DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYRws5HL' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Újbuda és Vasas: már biztos | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Újbuda és Vasas: már biztos

2009. május 4. 11:28 © handball.hu

Két dolog is biztossá vált az NB I. illetve az NB I/B. keleti csoportjának hétvégi fordulójában: a Vasas SC csapata már matematikailag is kieső, míg a másodosztályban szereplő Újbuda TC feljutó helyen zárja a szezont.

Újbuda és Vasas: már biztos
Mivel az NB I. 9-12. helyéért folyó alsóházi rájátszás harmadik fordulójában a Pécs együttese győzni tudott a Fáy utcában, eldőlt, hogy a patinás múltú angyalföldi együttes biztosan kieső helyen végez, hiszen három találkozóval a bajnokság vége előtt hétpontos hátrányban áll a bennmaradást érő tizedik helyen álló Kiskunhalassal szemben.

A másodosztály, az NB I/B. keleti csoportjában ugyanígy bebiztosította helyét az Újbuda TC együttese, akik az Ferencváros fiataljaiból álló FTC II otthonában tudtak nyerni a bajnokság huszonkettedik fordulójában: FTC II – ÚjbudaTC 23-32 (16-16). Az újbudaiak előnye így hét pont a második helyezett Ferbonex-Gyulai SE-vel szemben, és bár még négy forduló van hátra, az utolsó forduló döntő jelentőségű mérkőzéseit már korábban lejátszották, ezért az előny már behozhatatlan.

Nem ennyire egyértelmű a helyzet a nyugati csoportban: a küzdelmet itt minden valószínűség szerint a Győr fiataljaiból álló Győri Audi ETO II csapata nyeri, ezért a kérdés az, hogy a második helyezett Veszprém együttese megkapja-e az indulási jogot úgy, hogy nem nyerte meg a másodosztályt.

Az NB I. másik kiesője is egyelőre még csak a „papírforma” alapján tűnik eldőltnek, hiszen csodaszámba menő győzelmekkel (idegenben Kiskunhalason és Vácon) a baranyai együttes elméletileg még kiharcolhatja a bennmaradást.

Természetesen minden esélylatolgatás azon alapul, hogy a bajnokságokban minden a szabályoknak megfelelően zajlik, hiszen például egy pontlevonással járó büntetés mindent megváltoztathat.

Vásárhelyi siker

© handball.hu

További hírek