Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Kulcsár Anita volt a példaképem"

2009. június 19. 16:33 © handball.hu

Ezúttal a válogatott új felfedezettje, a Békéscsaba beállója, Tóth Kata válaszolt a handball.hu olvasóinak kérdéseire. Cikkünkben elolvashatjátok a chat kivonatát.

"Kulcsár Anita volt a példaképem"
tibor: Hogy látod Magyarország beállós-helyzetét? Mit szóltak a csapattársaid a sikeredhez?
Tóth: Kulcsár Anita halála óta nem nagyon van hozzá hasonló, de tehetséges fiatalok vannak, akik idővel bizonyíthatnak. Én mindent megteszek, hogy a válogatott tagja lehessek. Mindenki örült és gratulált.

V-Man: Mesélnél kicsit a tetoválásaidról? Tervezel továbbiakat is?
Tóth: A tetoválásaimnak különböző történetei vannak, és tervezek továbbiakat is.

TOMI: Nagyon tetszett a játékod a szlovákok ellen. Számítottál rá, hogy megkeresnek, vagy váratlanul ért? Ott leszel a Világkupán? Meddig maradsz Csabán? Voltak megkereséseid máshonnan? További sok sikert!
Tóth: Nem számítottam rá, ezért váratlanul ért. Bízom benne, hogy ott lehetek a Világkupán. Még egy évig szól a szerződésem, de nem tudom, mit hoz a jövő. A megkereséseimről nem szeretnék nyilatkozni.

Gabcikaa: Űzöl valamilyen más sportot hobbi szinten? Kit tartasz ma a világ legjobb beállójának? Kivel sikerült a legjobban összebarátkoznod a válogatottban?
Tóth: Nem űzök rendszerességgel más sportot, de ha van szabadidőm, szívesen eljárok teniszezni a barátaimmal. A román válogatott Stancát tartom a világ legjobb beállójának. Úgy gondolom, mindenkivel megtaláltam a közös hangot.

Tim: Véleményed szerint mennyivel nehezebb bekerülni egy "kisebb" csapattól a válogatottba, mint mondjuk az úgynevezett „sztárcsapatokból”? Szeretnéd-e majd egyszer külföldön is kipróbálni Magad?
Tóth: Úgy gondolom, sokkal nehezebb bekerülni egy "kisebb" csapatból. Igen, szeretném magam, de még nem a közeljövőben.

jococia: Megkérnélek, hogy néhány mondatban jellemezd saját játékodat. Mit tartasz a fő erősségednek, és mi, vagy mik azok a gyenge pontok, amiben feltétlenül fejlődnöd kell?
Tóth: Úgy gondolom, nem volt elég érett a játékom, és az utóbbi két évben nagyon sokat tudtam fejlődni. Erősségem inkább a támadójáték, a védekezésemben még sokat kell fejlődnöm.

Marcus Aurelius: A nemzetközi mezőnyből kinek a beállós játéka tetszik a legjobban? Próbálsz-e ellesni valamit a Hozzád hasonló alkatú sztárok játékából (pl. Stanca)?
Tóth: Stanca stílusa nagyon tetszik, és szoktam is figyelni a játékát.

Tóth Lilla: Békéscsaba-Sátoraljaújhely: nem nagy távolság ez egy kicsit? Mégis megéri? Szerinted mikor kell elkezdeni komoly szinten a kézilabdázást, hogy ha nagy vágyaink vannak vele?
Tóth: Eléggé nagy távolság, de megéri. Ha igazán szereted a kézilabdát, akkor áldozatokat kell hozni érte. Szerintem 10-11 éves kortól ideális elkezdeni.

yocca: Szoktál menni más sportág mérkőzéseire (pl. foci) nézőnek?
Tóth: Igen szoktam focimeccsre járni, de ritkán.

Axi: Hogy telnek a mindennapjaitok? A hangulattal mi van? Milyen kapcsolatban állsz a vezetőkkel? Meddig maradsz Békéscsabán?
Tóth: Gyorsan telnek, de nem unalmasan. A szerződésem a következő szezon végéig tart. Azután nem tudom mit hoz a jövő, de szeretek Békéscsabán játszani.

Zoli76: Azt szeretném kérdezni, hogy mióta rövid a hajad és miért?
Tóth: Pontos dátumot nem tudok de kb. fél éve! Tetszett a rövid haj és kipróbáltam.

Róth Melinda: Hogyhogy beállós vagy? Tudsz más poszton is játszani?
Tóth: Ifikoromban átlövő voltam, de igazából nem voltak megfelelők az adottságaim, és az akkori edzőm úgy látta, jól mozgok a falban, azóta vagyok beálló. Igazából nem szoktam máshol játszani, de a balszélső poszt még tetszik.

Egon2: Mennyire vagy megelégedve a válogatottban nyújtott teljesítményeddel? Várhatjuk-e, hogy Kínában ugyanezzel a magabiztossággal és eredményességgel szolgálod beállósként a címeres mezt? Csak mert ez felettébb megnyugtató lenne...
Tóth: Örülök, hogy az elképzeléseim szerint teljesítettem, de még úgy érzem, van min javítanom. Először is bízok abban, hogy ott leszek a válogatottal Kínában, és remélem, hasznos tagja leszek a csapatnak.

8István: Mi a különbség a válogatottban és a klubcsapatodban végzett edzésmunka és hangulat között, és hogy érzed Magad Csabán, mint magánember?
Tóth: Az edzésmunka hasonló, csak itt jobban elfáradok fejben, hisz ez számomra újdonság, gondolok itt az új taktikákra. A klubcsapatommal szorosabb a kapcsolatom, hiszen már évek óta itt dolgozom velük. A válogatottnál pedig csak két hét munka volt. Szeretem Békéscsabát és az itt lévő embereket.

Tom82: Tóth Zsanit mennyire foglalkoztatta/foglalkoztatja ez a „szlovák-ellenes” hangulat?
Tóth: Úgy gondolom, erre csak Zsani tudna válaszolni, de szerintem eléggé zavarja, mert engem is zavarna fordított helyzetben.

Sasa06: Hogy tudod feldolgozni a hirtelen jött ismertséget? Mit szimbolizál a római 14 számodra?
Tóth: Ez a kedvenc számom és egyben a szerencseszámom is. Úgy gondolom, elég jól kezelem a helyzetet, így hamar feldolgoztam az irántam való érdeklődést.

noveremhuga: Minek hatására kezdtél el kézilabdázni? A nyakadon a tattoo mit szimbolizál?
Tóth: A nővérem amatőr szinten kézilabdázott, én pedig láttam az edzésüket, és ez felkeltette az érdeklődésemet. Ennek hatására kezdtem el én is járni. A tetoválás a nyakamon a kínai horoszkópom jele és alatta a születési dátumom.

enci: Van példaképed, és ha van, akkor ki? Illetve ha nem vagyok pofátlan, megkérdezhetem, hogy van párod?
Tóth: Nincs példaképem, aki volt sajnos már nem él (Kulcsár Anita). Az utolsó kérdésedre a válasz: jelenleg nincs komoly kapcsolatom.

petike: Cuki a kutyusod. Megkérdezhetem, mi a neve? És tényleg jól áll a rövid haj.
Tóth: A kutyám neve Leó, és örülök, hogy tetszik a hajam.

Kovács Fruzsina: Hol pihened ki az egész évet?
Tóth: Hazamegyek a családomhoz.

Mogyi: Mit éreztél, mikor először léptél pályára a magyar válogatott színeiben?
Tóth: Különleges érzés volt, mert erre a pillanatra vártam régóta... és a válogatott mezt felvenni mindig jó érzés!

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi