Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

„Az esélyességet be is kell tartani!”

2009. március 21. 8:09

A DVSC szombaton ahhoz a Váchoz utazik, amely a múlt héten egy súlyon pofonba szaladt bele Békéscsabán. A tabellán elfoglalt pozíciók és pontszámok alapján egyértelműen a Loki a meccs esélyese.

„Az esélyességet be is kell tartani!”
Idegenben is győzelem a cél

Az NB I-es nőikézilabda-bajnokságban szombaton 16 órakor Vácon lép pályára a DVSC-Aquaticum csapata.

„Valóban mi vagyunk a meccs esélyesei, de az esélyességet be is kell váltani, vagyis győzni kell. Egyértelműen ennek a jegyében utazunk Vácra. Ám nem feledhetjük el, hogy hazai környezetben a Duna-parti gárda mindenkire veszélyes. Volt például meglepetésszámba menő sikere, de a Győrt is nagy csatára késztette, így mi is kemény csatára számíthatunk” - mondta Bakó Botond, a DVSC vezetőedzője.

„Soós Viki és Orbán Annamária kivételével minden játékosomra számíthatok, a többiek felépültek, illetve kilábaltak a betegségből. Uhraková is egyre jobb állapotban van, s egyre több szerephez jut a csapatban, így ismét az egyik meghatározó játékosunk lesz.”

A statisztika egyértelműen a Loki mellett szól, hiszen Hornyák Dóráék a tabella második helyén állnak, míg a Duna-parti hölgyek a kilencedik pozíciót foglalják el a listán.

„A legutóbbi mérkőzésünk óta felépültek a beteg játékosaink, Tatyána Sinkarenko és Bognár Barbara, így komplettebb, majdnem teljes csapattal utazunk Vácra. Ez biztos, hogy pluszt tud ad a lányoknak, bár semmi okom nem lehet a panaszra, hiszen a Nyíradony ellen a többiek remekül megoldották a feladatokat. Eldőlt, hogy Bogdanovics Annamária most még biztosan nem lép pályára, a visszatérésével addig várunk, amíg fizikai állapota és formája is tökéletes lesz” – fogalmazott a szakvezető, majd értékelte a riválist.

„A Vác hazai környezetben mindenkire veszélyes, mindössze a Győr, a Fradi és a Tajtavill tudott nyerni náluk, s ez mindenképpen komoly jel, ráadásul a közelmúltban Temes Bernadettel erősödött a csapatuk. Komoly ellenállásra számítok az ellenféltől, ezért biztos, hogy meg kell küzdenünk a sikerért, de ha azt játsszuk, amit tudunk, akkor nem lesz baj. Az elvárásoknak megfelelően győzni szeretnénk Vácon” – mondta Bakó Botond.

Orbán visszatérése még várat magára

Az már biztos, hogy a találkozón nem lép még pályára Bogdanovics Orbán Annamária, aki a szülését követően kezdte el ismét az edzéseket.

„Valóban úgy volt, hogy a váci találkozón esetleg már pályára lépek, de Bakó Botond vezetőedzővel együtt úgy döntöttünk, hogy nem erőltetjük a dolgot. Ennek pedig az az oka, hogy fizikálisan utol kell érnem magamat, de a csapat játékosait is. Ennek megfelelően az edzéseken erősítek és futok, valamint sokat lépcsőzök. Így aztán számomra a játék, a taktikai jellegű tréningek kimaradtak. Így viszont felesleges lenne megkockáztatni az idő előtti visszatérést. Arra talán legkorábban jövő szerdán, a Győr elleni idegenbeli találkozón kerülhet sor” - mondta a válogatott játékos.

„Ha játszhatok is, akkor is csak tíz-tizenöt percet lennék először a pályán, a csapatban. Talán azzal is segíthetek a lányoknak. A hangulat jónak mondható, fájt is a szívem az egyik edzésen, amikor én a lelátón lépcsőztem, közben a csajok lent gyakoroltak, s időnként jókat nevettek. Ám nagyon remélem, hogy hamarosan eljön az én időm is.”

Ami a Loki jövőjét illeti…

Több játékossal is tárgyalásban van a klub vezetése. Bakó Botond jövőre is meghatározó Lokit szeretne.

A hírekkel ellentétben nem küzd súlyos anyagi gondokkal a DVSC-Aquaticum együttese. Bár a gazdasági válság a kézilabdában is érezteti hatását, az óriási túlzás, hogy többhavi elmaradása van a vezetésnek a játékosok felé. A Lokinak sem könnyű a helyzete ezekben a hónapokban, de a klubban dolgozók mindent megtesznek azért, hogy a vállaltakat teljesítsék. Mégpedig időben. Ebben a hónapban egy komoly anyagi segítség érkezett egyik támogatónktól, aki egyben nagy Loki-drukker már hosszú évek óta. A magát a nyilvánosság előtt megnevezni nem akaró szponzor 15 millió forinttal támogatta a csapatot.

Bakó Botond együttesében már biztos, hogy nem lesz ott a következő szezonban Szrnka Hortenzia. Az is fixnek tűnik, hogy visszatér Bécsbe az ukrán Tetjana Sinkarenko, aki férjével ismételten gyermekáldást tervez a közeljövőben. Marad a Lokinál Kiss Éva, Kazai Anita, Hornyák Dóra és Szabó Valéria. A többiek közül lesz, aki távozik, de a keret jelentős része várhatóan Debrecenben folytatja pályafutását. A klubvezetés emellett több meghatározó magyar és külföldi játékossal van tárgyalásban, a konkrét nevek (távozók és érkezők) azonban egyelőre nem nyilvánosak. Bakó vezetőedző a következő szezonban is olyan Lokit tervez pályára küldeni, amely hasonló célokkal és esélyekkel veheti fel a küzdelmet a riválisokkal szemben.

Forrás: www.dvsckezilabda.hu; www.haon.hu; www.sportandmedia.com

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi