DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYOEHUbv' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Egál Estellában, KO Leverkusenben | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Egál Estellában, KO Leverkusenben

2009. április 11. 19:41

Az EHF- és a Challenge-kupa találkozóival megkezdődtek az európai kupák elődöntői. A Brassó értékes döntetlent harcolt ki az Itxako vendégeként, a Challenge-kupában két német siker született, a KEK-ben pedig az FCK iskolázta le a Leverkusent.

Barbosa Alexandrina
Barbosa Alexandrina
EHF-kupa, elődöntő, 1. mérkőzés
Itxako Reyno de Navarra
23 (12)
CS URBAN Brassó
23 (10)
Estella, 2000 néző
Játékvezetők: Pedersen, Mortensen (DEN)
Alberto
Fernández
Mihai
Pinedo
Barnó
Medeiros
Alonso
Pedersen
8(4)
4
3
3
2
1
1
1
Barbosa
Stanca
Amariei
Alexandrescu
Vintilă
Gogârlă
Barcan
8(2)
7
3
2
1
1
1
Hétméteresek: 6/4 Hétméteresek: 2/2
Kiállítások: 4 perc Kiállítások: 10 perc
Hibáinak köszönhetően csak döntetlent játszott a Brassói Rulmentul, igaz ennek ellenére is elégedett lehet, hiszen Spanyolországban szerzett pontjával a párharc nagy esélyesévé lépett elő. A román csapatban Alexandrina Barbosa és Ionela Stanca vitte a prímet a gólgyártásban, míg a spanyoloknál a második félidőben „beinduló" Alberto volt verhetetlen és 8 gólig jutott.

Bár az első elrontott hazai támadás után a Brassó szerzett vezetést az EHF-kupa odavágón, az első tíz perc után Herbert Müller nem lehetett elégedett csapatával, amely csak háromszor volt eredményes ez idő alatt, miközben hatot kapott. Két pontosan befejezett támadás után azonban sikerült felzárkózzon a vendég együttes, igaz egyenlíteni csak a második félidőben tudott. 7-6 után kettős emberhátrányba került a Brassó, a dinamikus védekezésének köszönhetően a helyzetet mégis gól nélkül úszta meg. A félidő végén ismét háromgólos hátrányból kellett felálljon a román csapat, de a szünetre csak eggyel tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez.

A második játékrészt ismét a román csapat gólja nyitotta, de ez követően néhány perces hullámvölgybe kerültek a párharc résztvevői. Hibák mindkét oldalon, elrontott ziccerek, rohanás és kapkodás jellemezték a játékot. A rohanásba elsőként Ionela Stanca parancsolt megálljt és talált be, kiegyenlítve az állást. 12-12 után kihasználta emberelőnyét a hazai együttes és újra átvette a vezetést, de a románok nagyon keményen védekeztek és támadásban is jobban figyeltek. Oda-vissza adták egymásnak az egygólos előnyt a csapatok, kétegységnyire először a Brassó növelte előnyét, de a nehezen összeszedett vezetést hamar elszórakozta. A végjátékban Barbosa bombagólja 20-22-re változtatta az eredményjelzőt, de jött a másik oldal gólgyárosa Alberto, aki méltón válaszolt ellenfele találataira. Carmen Amariei gólja román győzelmet ígért, és a spanyoloknak megítélt hetest is kivédte a korábban itxako-i kapus, Kerekes Ildikó. A kipattanóra azonban nem figyeltek a románok, majd ziccert is rontottak, így meg kellett elégedjenek a döntetlennel.

A 23-23-as végeredmény a románoknak kedvez, akik jövő szombaton hazai pályán vívhatják ki döntős helyüket. A Brassói Rulmentul az elmúlt három szezonban Challenge-kupát nyert és KEK-döntőt játszott, idei szereplésével folytathatja megkezdett sikeres sorozatát.

Forrás: www.sportoldal.ro (Nagy-Méhész Tünde)



Challenge-kupa, elődöntő, 1. mérkőzés

Thüringer HC – İzmir BŞB SK 34-28 (18-15)
Németország, Bad Langensalza, 900 néző
Játékvezetők: Karlubík, Struhár (SVK)
A Thüringen góllövői: Knytlová 9(3), Uhlig 8(2), Fabíková 5, Härdter 4, Bohm 4, Noveszka 2, Starček 2.
Az İzmir góllövői: Nahçıvanlı 9, Ç. Biçer 4, Yörükler 4, Günay 3, Çelik 3, Atalar 3, Deveci 2.
Hétméteresek: 7/5; 1/0
Kiállítások: 6 perc; 8 perc
Piros lap: Deveci (13. perc)

ProVital Blomberg-Lippe – HBC Nîmes 23-22 (12-10)
Németország, Blomberg, Sporthalle Ulmenallee, 600 néző
Játékvezetők: Rakityina, Tkacsuk (UKR)
A Blomberg góllövői: Neukamp 6, Seiffert 6(1), Ilyés 4, Dorna 2, Valjusek 1, Krüger 1, Leppert 1, Mißling 1, Antonewitch 1.
A Nîmes góllövői: Florin 5(4), Macra Temadji 4, Bosc 3, Dancette 3(1), Marchal 2, Carrat 2, Donguet Nganga 2, Signaté 1.
Hétméteresek: 2/1; 5/5
Kiállítások: 4 perc; 6 perc



KEK, elődöntő, 1. mérkőzés

TSV Bayer 04 Leverkusen – FCK Håndbold 9-21 (2-11)
Németország, Leverkusen, Smidt Arena
Játékvezetők: Kohout, Novák (CZE)
A Leverkusen góllövői: Fillgert 1, Müller 2, Loerper 3(2), Ahlgrimm 3.
Az FCK góllövői: Lyksborg 1, Savić 2, Melgaard 1, Krause 4, Wiberg 1, Baumbach 2, Batinić 5, Turej 5(1).
Hétméteresek: 6/2; 3/1
Kiállítások: 4 perc; 6 perc

Norvég elődöntő a KEK-ben


© handball.hu

További hírek