DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYdN8bBO' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Lesz pénz Görbiczékre? | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Lesz pénz Görbiczékre?

2008. november 11. 10:58

A gazdasági válság ellenére úgy fest, stabil marad az Audi ETO pénzügyi helyzete. A gondok így sem kerülik el a győri csapatot, mert szinte mindegyik kulcsember szerződése lejár a szezon végén.

A jobbszélső Katarina Mraviková legnagyobb dilemmája, hogy maradjon-e Győrben vagy befejezze a pályafutását
A jobbszélső Katarina Mraviková legnagyobb dilemmája, hogy maradjon-e Győrben vagy befejezze a pályafutását
Noha az országban az egyik legjobb anyagi kondíciókkal rendelkezik, így sincs könnyű helyzetben az Audi ETO női csapata. A zöld-fehér klub, örömteli okból ugyan, de elveszítette egyik legjobbját, a kisbabát váró Aurelia Bradeanut. Vanyus Attila klubelnöknek és munkatársainak azonban nemcsak a román átlövő pótlása tűnik nehéz feladatnak, hanem a lejáró szerződésű játékosok megtartása is. Még szerencse, hogy a klub fő támogatói a jövőben is a csapat mellett állnak.

"Aláírt szerződésünk ugyan nincs, de szóban megállapodtunk az Audival, hogy a következő három évben is szponzorálja a csapatot. Hasonló a helyzet több más, jelentősebb összeget adó szponzorunkkal, s nem utolsósorban olyan város áll mögöttünk, mely elkötelezett a helyi sport támogatása mellett. Ezzel mindenképpen biztosított a klub közeljövője" – mondta Vanyus Attila, aki szerint a legkomolyabb gond, hogy a kulcsemberek többségének lejár a szerződése." Ami még komoly gondot jelent, hogy az elmúlt években alaposan felment a piacképes játékosok ára. Ahogy mondani szokás, sok az eszkimó, kevés a fóka. Ráadásul már nem kizárólag a skandináv klubokkal nehéz felvennünk a versenyt, hanem a keleti, elsősorban a román piac is elszívó erőt jelent. Ugyanez érvényes a leigazolni szánt játékosokra is. Volt olyan orosz kézilabdázó, akinek azt hittük, hogy mesés ajánlatot adtunk, de ő csak annyit mondott: odahaza is megkapja ezt, ezért nem vált országot" – folytatta a klubelnök.

Egy biztos, ma egy átlagos válogatott játékos legalább tízmillió forintot keres egy évben, a sztárjátékosok pedig ennek az összegnek mintegy három-négyszeresét tehetik zsebre. Mivel a győrieknél – szerencsére – egyikből sincs hiány, látható, hogy igencsak zsebbe kell nyúlnia a klubvezetésnek, ha a legjobbjait meg szeretné tartani.

„A szakmai vezetéssel egyetemben úgy látjuk, sok játékosunk fejben nincs teljesen itt. Szinte naponta válogathatnak a jobbnál jobb lehetőségek között, s hiába mondja mindegyikük, hogy szeret itt, ha mondjuk kap egy ötven százalékkal jobb ajánlatot, bizony elgondolkodik. Éppen ezért a stábbal úgy döntöttünk, a lehető leghamarabb, vagyis egy-két héten belül – vagy így, vagy úgy – szeretnénk lezárni a vitás kérdéseket. Ezért is sürgető, hogy a támogatóinkkal mielőbb szentesítsük a szóbeli megállapodásokat, mert a bizonytalanra nem szokásunk az ígérgetés" – tette hozzá Vanyus Attila.

Kérdés, hogy Bradeanu pótlására milyen elképzelései vannak a klubnak, főleg úgy, hogy Gabriela Rotis-Nagy várhatóan még pár hónapig nem lesz igazán bevethető.

„Nehéz erre mit mondani, hiszen szezon közben olyan játékost találni, aki azonnali erősítést jelent, nem egyszerű. Próbálkozunk természetesen, de ha csak olyan van szabadon, aki a saját fiataljainkkal van egy szinten, akkor inkább az utánpótlásunkat preferáljuk. Ami Rotist illeti, szerződése előtt orvosunk, dr. Balogh Péter kétszer is tüzetesen megvizsgálta, s azt mondta, lesz belőle játékos. Mi ebben bízunk továbbra is. Azt azért hozzáteszem, rengeteg kritikát kaptam amiatt, hogy az átlövő szinte annyi pénzért játszik nálunk, mintha egészséges lenne. Ez nem igaz, abban az esetben legalább négyszer-ötször ennyibe kerülne" – mondta végezetül a klub első embere.

Forrás: www.kisalfold.hu

További hírek