Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Az érem bűvöletében

2008. november 29. 8:04

A DVSC parádés őszi szezont produkált: valamennyi mérkőzését megnyerte, s bár a tavaszról előrehozott FTC elleni idegenbeli meccsen oda lett a veretlenség, így is ugyanannyi pontot szerzett, mint a Győri ETO.

Az érem bűvöletében
A szurkolók által, s talán a vezetőségtől sem remélt remek eredmények hátteréről a Debrecen szakvezetője, Bakó Botond beszélt.

- A holtidényben teljesen kicserélődött a keret, óriási volt a jövés-menés a Loki háza táján; sokan úgy vélték, nem is rossz, hogy az újonnan érkező edző teljesen új alapokról kezdheti az építkezést.
- Visszatekintve a történésekre, valóban jó volt, hogy mindenki tiszta lappal kezdhette a munkát, bár a kezdetekkor voltak kétségeink, hogy rövid időn belül mennyire tud összeállni a gárda. Előzetesen nagyon soknak tűnt, hogy tízen távoztak, és nyolcan érkeztek a Lokihoz, hiszen teljesen úgy csapatot kellett kialakítanunk.

- Mennyire volt beleszólása abba, hogy kik érkeznek a DVSC-hez?
- Medgyessy Sándor kollégámmal teljes egyetértésben neveztük meg azokat a játékosokat, akiket szerettünk volna a keretben látni. A klubvezetés figyelembe vette a kérésünket.

- Rögtön az első fordulótól kezdve parádés menetelésbe kezdett a DVSC: az őszi idény összes, szám szerint tizenegy bajnoki mérkőzésén diadalmaskodott. Számított ilyen gyors sikerre?
- Előzetesen úgy latolgattuk, hosszabb időre lesz szükségünk, míg eredményesek leszünk, ezért engem is meglepett, hogy milyen gyorsan összeállt a csapat. Talán erre is visszavezethető, hogy az idény végére mentálisan kicsit elfáradtunk.

- A sikeres szereplés mögött rengeteg munka van, s nem csak a fizikai felkészülésre gondolunk, elég megemlíteni, hogy több olyan játékos is érkezett a Lokiba, akik nem beszéltek magyarul.
- Valóban voltak nyelvi nehézségek, ráadásul Daniela Crap és Tetyána Sinkarenko személyében azok a játékosok voltak érintve a témában, akik kiemelt posztokon játszanak, olyan pozíciókban, ahol fontos a kommunikáció. Eleinte ez valóban hátráltatta a munkát, de a lányok megértették, mennyire szükséges, hogy beszélni tudjanak a csapattársakkal; Sina egy nagyon nyitott, rendkívül intelligens ember, s Crap is nagyon ambiciózus.

- Számtalan sikerrel megvívott meccs van a Loki háta mögött ebben az idényben, melyik diadalra a legbüszkébb?
- Rögtön a debütálásunk nagyon nehéz volt, mivel új csapatként első tétmérkőzésünket játszottuk, ráadásul a Fradi ellen, ami miatt még nagyobb volt az elvárás velünk szemben. Mindenképpen kiemelném a Hódmezővásárhely elleni győzelmünket is, hiszen nagyon régen nyert Vásárhelyen a Loki, ráadásul Wolfékat erősebbnek ítélem, mint a korábbi csapatukat. Természetesen nem maradhat ki a felsorolásból a felejthetetlen, Győr elleni diadalunk sem, ami az egész idényünk csúcsa volt. Senkinek sem kell bemutatni a zöld-fehérek világklasszis csapatát, akiknek tizenhét hónapja tartó, huszonkilenc mérkőzéses győzelmi szériáját szakítottuk meg. Az a meccs az akarat és a szívek csatája volt, azért nyertünk mi, mert kétszer jobban akartuk a sikert, mint Görbiczék.

- Mi a Loki sikerességének titka? Miben rejlik a csapat ereje?
- Mentálisan vagyunk nagyon erősek; akaratban, küzdőképességben és győzni akarásban rejtőzik az erőnk. A lányok nagyon fogékonyak az újra, mindent elkövetnek a sikerért, és kiteszik a szívüket a pályán.

- Lesz változás a keretben?
- Mindenképpen, hiszen Orbán Annamária november végén csatlakozik hozzánk. Először természetesen látnunk kell, milyen állapotban áll munkába a kiváló játékos, de szerintem nem lesz probléma, hiszen Anna szerencsés alkat. Biztos vagyok benne, hogy a beilleszkedéssel sem lesznek problémái, gyorsan felveszi majd a ritmust, és erőssége lesz a csapatnak.

- Az Orbán Annával megerősített alakulat mire lehet képes tavasszal?
- Nem lesz egyszerű a folytatás, mivel mindenki hozzászokott a sikerekhez, s ez magas elvárásokat szül. Ha ugyanilyen elánnal dolgozunk, és teszünk a sikerért, akkor tavasszal sem lehet probléma. Nem mindegy, milyen pozícióban zárjuk az alapszakaszt, hiszen a rájátszásra ennek megfelelően kapunk pontokat. Mivel a rájátszásban dől el a dobogós helyek sorsa, így erre az etapra kell „kihegyeznünk” a felkészülésünket, a rájátszásra kell időzítenünk a lehető legjobb formát.

- A listavezető Győrrel egyforma pontszámmal áll a DVSC a bajnoki tabellán, ez az eredmény megváltoztatja a célkitűzéseket?
- A célok nem változtak, továbbra is a legjobb négy közé kerülés az elsődleges elvárás a gárdával szemben, ám ezt szeretnénk felülteljesíteni: érmet akarunk nyerni, lehetőleg minél fényesebbet! Ha dobogóra állhatunk, az óriási eredmény lenne, hiszen nagyon régen ért el ilyen jó eredményt a Loki. Ha hosszabb távon gondolkozunk, akkor a következő év meghatározó lehet az életünkben, mert ha együtt marad a csapat, akkor még komolyabb célokért szállhatunk harcba, akár a bajnoki aranyéremért is!



A Loki trénere, Bakó Botond egy tizes skálán értékelte a együttese őszi teljesítményét.

Pastrovics Melinda:
Rangadókon kiemelkedő teljesítményt nyújtott, de még mindig idő kell ahhoz, hogy teljesen összeszokjon a védelemmel.
Osztályzata: 8.

Kiss Éva:
Fontos lenne, hogy pörgősebb, érzelmeket jobban kimutató szemléletre váltson. Amikor lehetőséget kapott, akkor jól teljesített, de keveset játszott.
Osztályzata: 5.

Csáki Viktória:
A kezdeti kirobbanó forma után visszaesett. Mentálisan erősödnie kell, és a lövőrepertoárját is színesíteni szükséges.
Osztályzata: 6.

Kovács Adrienn:
Visszafogottságát szeretnénk áttörni, agresszívabb, magabiztosabb játékot várok tőle.
Osztályzata: 4.

Soós Viktória:
Kezdetben nehezen találta a játék ritmusát, több időre volt szüksége az elképzelések megismeréséhez. Ezt követően voltak kiváló meccsei.
Osztályzata: 6.

Tetyána Sinkarenko:
A nagy bizonyítási vágy, és a túlzott akarás néha átbillentette az elkapkodott döntések irányába. Összességében kiválóan irányította a csapatot.
Osztályzata: 8.

Bognár Barbara:
Önbizalomhiányát ha leküzdi, tartósan jó produkcióra lesz majd képes. Mérkőzésről mérkőzésre jobban játszott.
Osztályzata: 7.

Lucia Uhraková:
Mentalitása, kiváló küzdőképessége és játéktudása nagyon sokat jelent a csapat számára. A védelem és a támadójáték oszlopos tagja.
Osztályzata: 9.

Szabó Valéria:
Kiválóan egészítik ki egymást Uhrakovával, róla is elmondható, hogy stabil, jó teljesítményt nyújtott az egész szezonban.
Osztályzata: 9.

Daniela Crap:
Gólerős játékával sokat hozzátett a sikerekhez, de javulnia kell a páros kapcsolatokban és az átlövések hatékonyságában.
Osztályzata: 8.

Hornyák Dóra:
A bajnokság meglepetésembere, mindössze tizenhat évesen rendkívül hasznos tagja volt a gárdának. Kiemelendő, hogy fiatalsága ellenére nehéz pillanatokban is számíthattunk rá. Ezzel a hozzáállással még nagyon sokat fejlődhet.
Osztályzata: 8.

Szrnka Hortenzia:
Ahogyan fizikálisan javult és fejlődött, egyre több játéklehetőséget kapott. Meghatározó lesz, hogy futóteljesítménye és gyorsasága milyen szintet ér el a jövőben.
Osztályzata: 5.

Dagmar Stuparicová:
A kapott lehetőségekkel élt, és igazolta, hogy remek játékos.
Osztályzata: 7.

Kazai Anita:
Sajnos a pályafutása során későn lett eldöntve és megtalálva a posztja, ezért most hátrányban van. Lövőrepertoárja a kiváló szélsőkétől még eltér, akaratban és mentálisan sokat kell fejlődnie.
Osztályzata: 4.

Forrás: haon.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi