Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Hatezer ember előtt lépnek pályára

2009. február 28. 12:39 © handball.hu

Konkoly Csaba és csapata 18 órakor a Budućnost félelmetes otthonában szerepel Bajnokok Ligája-találkozón. A szakember az esélyekről nyilatkozott a handball.hu-nak.

Hatezer ember előtt lépnek pályára
handball.hu: Szerinted mi okozta a múlt hétvégi, Valcea elleni vereséget?
Konkoly Csaba: Azt gondolom, hogy sokat kellett futnunk az eredmény után. Egyébként az Oltchim nem gyenge csapat: maga a román válogatott, két ukrán válogatott játékossal kiegészítve. Talán az egyik legkeményebb együttes, bár mindannyian komoly játékerőt képviselünk itt, a BL második körében. Amikor azonban utolértük őket, és átvettük a vezetést, akkor lehetett volna sanszunk a következő két támadásnál, hogy bebiztosítsuk a győzelmet (három és fél perccel a vége előtt történt mindez). Ha nem remeg meg a kezünk, ha nem találjuk telibe kétszer, kidolgozott helyzet végén a kapusukat, Dinut, aki az egész meccsen nagyon jó formában védett, illetve nem lövünk rossz területeket neki, akkor akár győztesnek is mondhattuk volna magunkat, s most már a továbbjutás tétje nélkül utazhatnánk Podgoricára. Ez azonban nem így történt, de remélem, hogy most igyekszünk pótolni ezeket az elvesztett pontokat. Nagyon bíztam benne, hogy megtartjuk az idegenbeli bravúros mérlegünket, amely egész egyedülálló volt eddig, de sajnos nem sikerült. Apró nüanszokon múlt – ez a szokásos frázis igaz volt erre a mérkőzésre. Magáért a küzdeni tudásért dicsértem már akkor is a lányokat, és ez azóta se változott, hogy megnéztem a mérkőzést. Négyszer álltunk fel olyan majdnem jelentősnek tűnő különbségű vezetés után, hogy aztán mégis lehetett volna sanszunk esetlegesen akár pont, akár pontok megszerzésére is. Ám három-nullra nyert a Valcea ellenünk ebben a periódusban, azaz az utolsó három percben, így aztán végül „kettővel vitte” a meccset.

handball.hu: Gondolom, azért adhat önbizalmat a mostani BL-meccsre a hétközi, FTC elleni nagyarányú Magyar Kupa-győzelem.
Konkoly: Nagyon remélem, hogy a pszichés felkészültségünk abban a stádiumban tud maradni, amivel a Fradi-meccset egyrészt elkezdtük, másrészt pedig folyamatosan uralni tudtuk. Természetesen ez más jellegű találkozó lesz, megint csak a Bajnokok Ligája nemzetközi szintje miatt is, bár a Fradi is igyekszik arra a fokra eljutni, ahogy figyeltem őket. Igyekeztünk olyan védekezést elővenni, amire ezeken a BL-meccseken is nagy szükség lehet. Mindenképpen arra törekedtünk, hogy olyan mérkőzéskezdést produkáljunk, amiből aztán lehet tovább építkezni. Az előző bajnoki meccsünkön 0-3-mal kezdtünk, és ezt az előnyét a Fradi okosan, ügyesen tartotta folyamatosan. Akkor is futottunk az eredmény után, ami elvitte az energiánkat, ráadásul Zácsik Szandra akkor tizenhatot vágott nekünk. Most hat akciógóllal zárt, és négy hetest lőtt. Ez egy olyan védekezést mutat, amin látszik, hogy ezeket a taktikai feladatokat jóval fegyelmezettebben tartotta be a csapat, mint a bajnoki meccsen. Mindamellett Zácsik kirobbanó formában volt akkor. Végül is a Fradival ellentétben, mi azon a héten elég komolyan edzettünk, most pedig azért kicsit rápihentettem a lányokat a találkozóra, olyan értelemben, hogy napi kettőt tréningeztünk ugyan, de az egyik mindig kicsit könnyítettebb volt.

handball.hu: Milyen nyomást jelent a csapatra, hogy hatezer ember előtt kell majd szombaton pályára lépnetek?
Konkoly: Az utolsó három ilyen meccsünket csodálatos környezetben játszottuk, olyan értelemben, hogy Ljubljanában például a kommunikáció szinte lehetetlen volt a játékosokkal a pályán, hiszen hatalmas hangorkán fogadott bennünket, és akkora volt a körítése a meccsnek. A Valcea elleni mérkőzésen is óriási volt a két szurkolótábor: egyrészt az örökösen meglovagolt magyar-román ellentéttől eltérő viselkedése lepett meg minket. Másrészt nagyon sportszerű és baráti volt a hangulat, amivel fogadták egymást a szurkolók, amellett, hogy óriási hangulatot is teremtettek mindkét oldalról. Most, a Fradi pályán ez a hangulat a negatív része volt a meccsnek, mert elég hosszú, maratoni meccset sikerült játszanunk a háromszor is megszakított játékidőnek köszönhetően. Ám mindenképpen azt gondolom, hogy ezeknek lelki alapot kell adniuk a játékosoknak. Nem hiszem, hogy a kettő-, négy- vagy hatezer ember között akkora különbség lenne. Mindemellett persze biztos, hogy más lesz egy kicsit a hatezer szurkoló, de én bízom benne, hogy ha pszichikailag fejben tartjuk a mérkőzést, a megbeszéltek szerint dolgozunk, és igyekszünk kizárni a külső körülményeket, nem lesz ez az eredményt befolyásoló tényező ilyen kaliberű játékosoknál.

handball.hu: A hírek szerint már csatlakozott Hozzátok új játékosotok, Eduarda Amorim. Milyen szerepkörben számíthatsz rá? Azt tudjuk, hogy BL-meccsen ebben a szezonban már nem léphet pályára…
Konkoly: A teljesítménye alapján igazoltuk le, amelyet az ETO ellen a Szkopje együttesében, és a magyar válogatott ellen Brazília színeiben az olimpián mutatott. Bízom benne, hogy egy olyan dinamikus átlövővel leszünk gazdagabbak, aki a taktikai repertoárunkat még jobban megszínezi, és még több lehetőséget nyújt nekem, edzőnek, és innentől gyakorlatilag csak én hibázhatok. A magyar bajnokikon rákészülhet mind taktikailag, mind fizikálisan a Bajnokok Ligája következő szezonbeli csoportmeccseire. Azt gondolom, hogy most már a csapatszerkezetünk kezd olyan kialakult stádiumban lenni, hogy ő mindebbe csak plusz színt hozhat. Mindenképp azt gondolom, hogy nagy segítségünkre lesz. Külön örömteli, a hogy bajnokikon szerepelhet, de a BL-meccseken nem, így fél évvel, illetve három-négy hónappal felgyorsul a csapatba illeszkedése. A Bajnokok Ligája-küzdelmek kezdetekor pedig már szinte százszázalékos csapattagként áll majd a rendelkezésünkre, bár szerintem fiatal kora ellenére van olyan rutinos játékos, hogy már a júniusi alapozástól teljes értékű tagja lesz a csapatnak. Eduardát a védelemben is nagyszerűen be tudjuk majd vetni, hiszen nagyjából százkilencven centiméter magas, fizikálisan nagyon jó felépítésű játékos. Remélem, hogy igazolja majd azokat a képességeit is, amiért ide igazoltuk, úgyhogy nagy várakozással tekintünk elébe a közös jövőnek!

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi