DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYR9MIig' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Mediterrán összecsapás | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Mediterrán összecsapás

2008. december 5. 17:27 © handball.hu

Az Európa-bajnokság B-csoportjában mediterrán találkozót játszottak. A spanyolok a második félidőben felülmúlták a portugál válogatottat, és újabb két pontjukkal a középdöntőbe jutottak.

Jorge Dueñas
Jorge Dueñas
Európa-bajnokság, B-csoport, 2. forduló
Spanyolország
29 (12)
Portugália
24 (13)
Ohrid, Biljanini Izvori Sportcsarnok, 150 néző
Játékvezetők: Leifsson, Pálsson (ISL)
Pinedo E.
Mangué
Fernández Beg.
Barnó
Aguilar
Garmendia
Martín
Fernández Bea.
Oncina
7
7(5)
6
2
2
2(1)
1
1
1
Barbosa
Seabra
Sousa J.
Sousa A. M.
Fernandes
Ferreira P.
Tavares
11
6(2)
3
1
1
1
1
Hétméteresek: 7/6 Hétméteresek: 2/2
Kiállítások: 4 perc Kiállítások: 8 perc

Erősen kezdtek a pontnélküli portugálok az egypontos spanyolok ellen. Ezúttal a norvégok ellen kiválóan védő Ciobanu állt a hiszpánok kapujában, ám nem találkozott a labdákkal, ezért a portugál válogatott négy góllal elhúzott. Az első spanyol válasz Barnótól érkezett a nyolcadik perc elején (1-4), azonban még mindig nem ment a felzárkózás, hiszen Barbosa rendre megtalálta az kapu felé vezető utat a védőfalban, s a 14. percben már a negyedik találatát jegyzte (4-8).

Négy perccel később (5-9), miután hibát hibára halmoztak a spanyolok, Jorge Dueñas összehívta lányait. Az eredmény nem maradt el, hiszen Manguéék felzárkóztak kettőre (8-10), aztán a portugálok ismét akkor tudtak csak gólt szerezni, mikor Barbosa vagy Juliana Sousa átlőtte a spanyol falat (24. p.: 8-12). A félidő végére a két-, három- vagy éppen négygólos portugál előnyből egyetlen találatnyi maradt, mikor Paula Castro szövetségi kapitány kikérte idejét, ám a lehetőséget nem használták ki Sousáék, maradt a 12-13.

A második félidő elején Aguilar kiegyenlített, majd Oncina megszerezte a vezetést - először a mérkőzés folyamán (14-13). A portugálok támadásai nem jöttek össze, hiszen keleti szomszédaik jól védekeztek, átlövéseket sáncoltak, bejátszásokat füleltek le, mégis emberhátrányból egyenlített Seabra. Leifsson és Pálsson nem gazdálkodtak a kiállításokkal és a büntetőkkel ebben a periódusban, így a spanyolok néha két góllal vezettek, ám a portugálok pedig - ezúttal is - emberhátrányból faragtak (40. p.: 18-17).

A 42. percben Begoña Fernández már a negyedik gólját szerezte, s ezzel háromra növelte saját előnyüket (20-17), ám egy kétpercet is kiharcolt - magának, amelyből egyre zárkóztak Barbosáék (20-19). Ciobanut ekkor González váltotta a spanyol kapuban, aki rögtön védésekkel mutatkozott be, így Elisabeth Pinedo ziccerével ismét három lett a spanyolok előnye (22-19).

Nem álltak meg a portugálok, sőt, a 49. percben Ganau védte Mangué büntetőjét, majd Paula Ferreira tudott egyenlíteni - természetesen emberhátrányból (22-22). Nem örülhettek sokáig, hiszen néhány perc múlva ismét az ellenfél vezetett hárommal (26-23), majd a mínusz négynél a portugál Castro ismét pihenőt kért a lányoknak három és fél perccel a lefújás előtt (27-23).

Közelebb kerülni azonban nem sikerült, a mérkőzés végén viszont egy csodás Eli Pinedo - Macarena Aguilar kombinálta kínai találattal a november 23-i, párizsi spanyol diadal után ismét a spanyolok győztek a portugálok ellen.

A mérkőzés legjobbjai:
Elisabeth Pinedo (ESP)
Alexandrina Barbosa (POR)

A B-csoport állása
1. Spanyolország 2 1 1 0 50-45 3 pont
2. Ukrajna 1 1 0 0 38-24 2
3. Norvégia 1 0 1 0 21-21 1
4. Portugália 2 0 0 2 48-67 0

handball.hu

További hírek