DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYO6fZEC' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Elmaradt a csoda Viborgban | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Elmaradt a csoda Viborgban

2009. április 18. 14:45 © handball.hu

Nem történt meglepetés a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján Viborgban, ugyanis az Oltchim az első játékrészben kiválóan, a másodikban viszont átlagosan játszott, s végül döntetlen eredmény született. A döntőbe így a dánok kerültek.

Elmaradt a csoda Viborgban
Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó
Viborg HK
21 (8)
CS Oltchim Rm. Vâlcea
21 (12)
Viborg Arena, 1978 néző
Játékvezetők: Stoļarovs, Līcis (LAT)
Althaus
Mikkelsen
Skov
Jurack
Vărzaru
Kr. Lunde
6
5(1)
4
3
2
1
Lecuşanu
Maier
Manea
Gatzel
S. Luca
Puşcaşu
Vădineanu
7(7)
5
4
2
1
1
1
Hétméteresek: 2/1 Hétméteresek: 7/7
Kiállítások: 10 perc Kiállítások: 4 perc
Piros lap: Jurack (56. p.)

Az első mérkőzés eredménye: 34-28
Továbbjutott: a Viborg 55-49-es összesítéssel

Rossz előjelekkel várta az Oltchim az idegenbeli visszavágót. Múlt vasárnap hatgólos hátrányba került Voina csapata, és idegenben megfelelő góllal nyerni szinte lehetetlen, mondták a játékosok.

A csatára sem Szűcsöt, sem Borbást nem nevezte Radu Voina edző. A Viborg az első félidőt katasztrofálisan kezdte. Sorra lődözték a játékosok a kapufákat, és Dinu is kiválóan védett. Támadásban is az Oltchim volt eredményesebb: ha átlövésből nem ment, büntetőket harcoltak ki, amelyeket Lecuşanu értékesített. A tizedik percben Lunde Haraldsen is "beállt a kapuba": elkezdett védeni.

A tíz perc eltelte után már mindkét csapat keményebben és eredményesen védekezett, a kapufák elmaradtak, de a két oldalon összesen öt gól született tíz perc alatt. Ekkor úgy tűnt, a hazaiak ki tudnak egyenlíteni, ám az Oltchim visszaállította háromgólos előnyét, majd az ismét a kapufát és Dinu kezét-lábát célozó dánok öt góllal lemaradtak - Gatzel ekkor már a második gólját lőtte (30. p.: 7-12). Az, hogy mégis csak négy találat a félidei Vâlcea-előny, Jurack érdeme, akinek azonban a második félidőben sokkal jobban kellene játszania.

Már másfél perccel a második játékrész megkezdése után ledolgozta hátrányát az Oltchim, mégis nehezen tudta megtartani hatgólos előnyét. Lunde Haraldsen feljavult a kapuban, a Viborg támadásai felgyorsultak, így hat perc alatt ismét csak három lett a különbség. Köszönhető ez még az első mérkőzésen csodálatosan játszó Mikkelsennek, aki ezalatt két találatot szerzett.

A Vâlcea fáradni látszott, s a pályán néhány cserejátékos nem tudta azt a szintet megtartani, amelyet elődei. Igaz, a dánok is egyértelműen sokat hibáztak, mégis megtört az 51. perc végén a jég: Skov negyedik gólját szerezve kettőre jött fel a hazai gárda. Althaus azonban még nehezebb helyzetet teremtett, két perccel később csodálatos találatot szerzett, így Radu Voina kénytelen volt időt kérni - talán túl későn.

Nehéz feladatot kapott az Oltchim: kilenc perce maradt arra, hogy további öt gólt lőjön és egyet se kapjon, hiszen az már biztossá vált, hogy muszáj hét találattal többet lőniük, mint ellenfelük ezen a mérkőzésen. Ám nem segített Jurack kizárása sem, amelyet Puşcaşu "lökéséért" kapott, sőt, Mikkelsen az utolsó előtti percben ki is egyenlített, s ez maradt a végeredmény.

A Vâlcea szépen küzdött a visszavágón, de elvérzett az elődöntőben. A Viborg pedig az első találkozón szerzett előnyével megérdemelten jutott a döntőbe.

© handball.hu

További hírek