Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Irányjelző meccs következik

2009. február 25. 8:47

A Váci NKSE felnőtt csapata szerdán 18.00 órakor a Fehérép Alcoa FKC csapatával játszik Székesfehérváron.

Irányjelző meccs következik
Az őszi bajnoki megmérettetésen egy végig fej-fej melletti, nagy küzdelemben végül 32-31-re (16-16) a hazaiak győztek. Az egygólos váci vereség után a visszavágás reményétől fűtve, győzelemre hajtanak a fehérvári lányok. A hétvégi nyíradonyi botlást elfeledve, teljes erőbedobással készül a csapat. Az viszont rossz hír, hogy a mérkőzésen nem léphet pályára Kamper Olivía, aki kedden, Budapesten térdműtéten esett át, s így várhatóan 3-4 hétig biztosan nem játszhat. Achilles-problémái miatt Siti Esztert is nélkülözniük kell a fehérváriaknak, aki nem is edzett a héten. Ez viszont azt jelenti, hogy lényegében klasszikus irányító nélkül maradt az FKC. A hiányzókat az ifjúsági csapatból felhozott játékosokkal tudják, lehet csak pótolni. A váci csapatot nem szabad lebecsülni, a tabellán elfoglalt tizedik helyük még nem biztosíték a győzelemre, bár a Fehérépnek hazai pályán nagyobb esélye van a sikerre.

„Az őszi mérkőzésen sok fejfájást okozott a kapusuk, Juhász, illetve Veszeli és Ábrahám is sok borsot tört az orrunk alá, a négy belső emberükre mindenképpen figyelnünk kell” - mondta Sótonyi László, az FKC vezetőedzője. „Minden csapat, így a Vác ellen is összetartásra van szükség, ez az, ami a játékból az idegenbeli mérkőzések során hiányzik. Nincs nyerőemberünk, a játékosok kibújnak a felelősség alól” - tette hozzá a fehérváriak vezetőedzője.

A Fehérép Alcoa mutatói egyébként jobbak, mint a Vác csapatáé. Az FKC az alapszakaszban nyolc győzelemmel és kilenc vereséggel jelenleg a tabella nyolcadik helyét foglalja el, amíg a Vác tíz vereséggel és hét győzelemmel a tizedik helyen áll a pontvadászatban. Ahhoz, hogy a jelenleg elfoglalt pozíción javítani tudjon az FKC, mindenképpen hoznia kell a mai mérkőzést. Ez azért is fontos, mert a győzelemmel talán lesz még némi esélye a felsőházi rájátszásnak, vagyis az első négy közé kerülésnek. A találkozó egyébként nélkülözni fogja a váci drukkereket, mert jelentkezők hiányában nem indul szurkolói busz Székesfehérvárra, maximum néhány nagyon lelkes vállalkozó kel majd útra, hogy buzdítsa a Duna-parti csapatot.

Bizalmat kell adni a fiatalabbaknak, Bízik Boglárkáéknak, akiknek ma este a lelátóról már Vincze Melinda is szurkolni fog: „Jókat hallottam a városról, a klubról, s úgy gondolom, hogy a fejlődésem szempontjából is jó döntés, hogy az FKC-ban folytatom tovább. A csapat játékosait a bajnokságból ismerem, de a Dunaferrben korábban Kovács Angéla a csapattársam volt, s ez érvényes Tilinger Tamarára is, aki most velem együtt érkezett a klubhoz. Úgy vélem, hogy amíg van matematikai esély a felsőházi rájátszáshoz, addig harcolni kell annak eléréséhez. Remélem, hogy a csapat ma sikeres lesz, aztán szombaton, a Pécs elleni bajnokin már mi is bemutatkozhatunk a fehérvári színekben. Olyan teljesítményt és hozzáállást szeretnék nyújtani, hogy bekerüljek a válogatott keretbe” - mondta Vincze.



A legutóbbi információk szerint a Vác csapatában mindenki vállalja a játékot. Az összecsapásra készülődve a vezetőedző és a játékosok nyilatkoztak.

Nyári József: Minden „maródink” játszani fog, de sok múlik azon, hogy mennyire nyerik vissza korábbi formájukat. A Fehérép kiesett az EHF-kupából, kikapott Nyíradonyban, tehát nem úgy szerepeltek, ahogy várták. Szerintem ebből következően vagy nagyon jól, vagy nagyon rosszul fognak játszani ellenünk. A nyolcba kerüléshez – érzésem szerint – még hat pontra lenne szükségünk, benne két „bravúrral”.

Juhász Edina: Természetesen tudatában vagyunk annak, hogy milyen szoros a verseny a középső négyesbe jutásért, így minden pontnak kiemelt jelentősége van. A Fehéréppel idegenben is jó meccseket szoktunk játszani, akik már ellátogattak velünk Fehérvárra, tudják, hogy mire gondolok. Nagyon fontos mérkőzés lesz, remélem, a hétközi forduló ellenére, aki teheti, idén is lejön szurkolni nekünk

Orbán Adrienn: Az elmúlt évek eredményei alapján úgy érzem, hogy komoly célokkal érkezünk Fehérvárra. A magam és a csapat nevében is mondhatom, hogy mindent meg fogunk tenni azért, hogy szerdán pontot vagy pontokat gyűjtsünk be! Ehhez elengedhetetlen lesz szurkolóink buzdítása, hogy egy kicsit oldják az idegenbeli feszültséget, és hozzásegítsenek bennünket a sikerhez!

Farkas Veronika: Nem szeretnék nagy dolgokat mondani, mert a múltkor sem jöttek be! A lényeg, hogy mi mindent megteszünk majd a pályán!

Ábrahám Szilvia: Szeretnénk nagy meglepetést okozni Fehérváron, ehhez elengedhetetlen lesz, hogy egységes csapatként tudjunk működni. Szurkolóink buzdítására is nagy szükségünk van, Hajrá Vác!

Fehérép Alcoa FKC - Váci NKSE (felnőtt)
2009. február 25., 18.00 óra

Fehérép Alcoa FKC - Váci NKSE (ifjúsági)
2009. március 18., 15.00 óra

Fehérép Alcoa FKC - Váci NKSE (serdülő)
2009. március 18., 17.00 óra

Forrás: fmh.hu; vacinkse.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi