DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYS52hMZ' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Balogh meghálálná a lehetőséget | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Balogh meghálálná a lehetőséget

2008. november 26. 13:14 © handball.hu

Szamoránsky Piroska mellé az újonc Balogh Barbara került az Európa-bajnokságra utazó magyar válogatott beállóposztjára. A Dunaferr fiatal tehetségével a Tatai Edzőtáborban beszélgetett a handball.hu.

Balogh meghálálná a lehetőséget
handball.hu: Milyen érzésekkel érkeztél a válogatotthoz?
Balogh Barbara: Hamar elmúlt minden izgalmam, hiszen a többiek igen kedvesen fogadtak, a rutinosabb lányok mindenben segítettek, kiváló a hangulat, úgyhogy eddig csak pozitív élmény ért.

handball.hu: Mit gondolsz, a junior világversenyekhez képest mennyiben lesz más érzés a „nagy” válogatottban szerepelni?
Balogh: Biztos teljesen más lesz, hiszen ez a legfelsőbb szint, úgyhogy izgulok, de próbálok megfelelni az elvárásoknak. Nagyon megörültem, mikor megtudtam, hogy bekerültem az utazókeretbe, és izgatottan várom, hogy Macedóniában legyünk már, és elkezdődjenek a meccsek. Piroskával ketten vagyunk a beállóposzton. Mindketten más játékstílust képviselünk, más az alkatunk: én nagyobb darab vagyok, ezért statikusabban mozgok a zárásoknál, úgyhogy valószínűleg mindig a taktikának megfelelően kapunk majd lehetőséget. Remélem, hogy minél többször léphetek majd pályára, amit szeretnék majd meghálálni a játékommal.

handball.hu: Klubedződ, Imre Vilmos egyben a válogatott szövetségi kapitánya is. Hasonló edzéseket tart, mint a Dunaferrnél?
Balogh: Valamennyivel másabbakat, komolyabbakat, erősebbeket. Mindenre oda kell figyelni, de azért ismerősek az edzésfeladatok. A vezetőink mindig váltják egymás feladatköreit: vagy Konkoly Csaba tartja a bemelegítést, vagy közösen irányítanak minket. Mindenképpen örülök, hogy az évek óta tartó tendencia most is folytatódott, és Mátéfi Eszter személyében női szakember is van a csapat mellett, aki talán jobban megérti a női lelkeket, igaz, a fiúk is női klubcsapatokon edződnek. Bármelyikükhöz fordulhatunk, ha gondunk van, de nyilván egy nőhöz másképp viszonyulunk.

handball.hu: Nem féltek, hogy egy viszonylag gyengébb színvonalú Pannon-kupa után rögtön belecsaptok a lecsóba már az Európa-bajnokság csoportmeccsei alatt?
Balogh: Nincs bennünk félsz, hiszen pár hete részt vettünk a Világkupán, ahol már (több-kevesebb sikerrel) megmérkőztünk leendő csoportellenfeleinkkel egy fokozódóan erősödő rendszerben. A vereségek ellenére nem félünk, mert pontosan láttuk a hibáinkat, tudtuk, hogy min kell javítanunk. Sőt, szerencse, hogy játszhattunk ellenük, hiszen több ország is új csapatot épít, legalább tudjuk, hogy mire számíthatunk ellenük. A franciák és a dánok vérfrissítés után vannak, utóbbiak - mivel nem vettek részt az olimpián - helyzeti előnyben vannak, összeszokottabbak, a románok pedig rendszeresen hatalmas csatát vívnak a magyarokkal. Azt hiszem, a legnagyobb esélyünk talán Franciaország ellen van, de megpróbáljuk mindhárom csoportmeccsen győztesen elhagyni a pályát.

handball.hu: Mit tippelnél, ki zsebeli be Macedóniában az aranyérmet?
Balogh: A norvégok bombaerősek, egyénileg és csapatként is, az Eb fő esélyeseinek őket tartom. Igaz, hogy egy-két sztárjuk lemondta a szereplést, ám helyükre ugyanolyan képességű kézilabdázók kerültek. Az oroszokkal több hiányzójuk ellenére is számolni kell. A dánok is jó helyezést érhetnek el, és reményeim szerint mi is.

Folytatják az olimpiai munkát
Tizenhatan készülődnek Tatán

handball.hu

További hírek