Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

„Még állnak a tartópillérek!”

2009. március 13. 7:44

Nem mindennapi sportélmény vár a drukkerekre, hiszen könnyen elképzelhető, hogy Gáspár Gabriella, Kocsis Erzsébet és Oblisz Anita is szerelést húz a Dunaferr pénteki, sorsdöntőnek ígérkező bajnoki mérkőzésén a Pécs ellen.

Gáspárra, Kocsisra és Obliszra most is számíthat a csapat
Gáspárra, Kocsisra és Obliszra most is számíthat a csapat
Nehéz és sorsdöntőnek is beillő találkozó vár pénteken este hat órától a Dunaferr NK női kézilabdázóira, akik a bajnoki tabella utolsó előtti helyén szerénykedő Pécs gárdáját fogadják a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

A kiesés ellen

A mérkőzés azért számít sordöntőnek a Dunaferr NK csapata számára, mert egy esetleges győzelemmel bebiztosíthatná helyét az együttes a középmezőny végén, s mindenképpen elkerülné azt, hogy a kilencedik helyre visszacsúszva, a kiesés elkerüléséért kelljen játszania. Ehhez azonban mindenképpen le kell győzni a már biztos alsóházas pécsieket, hiszen az alapszakasz két utolsó mérkőzésén, a Fradi, illetve a Hódmezővásárhely ellen már nem sok esélye van a sikerre Rapatyi Tamás ifjúsági és serdőlő játékosokkal teletűzdelt együttesének.

Egy esetleges vereséggel viszont alaposan megnehezítené saját dolgát a csapat, s bár esélye továbbra is lenne arra, hogy ne csússzon az alsóházi rájátszásba, ennek elkerüléséhez már a Vác, valamint a Nyíradony csapatainak mérkőzéseire is figyelnie kellene a piros-fehéreknek. Ez a két gárda jelenti ugyanis a legnagyobb veszélyt rájuk az utolsó három fordulóban.

Hadrendben a régi ászok!

Ezt persze mindenképpen szeretné elkerülni a Dunaferr, s úgy tűnik, hogy komoly segítséget kaphatnak a dunaújvárosi fiatalok a Pécs elleni rangadó előtt. A hírek szerint ugyanis a csapat három korábbi kiválósága is úgy határozott, hogy "beszáll" a mindent eldöntő mérkőzésre, s amennyiben lehetséges, játékával segíti az együttest abban, hogy legyőzze a Pécs alakulatát. Kocsis Erzsébet, Gáspár Gabriella és Oblisz Anita ugyanis játékra jelentkezett a piros-fehéreknél, s komoly esély van arra, hogy pénteken mindhárman ott legyenek a Dunaferr NK mérkőzésre nevezett keretében. A csapat három kiválósága közül jelen állás szerint a csapat ügyvezetőjeként is szerepet vállaló Kocsis Erzsébetnek, valamint az eddig anyai feladataira koncentráló Gáspár Gabriellának van komoly esélye arra, hogy pályára lépjen a találkozón. Oblisz Anita esetében speciális helyzettel kell megbirkóznia a vezetésnek, ugyanis az egykori balátlövő és védekező-specialista jelenleg a DAC igazolt játékosa, így ahhoz, hogy pénteken ő is bevethető legyen, vissza kell igazolnia őt a Dunaferr NK együttesének.

Bárhogy is alakul, a csapat egykori/jövőbeli (?) játékosainak hozzáállása, segítő szándéka mindenképpen példaértékű, s remélhetőleg az elmúlt időben kissé megcsappant szurkolótábort is újra a csapat mellé állítja. Kocsis Böbéék játéka mellett ugyanis a drukkerekre is hatalmas szüksége lesz ahhoz a csapatnak, hogy megnyerje a pénteki, az együttes jövőjét nagyban befolyásolható mérkőzést.

Sáriné Kocsis Erzsébet, a Dunaferr NK ügyvezetője abban bízik, hogy a klub helyzete javul a következő napokban. A csapat be tudja fejezni a bajnokságot, nem csúszik le alsóbb osztályba, nem volt hiábavaló az eddig végzett munka. A Dunaferr női kézilabda-csapat talpra áll, miután sorozatban padlót fogott:

„Mi mindannyian, akik egykor a Dunaferrben játszottunk, szeretnénk segíteni a klubnak ezzel a gesztussal! Ha nyer a Pécs ellen a csapat, akkor nem kell attól tartanunk, hogy jövőre nem az NB I-ben folytatja a küzdelmet a Dunaferr. Nagyon rossz a helyzetünk, hiszen egyetlen felnőtt játékos sincs már a keretben. Az utánpótlás-nevelésünk viszont változatlanul jó színvonalú, amire lehet építeni a jövőben. Éppen ezért gondolom azt, hogy most nem szabad veszni hagyni a kézilabdát Dunaújvárosban. Az egyik edzőm szavait idézem: amíg van egy tartópillér, addig arra lehet építkezni! Úgy látom, ez még áll! Feltéve, hogy nem döntjük le!”



Rapatyi Tamás folytatja azt a munkát, amit Imre Vilmossal együtt megkezdett az idény elején. Igaz, most a mezőnyben a fiatalokkal kell bizonyítania. A Dunaferr NK edzőjét a további munkáról nyilatkozott.

- Messze még a bajnokság vége, s nincs könnyű helyzetben a csapat!
- Nem lehet azt mondani, hogy kilátástalan a jövőnk! Most az a legfontosabb, hogy a nyolcvan-száz utánpótláskorú játékost, köztük azokat, akik nagyon tehetségesek, ne hagyjuk elveszni!

- Hogyan, mivel telnek a napok, az edzések?
- Az edzésmunkánk nem változott. Most is ugyanúgy foglalkozunk a technikával, taktikával, mint azelőtt. Persze egy fiatalabb játékossal másképpen kell foglalkozni!

- Vannak, kellenek ebben a helyzetben vezéregyéniségek?
- Úgy érzem, most nincs ilyen játékos. Sok hangya szorgos együtt munkálkodása jellemez most bennünket. Egymásba kapaszkodva visszük mindannyian a terhet. Ez olyan, mint a mesében annak a bizonyos répának a kihúzása. Csak együttes erővel fog sikerülni a feladatunk! Mindenkinek a saját feladatára kell most elsősorban összpontosítania!

- Akik már játszottak az első osztályban, azoknak talán mégis könnyebb elmagyarázni a feladatot.
- Mindenki közel áll az én gondolkodásomhoz, hiszen valamennyiükkel foglalkoztam ifjúsági játékos korukban. Persze akik korábban szerepeltek már a nagy csapatban, azok tapasztaltabbak.

- Kell félni attól, hogy megilletődötten játszanak ezek a fiatalok majd a nagyobb csapatok, a képzettebb, rutinosabb játékosok ellen?
- Ebben a korban mindenki bizonyítani akar. Inkább arra kell odafigyelni, hogy ez nehogy görcsbe forduljon át!

- Mi most a legfontosabb edzői feladat?
- Az, hogy ezek a fiatalok a fejlődés, a szakmai munka szempontjából semmilyen hátrányt ne szenvedjenek!

- Változott a szemlélet, a taktika Imre Vilmos távozásával?
- Nincs különbség, hiszen mindkettőnket ugyanazok a célok vezéreltek.

- Mire számítsanak a szurkolók a következő mérkőzéseken? Okozhat meglepetést ez a csapat?
- Természetesen minden mérkőzésen az a célunk, hogy a maximumot nyújtsuk! Ne felejtsük el azonban, hogy ebben az együttesben most serdülőkorú játékosok is vannak. Ebben a korban még nem lehet stabil, kiszámítható játékerőről beszélni: lesznek jó, és rosszabb teljesítmények egy-egy mérkőzésen. Ebből a helyzetből azonban van kiút! Ezek a lányok szeretik a kézilabdát, szeretnének egyre jobbak lenni, NB I-es játékosként bizonyítani. Biztos vagyok abban, hogy ezért mindent meg is fognak tenni!

A találkozót a www.hunnetmedia.hu jóvoltából ÉLŐben követhetik a mérkőzésre kilátogatni nem tudó szurkolók.

Forrás: www.dferrhandball.eu; www.dunaujvaros.com

A Dunaferr NK jövője szempontjából kulcsfontosságú találkozóról a handball.hu a helyszínről jelentkezik.

Becsületkasszás jegyvásárlás
Visszatérnek a "nagyok"

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi