Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

„Muszáj lesz nyernünk!”

2009. április 13. 0:54 © handball.hu

A Győr - Hypo NÖ BL-elődöntő első mérkőzése után a két csapat vezetőedzője értékelte a találkozót, valamint a handball.hu megszólaltatta Görbicz Anitát és Pálinger Katalint is.

„Muszáj lesz nyernünk!”
Németh András: Többet vártam a meccsről, hiszen nem játszottunk túl okosan, a Győr ebben felülmúlt minket. Próbáltuk a hasznunkra fordítani, hogy nekünk több a hadba fogható játékosunk. Nagyon is élveztem volna a meccset, ha nem vagyok benne érdekelt.

Konkoly Csaba: Nagyon sokáig tartott, mire felvettük a meccs ritmusát a védekezésben, ez a második félidő tizedik perce körül következett be. Kemény összecsapásra készültünk támadásban és védekezésben is, ennek ellenére csaknem negyven percre volt szükségünk. Támadásban a távoli és közeli zónákból Englert kapus jó teljesítményével tartotta a Hypot. Kétszer sikerült vezetnünk a mérkőzésen, de az egygólos vereséggel emelt fővel hagyhatjuk el a csarnokot. Arra készültünk, hogy két mérkőzésen dől el, ki jut a döntőbe. Mi a véleményem a játékvezetőkről? A támadóhibákat és a belül védekezéseket videóról vissza kell néznem, hogy megítéljem. Ezzel a gyors játékkal nem biztos, hogy tartani tudták a ritmust.



handball.hu: Gratulálunk a nagyszerű teljesítményedhez! A mérkőzés utolsó szakaszában gyakorlatilag mindent megfogtál. Minek köszönhető ez? Addigra állt össze igazán a védelem?
Pálinger Katalin: Mindenképpen, ezen kívül talán a Hypo is kissé elfáradt, hiszen nem tudtak minket azzal sem felőrölni, hogy az első félidőben már négy góllal is elhúztak. Talán megszokták azt, hogy ilyenkor az ellenfél általában összetörik, mi azonban olyan kőkemény bajnokságban játszunk, egész évben olyan feszített a tempónk, hogy számítottam arra, hogy nem roppanunk össze.

handball.hu: Te is maradéktalanul elégedett voltál a teljesítményeddel?
Pálinger: Nagyon sok labdába beleértem a találkozó elején, az első négy gól mindegyikébe. Emiatt bosszankodtam is, de szerencsére a második játékrészben ez a visszájára fordult: kifelé pattantak a kapufák is, és a lányok is többet segítettek. Ennek ellenére tudom, hogy ennél sokkal jobb teljesítmény kell mindenkitől, én is megpróbálok minél többet segíteni, mert Győrben sokkal nehezebb meccsre számítok.

handball.hu: Mire számítasz a visszavágón?
Pálinger: Teljesen mindegy, hogy itt ki nyert két-három góllal, mert a Hypo sokkal jobban fog játszani, még ennél is keményebbek lesznek. Nekünk is sokkal agresszívabbaknak kell lennünk, mert most sok könnyű lerohanás gólt kaptunk, amit sajnálok. Támadásban sokat hibáztunk, kicsit még „állítani kell a kezeken”. Remélem, hogy a fantasztikus közönségünk segítségével kiharcoljuk a fináléba jutást. Csinálhatnak itt, Ausztriában bármilyen csinnadrattát, fényeffektusokat, olyan szurkolótáboruk soha nem lesz, mint nekünk! Ezúttal is nagyon sokat köszönhettünk nekik.



handball.hu: Ez az eredmény a Hypo csarnokában felér akár egy győzelemmel is?
Görbicz Anita: Nem feltétlenül, hiszen nyerni jöttünk ide. Tudtuk, hogy kemény küzdelemre számíthatunk, készültünk a Hypo durva védekezésére. Nagyban befolyásolta a meccs végkimenetelét az is, hogy melyik csapat tud több könnyű, gyors lerohanásgólt szerezni, s nagyon kellett Pálinger Kati jó formája is. A közönségünk fantasztikus teljesítménye nélkül nem érhettük volna el ezt az eredményt, hiszen ők még négygólos hátránynál is űztek-hajtottak minket.

handball.hu: Nem lehet, hogy a Hypo elfáradt attól, hogy az első félidőt iszonyú tempóban kezdték?
Görbicz: Sokkal jobb erőben vagyunk, mint ők, ez a végjátékban szerintem egyértelművé vált. A visszavágón erre is kell játszanunk: futnunk kell, ahogy csak tudunk, mert szerintem ők hamarabb el fognak fáradni, mint mi. Muszáj lesz nyernünk!

Tűzközelben maradt a Győr

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi