DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYB1Ggca' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST "Gigászi küzdelem folyt!” | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Gigászi küzdelem folyt!”

2009. február 24. 9:12 © handball.hu

A Győr elleni drámai küzdelmet követő győzelem után nagy az elégedettség, és még nagyobb az önbizalom a vâlceai táborban.

"Gigászi küzdelem folyt!”
Valentina Ardean Elisei bevallotta, hogy nagyon jól felkészültek a magyarokból, Görbicz őrzése pedig jó húzásnak bizonyult, hisz gyakorlatilag levette a magyar klasszist a pályáról. Annak ellenére, hogy csapata és szurkolói meleg perceket éltek át a mérkőzés vége felé, számára a győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben, és teljesen megérdemelten győztek: "Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl. Az edzéseken megbeszélt taktikai utasításokat sikerült éles helyzetekben is megvalósítani. A végén pedig egyáltalán nem ijedtünk meg, amikor a magyarok megfordították az eredményt, még úgy sem, hogy öten maradtunk támadásban. Minden labdáért fogcsikorgatva küzdöttünk, jól tudtuk, hogy a találkozó hatvan percből áll, és nem szabad egy szusszanásnyi ideig sem kiengedni".

Radu Voina, az Oltchim vezetőedzője sem hagyhatta szó nélkül a sikert: "A győzelem a lányoké. Fantasztikusan küzdöttek a "magyar válogatott" ellen, és mindenképpen megérdemelték a diadalt. Nagy iramú csata folyt a pályán, ezért is volt érthető a játékosaimon fellelhető némi fáradtság a találkozó véghajrájára, de a lényeg, hogy a szívünk a helyén volt, és az ellenféllel szemben mi nem hibáztunk a kritikus pillanatokban. Ebben is látom sikerünk egyik titkát. Most pedig lépésről lépésre haladunk, azt várom, hogy egyre jobban javuljon minden elemében a játékunk, mert a Bajnokok Ligája játékritmusa ördögi. Mind nehezebb és küzdelmesebb mérkőzésekre számíthatunk, amint feljebb jutunk a kupasorozatban.”

„Egy olyan hétvégén vagyunk túl,” - folytatta Voina - "ahogy a lejátszott mérkőzések eredményei nagyon kedvezőek számunkra, de a legfontosabb persze a mi győzelmünk. Nagy teljesítménynek tartom, hogy elhalásztuk mindkét pontot a magyarok elől, minden más előnyös fordulat csak hab volt a tortán. Most végleg kezünkbe vettük a sorsunkat, és a továbbjutásunk nem mások szívességétől függ".

Teljes hozzáállás-változást vélnek felfedezni az Oltchim játékában a román újságírók, amióta Radu Voina érkezett a kispadra. A román válogatott szövetségi kapitánya kezébe vette a hajó irányítását, amikor az süllyedni látszott. A két egymást követő vereség Brassóban és Podgoricán tűrhetetlenül feszültté varázsolta a hangulatot a csapaton belül. Kétségkívül nagy érdemeket tulajdonítanak a román edzőnek, hogy pár nap alatt rendet teremtett, és a Bajnokok Ligájában soron következő mindkét meccset sikeresen hozni tudta az alakulat.

Attól függetlenül is övé a dicsőség, hogy Ivica Rimanic elbukott meccsei idegenben voltak, Radu Voina pedig hazai pályán vezette győzelemre lányait.

„- Mit mondott a lányoknak az utolsó időkérésnél, ami végleg javunkra fordította a mérkőzés menetét?" - érdeklődött a Gazeta Sporturilor munkatársa.
"- Azt, hogy ne kapkodjanak, nyugodtan támadjanak, sok passzal játsszák ki a magyar védelmet, amely szinte átjárhatatlanná vált, és semmiképpen ne próbálják még egyszer sem kicselezni az előre tolt Görbiczet, mert esélytelenek vele szemben… Mindenesetre gigászi, mondhatni heroikus küzdelem folyt a pályán, mely igazán méltó a BL-sorozathoz. Érzem, hogy az ilyen meccsek után gyorsabban öregszem, viszont kimondhatatlanul elégedett vagyok ilyen nagyszerű győzelmek esetén "- válaszolt a mester.

Nem végzetes vereség!

handball.hu

További hírek