Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Győzött a Vác

2009. január 24. 17:30

Szombaton rendezték az NB I. tizenötödik fordulójának hátralévő mérkőzéseit. Elsőként a Vác fogadta a Hódmezővásárhely csapatát, és végül háromgólos győzelmet aratott. Az FTC simán nyert a Pécs vendégeként Mohácson.

Győzött a Vác
NB I. 15. forduló
Váci NKSE
28 (16)
ASA-Consolis-HNKC
25 (10)
Vác, Városi sportcsarnok, 600 néző
Játékvezetők: Bonifert, Oláh
Gerstmár
Veszeli
Orbán
Ábrahám
Gyetván
Szilágyi
Farkas
7
7(4)
4
3
3
2(2)
2
Nikolayenko
Koroknai
Lovász
Gaál
Nagy
Wolf
Jókai
7
6(3)
4
3
2
2
1
Hétméteresek: 7/6 Hétméteresek: 5/3
Kiállítások: 6 perc Kiállítások: 10 perc
Gerstmár Szilvia: Jó edzésmunka után felszabadultan játszottunk a vásárhelyiek ellen. A meccsen mindenki hajtott, hat gólos vezetésünknél már éreztük, hogy alapvetően megtörtük ellenállásukat. Lovász Zsuzsával nagy csatát vívtunk, a meccs elején pedig "cukkoltuk" is egy kicsit egymást, hogy mennyit "kóstál" egy gól-engedés a másiknak...

Nyári József: Felkészültünk a héten a hódmezővásárhelyiekből, így nem ért bennünket semmilyen meglepetés. Kevés cserével gazdálkodhatunk illetve a betegségek, kisebb sérülések miatt a meccs során egyszer-kétszer leültünk, de szerencsére mindig "visszajöttünk"!

Forrás: vacinkse.hu



Tajtavill-Nyíradony - Vasas SC 32-25 (14-11)
Nyíradony, Harangi Imre sportcsarnok, 500 néző
Vezette: Kocsmáros, Nagy
A Tajtavill-Nyíradony gólszerzői: Sopronyi Anett 10(3), Szűcs Nikolett 7, Pádár Margit 6(1), Szamosi Anita 3, Szamosi Lívia 2, Kudor Kitti 1, Varsányi Nóra 1, Flaskova Monika 1, Sütő Mariann 1
A Vasas SC gólszerzői: Elena Kordyuk 6(5), Balog Beáta 6(1), Kuprichenkova Olga 6, Tóth Orsolya 3, Kolos Dorottya 2, Szeberényi Blanka 1, Roszinszki Nóra 1
Kiállítások: 8 ill. 2 perc
Hétméteresek: 4/4 ill. 6/6

Meglehetősen nehezen kezdődött a találkozó, mindkét csapat sok hibával játszott, s majdnem öt percig kellett várni az első gólra, amelyet a hazaiak szereztek. A válasz a nyolcadik percben következett; a vendégek csupán ekkor találtak először Király Annamária kapujába. Aztán lassan beindult a „gólgyártás”, a nyíradonyiak némi előnyre tettek szert – a tizenegyedik percben 4–1 volt az állás –, majd közelebb lopakodott a Vasas, s nemsokára 6–5-öt mutatott az eredményjelző. Köstner Vilmos tanítványai ekkor beleerősítettek, és Sopronyi vezérletével négygólosra növelték a különbséget. A fővárosiak mestere, Papp György időt kért, és meg is volt az eredménye: felzárkóztak, és a huszonötödik percre ismét egyetlen találat lett a hátrányuk. Az első félidő hajrájában a nyíradonyiak tartottak egyperces megbeszélést, s noha kettős emberhátrányba kerültek az utolsó pillanatokra, háromgólos előnnyel sikerült zárniuk a játékrészt (14–11).
A pihenő jót tett a hazaiaknak; a második félidő elején megléptek ellenfelüktől. A negyvenkettedik percben már nyolc találattal vezettek, s jellemző, hogy miközben kétperces kiállítás miatt eggyel kevesebben voltak a pályán, azalatt is kétszer bevették a Vasas kapuját. Az utolsó negyedóra előtt már tízgólos különbségnek örülhetett a közönség, és bár a vendégek még némiképp csökkentették hátrányukat – nem sokkal a vége előtt hat gólra jöttek fel –, már nem tudták szorossá tenni a találkozót.
Külön dicséretet érdemel Sopronyi Anett: a nyíradonyiak válogatott átlövőjének a hét elején megsérült a bokája, ám ebből nem sokat lehetett észrevenni a szombati bajnoki összecsapáson, hiszen Sopi remekül játszott és tíz gólt lőtt, ezzel a mezőny legeredményesebb kézilabdázójává vált.
A Tajtavill-Nyíradony legközelebb január utolsó napján a Kiskunhalas otthonában lép pályára.

Köstner Vilmos: A játékunkból sokszor hiányzott a folyamatosság, mégis magabiztosan győztünk.
Papp György: A második félidő elején otthonra talált a Nyíradony, abban az időszakban alakult ki a mérkőzés végeredménye. Igaz, hogy dombon van a csarnok, de ennyire?

Forrás: www.haon.hu




Fotó: lendvai85.hu
Pikker-PTE-Peac - Budapest Bank-FTC 21-38 (7-18)
Mohács, Városi sportcsarnok, 400 néző
Vezette: Bóna, Miskei
A Pikker-PTE Peac gólszerzői: Vasas Edina 6, Székely Katalin 4(2), Gráner Beáta 3, Horváth Petra 2, Gulya Krisztina 2, Weitner Nóra 2(2), Gogolák 2,
A Budapest Bank-FTC gólszerzői: Zácsik Szandra 11(4), Berta Melinda 7, Szamoránsky Piroska 7, Szucsánszki Zita 3, Szabó Edina 2, Szádvári Krisztina 2, Bogdán Nikolett 2(2), Szamoránsky Anikó 1, Németh Csilla 1, Bari Nagy Regina 1, Sidorova Irina 1
Kiállítások: 8 ill. 6 perc
Hétméteresek: 7/4 ill. 7/6

Kényelmes felkészülési mérkőzésre utaztak a népligetiek Mohácsra, ahol a pályaválasztó Pécs vendégeként léptek pályára. Elek Gábor, a zöld-fehérek edzője, a Vác elleni győzelem után elégedetlenül nyilatkozott, s megígérte, erre a találkozóra nyoma sem lesz az akkor látott játéknak - igaza lett.

Az első gólt a pécsiek szerezték Weitner heteséből, Danyi pedig akcióból volt eredményes. Szucsánszki hetest rontott a 4. perc elején, Berta egy és Szamoránsky Piroska két találatával azonban átvette a vezetést a fővárosi alakulat. Miután a mecseki gárda folyamatosan elpuskázta helyzeteit, két belőtt hetesével és első akciógóljával csatlakozott csapattársaihoz Zácsik is, így már néggyel mentek a pestiek a 10. perc elején. A vendéglátók második hetesét kihagyó Székely próbálkozására Zácsik átlövésgóllal válaszolt, ezzel 3-8-as állást rajzolva a kijelzőre. Mindez a mérkőzés első időkéréséhez vezetett, amit Tabajdi Ferenc követett el. A pauza után egy hosszú támadás befejezésével Gráner törte meg a pécsiek gólcsendjét. A jobbszélső újabb találatát Berta befutásból elengedett lövése válaszolta meg a másik oldalon. A következő perceket a kapusok uralták, a Fradinál Gridnyeva, a házigazdáknál pedig Víg Vivien mutatott be néhány bravúrt. Németh Csilla látványos akció végén szerzett első góljával hatra nőtt a különbség - a támadás három érintés alatt futott végig a 25. percben. A félidő hajrájában újabb két hetes maradt ki Tabajdi Ferenc csapatánál, ráadásul a tizenhármas Gulya Krisztinát kétperces pihenőre is küldték. Többek között ennek is köszönhetően lett a félidő végén több mint tízgólos a csapatok közt a különbség. Szabó Edina zsinórban második találata után 7-18-as vezetés birtokában vonultak a ferencvárosiak az öltözőbe.

A második játékrészt is a fővárosiak kezdték jobban, pedig a 3. perc elején kiállították Németh Csillát. Az emberfórral viszont nem tudtak mit kezdeni a pécsiek, a vendégek kapujába a szünetbe beálló Sidorova, elöl pedig az ekkor hétgólos Zácsik és a válogatott Szamoránsky Piroska talált be hátrányból, így a 6. perc végére már tetemes, tizenöt gólos előnyt hoztak össze Szucsánszkiék. A hazaiak 10. találatát Weitner szerezte hetesből - nem maradt el a válasz, Zácsik biztos kézzel értékesítette a másik oldalon megítélt büntetőt. Szamoránsky Piroska kétperces pihenője alatt felváltva estek a találatok, a félidő közepére 14-32-es állást láthattak a mohácsi lelátón ülők. Ezután többnyire felváltva estek a gólok, és végül a mérkőzés végén már a fiataljait játszató Budapest Bank-FTC 21-38-as arányú győzelemmel hangolt a Győr elleni találkozójukra.
A Budapest Bank-FTC legjobbja Zácsik Szandra, a pécsieké Gráner Beáta volt.

Tabajdi Ferenc: Sok sérültünk volt, mára csak ennyi futotta az erőnkből. Örülök, hogy ilyen jó hazai közönség előtt játszhattunk Mohácson. A csapatból Víg Vivient és Vasas Edinát emelném ki védései illetve néhány jobb megmozdulása miatt.
Elek Gábor: Örülök, hogy azt csinálták a lányok, amit akartunk. Alapvető célunk a zárt védekezés, a múltkorinál jobb blokkolás, és a két pont megszerzése volt. Remek felkészülés ez a következő mérkőzésünkre, és örülök, hogy a fiatalok is játszhattak.


Forrás: FTC Kézilabdasport, Sajtó



handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi