Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

3 milliót kap a Vásárhely csapata

2009. február 26. 8:00

Az ASA-Consolis Hódmezővásárhelyi NKC nőikézilabda-csapata szerda este teltházas szurkolói találkozót tartott a Balogh Imsi Sportközpont előcsarnokában.

Fotó: www.promenad.hu
Fotó: www.promenad.hu
A szurkolók, az önkormányzat képviselői, a csapat vezetői és a játékosok is részt vettek az ankéton, ahol jó hírként elhangzott: a város 3 millió forinttal támogatja a kéziseket.

Az ASA-Consolis Hódmezővásárhelyi NKC nőikézilabda-csapata a szurkolókat várta szerda este a Balogh Imsi Sportcsarnokba. A találkozó célja, hogy egy egészséges párbeszéd induljon meg a játékosok és a szurkolók között - mondta el köszöntőjében Mihucz Tibor társadalmi elnök. A találkozón Mucsi Tamás, az egyesület ügyvezetője, Almási István alpolgármester, Fekete Ferenc sporttanácsnok, Horváth Zoltán sportreferens, Farkas József vezető edző, az NB. I-es csapat játékosai, valamint az érdeklődő szurkolók jelentek meg.

Tavaly a hatodik helyen végeztek a lányok, idén az előrelépést tűzték ki célul - mondta el az ügyvezető. A társadalmi elnök szerint a sport, a mérkőzések ugyanolyan értéket képviselnek, mint a kulturális események, és ennek megfelelő rangon kell kezelni. Mihucz Tibor arra volt kíváncsi, mit szeretnének látni a csapattól a szurkolók? Az elnök röviden kitért a Debrecen elleni mérkőzés végén történt eseményekre. Elmondta, hogy a rendőrség az esetet vizsgálja. A szerdai ankétra a rendőrséget is meghívták, de a kapitányság nem küldött képviselőt.

Mucsi-Vörös Henrietta, a csapat játékosa első felszólalóként elmondta, szégyelli magát a történtekért, sajnálja, ami történt, de büszke arra, hogy sportoló, és mindig szívesen játszik Vásárhelyen, és kötelességének érzi megvédeni csapatát, férjét. Ugyanakkor a szurkolói magatartáson is jó lenne változtatni a csapat eredményessége miatt.

Farkas József vezetőedző röviden annyit mondott, mindent el kell követni a közös hang megteremtéséért.

Szabó János a szurkolók magatartását kifogásolta, akik a meccsek alkalmával rondán beszélnek, az elhangzó trágár megnyilvánulások miatt már az unokákat is félnek elvinni a mérkőzésekre - fogalmazott a szurkoló.

Pál Sándor nem érti, miért kritizálják a lányok teljesítményét a szurkolók, hiszen a hatvanas években háromszor volt NB I-es női csapat Vásárhelyen, de sosem dicsekedhettek ilyen jó teljesítménnyel, mint a mostaniak, akik a negyedik helyen állnak. Igaz - tette hozzá -, most rossz periódusát éli a csapat, de segíteni kell őket ebben a helyzetben.

Fekete Ferenc sporttanácsnok az esten jelentette be, hogy 3 millió forinttal támogatja a Vásárhelyért Közalapítvány a kéziseket, amit nagy örömmel fogadtak a megjelentek. Március másodikán utalják a pénzt az egyesület számlájára.

Koroknai Viktória is szót kért: a játékos szerint a csapat akkor tud jobban teljesíteni, ha a vezetők, a játékosok és a szurkolók összefognának. Jót tenne, ha a meccseken jót hallanának a játékosok a szurkolóktól, úgy könnyebb lenne jó eredményeket elérni.

Több szurkoló elmondta: hiányolják a találkozókat, ahol a drukkerek és a játékosok kibeszélhetnék magukat. Farkas József megígérte, hogy az alapszakasz végén újabb ankét lesz, ahol a szakmai témákról is szót ejtenek. A mérkőzések biztosításáért felelős Nagy Sándor szerint sokkal olcsóbb lenne, ha nem kellene a hazai szurkolók miatt sokat költeni, és a meccsekről eltűnne az ellenségesség. A találkozón többször elhangzott, hogy a kommunikációra nagyobb hangsúlyt kell fektetni, és kibeszélni érzéseiket mind a játékosoknak, mind a szurkolóknak.

Ezt erősítette meg az ankét végén Mucsi Tamás: "hasznosnak bizonyult az est, a kibeszélés mindig segít" - mondta. "Ezen az esten elkezdődött a kommunikáció a csapat és a szurkolók között. Nem természetes dolog, hogy a saját szurkolókra több embert kell biztosítani, mint az ellenfélt biztató közönségre. Ez helyi jelenség, mindenképpen változtatni kell rajta, ezen dolgozik a csapat, ezért a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetnek az ehhez hasonló találkozóra" - tette hozzá az ügyvezető.

Forrás: promenad.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi