DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYGJ4AAv' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Farkas: Nem ütöttem meg | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Farkas: Nem ütöttem meg

2009. február 20. 13:27

Az ASA-Consolis HNKCDebrecen nőikézilabda Magyar Kupa-mérkőzés botránnyal, dulakodással ért véget. Ebbe Farkas József vezetőedzőn kívül – a videofelvétel tanúsága szerint – Mucsi-Vörös Henrietta is belekeveredett.

A botrányos végjáték százak szórakozását tette tönkre Vásárhelyen Fotó: Tésik Attila
A botrányos végjáték százak szórakozását tette tönkre Vásárhelyen
Fotó: Tésik Attila
A 26–23-as vásárhelyi vereséggel végződött Magyar Kupa-negyeddöntő után a sporthoz méltatlan jelenetek zajlottak a pályán. Dulakodás, verekedés kezdődött, melyet a helyi rendezőknek és rendőröknek kellett megfékezniük. A hajrában már feszült volt a hangulat, a B-közép tagjai Farkas József edző távozását követelve a „Cinga, takarodj!"-rigmust skandálták.

A videofelvételen jól látszik, amint a lefújást követően egy szurkoló odamegy Farkas Józsefhez, valamit mond neki, majd lendül a tréner keze. Az nem vehető ki, hogy elérte-e.

"Nem ütöttem meg, csak szóváltás volt közöttünk, közénk is álltak. A meghallgatás során a rendőrségen is ezt mondtam. Egyébként azt sajnálom igazán, hogy azok a kisgyerekek, akik egyre jobban megszerették a kézilabdát, jártak a meccseinkre, autogramot kértek játékosainktól, a vendégek sztárjaitól, megrettenve, félve ácsorogtak az egyik sarokban, mert két magáról megfeledkezett drukker berohant a pályára."

A felvételen az is látható, hogy a HNKC kapusa, Mucsi-Vörös Henrietta tevőleges szerepet vállal a férjére, Mucsi Tamás ügyvezetőre támadó néző – nem azonos a Farkassal vitázóval – megfékezésében. A hálóőr megkeresésünkre először felidézte az eseményeket, majd később ügyvédje tanácsára elhárította, visszavonta a nyilatkozatot. A nyomozás, a vizsgálat érdekében – annak befejezéséig – nem mond semmit a történtekről. Információink szerint párját, családját próbálta védeni.

"Ilyen események nem történhetnek sportpályán" – jelentette ki az ASA-Consolis HNKC elnökhelyettese, Asztalos Judit korábbi válogatott kézilabdás. "Az egyesületben is tárgyalunk majd az esetről. Ez elsősorban a mérkőzésekre kijáró gyerekeket ijesztheti el, olyan érzéssel találkozhattak, amivel a sporttal kapcsolatban még nem: a félelemmel. Sajnálatos, hogy néhány ember viselkedése százak szórakozását tette tönkre."

Telefonon megkerestük az üggyel kapcsolatban a pályára berohanó, Mucsira támadó – állítása szerint társát védő – szurkolót, ő a történtekről semmit sem akart nyilatkozni, és neve elhallgatását is kérte.

Imre Péter: Összefogás?

Alig két hete, vasárnap hajnalban gyilkolták meg a Veszprém román kézilabdását, Marian Cozmát. Akkor az MKB, a Pick és az országos szakszövetség összefogást hirdetett az erőszak ellen. A meccsek előtt játékosok és szurkolók egymás kezét fogva emlékeztek Cozmára, és tiltakoztak az erőszak minden formája ellen. Vásárhelyen a pályán nem történt tragédia.

Ám botrány, dulakodás követte a találkozót. Mindkét fél hibázott, a pályára berohanó szurkolók és a „kesztyűt felvevő", a provokációra reagáló sportolók, sportvezetők is. Nem felelőst és áldozatot keresünk, ítélkezni nem feladatunk. Viszont jó lenne, ha valóban komolyan gondolnánk ezt az összefogást, mert az erőszaknak nincs helye sem a sportpályán, sem azon kívül. A tettekkel ne várjunk a következő tragédiáig.

Nyomoznak

Az üggyel kapcsolatban a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Szenti Szabolcs csupán annyit mondhatott: két gyanúsítottat hallgattak ki, akit garázdasággal gyanúsítanak. Bővebb információt csak a körülmények, a történtek pontos tisztázása után adhatnak.

Botrány a pályán
MK: DVSC, Halas, Újbuda

Forrás: Imre Péter (Délmagyarország OnLine)

További hírek