DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYgz4NDo' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Idegenben a továbbjutásért | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Idegenben a továbbjutásért

2008. november 8. 6:33

A hét közepi vásárhelyi vereség után komoly feladat vár a Dunaferre. Az EHF-kupa harmadik fordulójának visszavágóján – a hazai döntetlent követően - Oldenburgban kell kiharcolnia a továbbjutást. A tét már a nyolcaddöntőbe kerülés…

Idegenben a továbbjutásért
Hiába lőtt Laluska Eszter kilenc, Vincze Melinda nyolc gólt, csapatuk játékán a fáradtság, a dekoncentráltság tükröződött múlt héten Dunaújvárosban. A németek nagyon küzdöttek, erre kell számítani a visszavágón is. Az Oldenburg legeredményesebb játékosa Angie Birgit Geschke volt hat góllal, és összesítésben is ő vezet együttese házi góllövő listáján, az EHF-mérkőzések alapján.

Az Oldenburg jelenleg - öt győzelemmel és három vereséggel - negyedik a Bundesliga első osztályában. A legutóbbi fordulóban odahaza 30-20-ra nyertek a Borussia Dortmund ellen. Saját pályájukon eddig egyszer, a második fordulóban az 1. FC Nürnbergtől kaptak ki 24-27 arányban.

A VfL Oldenburg csarnoka 1300 szurkoló befogadására alkalmas. Minden bizonnyal vasárnap megtelik az EWE Arena. Általában a bajnoki meccsekre 400-600 néző kíváncsi, de a Bayer Leverkusen elleni (32-27) mérkőzésen például 1100-an szurkoltak.

A vasárnapi találkozót lett játékvezetői páros vezeti majd, holland nemzetiségű EHF-ellenőr jelenlétében.



"Száz százalékra lesz szükségünk!”

"Jó a startpozíciónk, de százszázaléknyit kell kiadnunk magunkból” –nyilatkozta a VfL trénere, Leszek Krowicki, aki pont a visszavágó napján ünnepli 51. születésnapját. „Nem titok, milyen ajándékra is vágyom a legjobban!"

„A Dunaferr egy jó játékosállománnyal rendelkező alakulat” – mondta a nemzetközi tapasztalatokkal is bíró jobbszélső, Haege Fagerhus -, „azonban mi csapatként voltunk erősebbek”.

A kapus, Tatjana Szurkova, aki az első mérkőzésen nyújtott huszonkét védésével nagy szerepet vállalt az idegenbeli döntetlen elérésében, a következőket fűzte hozzá: "Ellenfelünk nagyon erős, és nagyszerűen felkészült is belőlünk. Emellett a lövőik pontosan tudták, mik az én gyengeségeim, és ezt igyekeztek is kihasználni”.

Annyi egyelőre bizonyos, hogy az Oldenburgnál mindenki egészségesen, játékba vethetően várja a mindent eldöntő visszavágót.

Emlékeztetőül az első találkozó eredménye:
Dunaferr NK – VfL Oldenburg 31-31 (17-16)

November 9. (vasárnap)
VfL Oldenburg – Dunaferr NK
14.00 Oldenburg, EWE Arena
Vezeti: Vadims Jaškins, Eduards Žabko (LAT)



Az EHF-kupa 3. fordulójának első mérkőzésein:
AC Ormi-Loux Patras - Fehérép Alcoa FKC 27-27
Budapest Bank-FTC - Madeira Andebol SAD 38-29
ZRK Kikinda - S.D. Itxako 25-35
Slagelse FH - HC Lokomotív MB Varna 40-20
Byasen HE - Frankfurter HC 36-31
HCM Baia Mare - Mili Piyango SK 29-26
Akaba Bera Bera - NP HC Rostov-Don 31-31
Üsküdar B.S.K. - HC Kuban 30-39
HC-53 Moscow - HC Naisa-Nis 23-23
Storhamar Handball - HC Leipzing 27-25

Forrás: dferrhandball.eu; handball-world.com

Döntetlen Dunaújvárosban
Bemutatkozik az Oldenburg

További hírek