DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYugosXV' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Érden kezd a HNKC | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Érden kezd a HNKC

2009. január 6. 13:42

Az ASA-Consolis Hódmezővásárhelyi NKC csapata szerdán 18 órakor Érden Magyar Kupa-mérkőzéssel kezdi a 2009-es esztendőt.

Fotó: Héjja Tamás (Fotoprizma)
Fotó: Héjja Tamás (Fotoprizma)
Az ASA-Consolis HNKC élvonalbeli női kézilabdásainak hamar elkezdődik a 2009-es év: már holnap 18 órától lejátsszák első meccsüket Érden, a tét pedig a magyar kupában a legjobb nyolc közé kerülés. A továbbjutásról egy összecsapás dönt, és a döntetlen a házigazdáknak kedvez. Az Érd az NB I/B nyugati csoportjának élmezőnyéhez tartozik, és sorait erősíti az egykori klasszis, válogatott Németh Helga, de rajta kívül is akad még NB I-et megjárt, rutinos kézilabdása a Pest megyeieknek. A riválisnak az ünnepek után, január 5-én volt az első edzése, tehát nem nevezhetők profinak.

– A papírforma szerint valóban mi vagyunk az esélyesek – mondta Farkas József, a Vásárhely vezetőedzője –, de a kupaküzdelmek mindig mások, mint a bajnokik, sajátos a hangulatuk, és az előzetesen esélytelenebbnek ítélt együttes is nyerhet. Ráadásul idegenben lépünk pályára. Nem szabad lebecsülni, félvállról venni ellenfelünket, mert az megbosszulhatja magát. Nehéz mérkőzésre számítok, már csak azért is, mert mi ezt a találkozót a felkészülés egyik állomásának tekintjük: szombaton utazunk Debrecenbe bajnokira.

Magyar Kupa, 4. forduló.

ÉTV-Érdi VSE – ASA-Consolis Hódmezővásárhelyi NKC
Helyszín: Érd, Treff Sportcsarnok (2030, Érd Piroska utca 6.)
Időpont: 2009. 01. 07. 18:00
Játékvezetők: Herceg József, Wiedemann Viktor


2008-ban is sok-sok örömet szereztek a Csongrád megyei élcsapatok. Nem maradtak el a győzelmek, a sikerek. A Délmagyarország sportrovata megválasztotta az idény legjobbjait. Nem volt könnyű dolgunk, hiszen több játékos is kiváló teljesítménnyel rukkolt elő.

Az ASA-Consolis HNKC élvonalbeli női kézisei a 4. helyen zárták a bajnokság 2008-as szakaszát. És ebben a remek eredményben oroszlánrészt vállalt az együttes egyik nyári szerzeménye, a nyolcvanszoros válogatott Lovász Zsuzsanna. Szerintünk ő volt csapata legjobbja, és bár a megállapítás szubjektív, azért érvekkel, tényekkel is alátámasztható.

A Lovi becenévre hallgató jobbszélső pillanatok alatt beilleszkedett, rutinja sokat segített, határozottan, erőszakosan, hatékonyan védekezett. A támadásokban is főszerepet játszott: 39 gólt szerzett – ezzel a 60 találatig jutó Olga Nyikolajenko és az egyaránt 40-et jegyző Wolf Alexandra és Koroknai Viktória mögött 4. a házi góllövőlistán –, heteseket harcolt ki, és a csapathoz közel állók szerint az általa képviselt szellemiség is jót tett a gárdának. Talán nem volt egy gyenge meccse sem. Nem csupán mi láttuk legnek: a kézilabdagálán szereplő női közönségválogatottba is beszavazták a szurkolók, ahol egy góllal járult hozzá csapata 17–16-os sikeréhez a médiások felett.

Forrás: Délmagyarország OnLine

A HNKC Gyulán javíthat
MK: sima debreceni továbbjutás

További hírek