DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYT4b3ee' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Nagyon gyenge győzelem | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Nagyon gyenge győzelem

2008. december 9. 15:53 © handball.hu

A magyar válogatott az ohridi középdöntőkörben Ukrajna ellen folytatta az Eb küzdelmeit. A mérkőzés az előzetes várakozásoktól eltérően a végsőkig kiélezett volt, ám a végén mi "örülhettünk" a megszerzett pontoknak.

Nagyon gyenge győzelem
Európa-bajnokság, I. középdöntő-csoport, 1. forduló
Magyarország
26 (10)
Ukrajna
24 (9)
Ohrid, Biljanini Izvori Sportcsarnok, 200 néző
Játékvezetők: Nikolovszki, Kolevszki (MKD)
Görbicz
Vérten
Szamoránsky P.
Hornyák Á.
Bulath
Szűcs G.
Kovacsicz
Szucsánszki
10(6)
3
3
3
2
2
2
1(1)
Simkute
Verheljuk
Seenko
Manaharova
Szokol
Szkunzjak
Lajuk
11(5)
5
3
2
1
1
1
Hétméteresek: 8/7 Hétméteresek: 5/5
Kiállítások: 10 perc Kiállítások: 4 perc
A magyar csapatból Bódi Bernadett és Pastrovics Melinda, míg az ukránoktól Jana Batkova és Anasztaszija Pidpalova a kimaradó.

A válogatottunk tegnap háromórás buszút után érkezett meg a festői szépségű Ohridba, és még aznap este túl is esett első edzésén. Vérten Orsolya vállalni tudja a játékot az ukránok ellen, ahol nemcsak a győzelemre magára, hanem a gólkülönbségre is oda kell figyelnünk. Szerencsétlenségünkre a csapat utolsó középdöntőbeli meccsére az aznapi találkozók legelsőjeként kerül sor, így nem elég jól játszanunk, ráadásként a többiek esetleges taktikai lépéseinek is ki leszünk szolgáltatva.

Nemcsak az ohridi csarnok küzdőtere, hanem a rajta játszó csapatunk sem tudott belemelegedni a játékba. Az előzetesen tervbe vett gólgyártás az első negyedórában nemhogy elmaradt, de folyamatos küzdelemre kényszerültünk az egál közeli állapot megtartásáért is (14. perc: 5-4). A percek peregtek, a felállások változtak, de a néhány találomra esett gólon kívül, végigvitt, előre eltervezett akciókat nem nagyon láthattunk. Mintha a középdöntőbe kerülés nem jutalom, hanem plusz teher lett volna válogatottunk vállán. Ami pedig a legrosszabb, hogy az ukránok a 25. perc elejére úja vezetést szereztek (7-8). A félidő véghajrájára már Görbicz és Vérten is bevetésen volt, de új színt egyikük sem tett hozzá az összképhez. Mást nem tehetünk, csak szurkolunk a pozitív fordulatért.

Simkutye nemcsak büntető-lövésekből, hanem a támadásokból is aktívan kivette részét, és igazi vezéregyénisége volt csapatának, mely a 38. percre újból vezetést szerzett (12-13). A két szélre indított egy-egy lerohanás-gól Kovacsicz és Vérten részéről azonban újabb lendületet jelentett ... volna, ha nem jön újra és újra Simkutye. Az eredményjelző már 22-21-et mutatott, rohamosan fogyott a meccsből hátralévő idő, ám az igazi játékkal még mindig adósaink voltak a lányok, és ami a legrosszab, hogy a végére egy előzetesen sima győztes meccsnek kikiáltott találkozó kellett izgulni a két pontért. A 26-24-es végeredménnyel és a mutatott játékkal ma nem a magyar válogatott lehetett elégedett (26-24).

A mérkőzés legjobbjai:
Hornyák Ágnes (HUN)
Rehina Simkutye (UKR)

Az I. középdöntő-csoport állása
1. Románia 2 2 0 0 54-46 4 pont
2. Norvégia 2 1 1 0 54-41 3
3. Magyarország 3 1 1 1 73-77 3
4. Spanyolország 2 0 2 0 45-45 2
5. Dánia 2 0 1 1 51-53 1
6. Ukrajna 3 0 1 2 68-83 1

Akik megverték a németeket

handball.hu - Macedónia, Ohrid

További hírek