepetés” eredmények.

handball.hu: Könnyebb lett volna a másik csoportban jobb pozíciót szerezni az oroszok kiválása után?
Farkas: A másik csoportból a harmadik már sokkal gyengébb volt a miénk negyedikénél is.

handball.hu: A dánok, majd az ukránok ellen egy, a spanyolok elleni második mérkőzésen három ponttal veszítettük el a szétlövést. Hogyan lehet felkészülni ilyen szituációra?
Farkas: Szétlövésben nem volt igazán gyakorlatunk nemzetközi mérkőzéseken, erős együttesek ellen. Az ellenfeleink elsőosztályú, sőt, válogatott teremkézilabdásokat vonultattak fel, akik stabilabbak voltak mentálisan ezekben a szituációkban.

Fotó: handball.no
handball.hu: Mi az oka a hullámzó teljesítménynek?
Farkas: Fiatal támadósorunktól ez nem volt meglepetés, a védelmünk azonban stabil volt végig.

handball.hu: Ha érmet nem is szereztünk, és az utolsó meccset sem nyertük meg, Gróz Kitti elhozta a kontinensviadal gólkirálynői címét. Vigaszt nyújtott ez a csapat számára?
Farkas: Öröm mindenkinek, ha különdíjat kap a csapatából valaki. Kittinek voltak kiváló mérkőzései, és ha stabilizálni tudja a mérkőzések pszichéjét, akkor még szebb eredményeket érhet el. A társai segítségét ő is nagyra értékelte, és jó volt tapasztalni, hogy ilyen fiatalon már megtalálta a helyét a csapatban.

handball.hu: Mit gondolsz, a közeljövőben olimpiai sportág lehet a strandkézilabda, ahogyan az EHF ezt el szeretné érni?
Farkas: Remélhetőleg. Gyors, élvezetes, eladható a sportág. Nem véletlen, hogy több országban télen már teremben is játsszák.

handball.hu: Elégedett vagy a norvég szövetség rendezésével?
Farkas: A csapat szállításával néha volt gond, de törekedtek a probléma megoldására, így összességében elégedettség marad bennem.

handball.hu: A fiatalok beépítése után milyen reményekkel nézel a jövőbe?
Farkas: Keresem még azokat, akik meg tudják oldani a többi posztot is. Rutint kell szerezni, az idősebb játékosokkal való összhangot meg kell teremteni. Jövőre jobban fel tudunk majd készülni a specialista posztjára és a szétlövések biztosabbá tételére, hiszen tíz mérkőzésből hat győzelem (ebből egy szétlövéssel) és négy vereség (ebből három szétlövéssel) volt a mérlegünk.

„Mindenképpen érmet akartunk”
Magyar siker Larvikban
Nincs meg az ötödik hely

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi