DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYOb8iSV' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Homogén együttest gyúrnak | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Homogén együttest gyúrnak

2009. június 3. 15:09 © handball.hu

A handball.hu a Tatai Edzőtáborban Imre Vilmos szövetségi kapitánnyal készített interjút. A tréner elmondta, kiegyenlített világbajnokságra számít, amelyen természetesen szeretne a magyar válogatott is ott lenni.

Homogén együttest gyúrnak
handball.hu: Mennyire fáradtan érkeztek a lányok az edzőtáborba?
Imre Vilmos: Feszített bajnoki menetrend vége után vagyunk, úgyhogy szakmai segítőimmel az is a legfontosabb feladatunk, hogy homogén együttest próbáljunk összegyúrni a csapatunkból. Olyanok is vannak a keretben, akik két-három hete játszottak utoljára tétmérkőzésen, és olyanok is, akik két napja bajnoki összecsapáson szerepelt, úgyhogy ez nem kis feladat. Mégis azt mondom, hogy ha sikerül jól frissítenünk, és kellően motiválnunk a csapatot, akkor nem jelenthet problémát a továbbjutás.

handball.hu: Ellenfelünk, Szlovákia több felkészülési mérkőzést is játszott már, mi azonban egyet sem. Elég lesz ez a selejtezőn?
Imre: Azt mondom, hogy az egymás közötti gyakorlás most elég. Nyilván a márciusi Pannon-kupa tapasztalatait felhasználjuk a mérkőzéseken, úgyhogy én érzek erőt ebben a csapatban, hogy sikeresen meg tudjuk oldani ezt a párharcot. Erre a hétre azért nem szerveztünk felkészülési mérkőzést, hiszen egyrészt nagyon nehéz ellenfelet találni, másrészt pedig szeretnénk sokat gyakorolni.

handball.hu: Többen azt állítják, hogy Görbicz, Pálinger és Szamoránsky Piroska nélkül jelentősen megnőttek a szlovákok esélyei...
Imre: Erre próbáljuk elsősorban mentálisan felkészíteni a csapatunkat, hogy a szlovákok minél kevesebb ideig érezzék ezt az esélyt. Fegyelmezett csapatmunkával, védekezéssel, kiváló visszarendeződéssel próbáljuk ezt elérni. Nyilvánvalóan ellenfelünk is érzi, hogy hárman is hiányoznak ebből a keretből, úgyhogy ez, ha pár százalékkal is, de növelte az esélyeiket. Nekünk különösen oda kell figyelnünk a kinti mérkőzésen, hogy ne érjen bennünket meglepetés.

handball.hu: Egy sikeresen megvívott selejtező után több felkészülési lehetőség vár a csapatra, mint a tavalyi esztendőben?
Imre: Biztos vagyok benne, hogy sokkal sűrűbb menetrend vár ránk, mint a tavalyi évben. Augusztusban edzőtáborozunk, szeptemberben már a Világkupán szerepel a csapat, októberben európa-bajnoki selejtezőt játszik, novemberben pedig már elkezdődik a világbajnoki felkészülés. Biztosan megtaláljuk azokat a lehetőségeket, amelyek egy sikeres kvalifikáció esetén egy jó vb-felkészüléshez vezetnek.

handball.hu: Hogy látod, milyen színvonalú világbajnokság elé nézünk decemberben?
Imre: Azt várom, hogy kicsit kiegyenlítődik a nemzetközi mezőny élvonala. Vannak olyan válogatottak, például a franciák, akik jelentős fiatalításon mennek keresztül, de ezek közé sorolom magunkat is. Nyilván előre kell tekintenünk, hiszen a végcélunk a 2012-es londoni olimpia, de oda csak úgy lehet kerülni, ha közben ez a válogatott az Eb-ken és vb-ken részt vesz. Van egy rövid és egy hosszabb távú tervünk is, én pedig bízom benne, hogy adott játékosokkal meg tudjuk oldani a feladatainkat. Erre jó példa Pálinger Kati esete is, aki (bármilyen nehéz is kimondani,) biztosan nem védi 2012-ben a magyar csapat kapuját. Az ő posztján is meg kell találnunk azokat az embereket, akik a közeli és távolabbi jövőben bevethetőek. Mindenképpen olyan embereknek kell megszavaznunk a bizalmat, akikre már az olimpiai csapatot építhetjük.

handball.hu: Miért nem lehet itthon is azt az elvet vallani, amelyet több skandináv csapat is űz, azaz akár több világversenyt is a felkészülésre szánni?
Imre: Magyarországon a csapatsportágak mindig eredménycentrikusak. Mindig elvárják tőlünk a világ élvonalában maradást, ez a legjobb hat hely egyikét jelenti, de azért kimondva-kimondatlanul mindig az éremszerzés a feladatunk. Egyszerre fiatalítani és érmet szerezni pedig nagyon nehéz, szinte lehetetlen vállalkozás. Ugyanakkor nem tartom lehetetlennek, hogy egy sikeres hazai rendezésű junior világverseny után akár több tehetség is szerepet kapjon akár már az európa-bajnoki selejtezőkön a magyar felnőtt válogatottban, hiszen vannak ilyen fiataljaink.

A női válogatott 16 fős kerete

© handball.hu

További hírek