Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"A céljaink győzelemre köteleznek"

2008. november 6. 14:39 © handball.hu

Vérbeli skandináv csapat érkezik a Győri Audi ETO otthonába vasárnap: nyolc norvég és kilenc dán játékos alkotja az Ikast keretét, több olimpiai bajnokkal sorában. Konkoly Csabáék azonban nem ijedősek, csak a győzelmet tartják elfogadhatónak ezúttal is.

"A céljaink győzelemre köteleznek"
handball.hu: Mesélnél egy kicsit arról, hogy éreztétek magatokat a Szkopje otthonában?
Konkoly Csaba: Átlagosnak mondható programunk volt a mérkőzés előtt: reggel edzettünk, majd a helyszínre érkezés után is, hogy ismerkedjünk a csarnokkal. Másnap délelőtt videóztunk, és viszonylag szokatlan időpontban, este nyolckor léptünk pályára. A macedónok fanatikus szurkolótábora a régi, félelmetes szkopjei hangulatot idézte. Bár kisebb létszámban voltak a drukkereik, de hasonló vehemenciával fogadtak minket, és biztatták csapatukat, mint amit a rémtörténetek írnak. Azt gondolom, hogy a mi egybusznyi szurkolótáborunk (akik hatalmas távolságot, 900 kilométert utaztak értünk) felvette velük a versenyt: végig sportszerűen és lelkesen biztatott minket az egész mérkőzésen.

handball.hu: Hogyan alakult aztán maga a mérkőzés?
Konkoly: Úgy, ahogy terveztük, ahogy készültünk: a két-három átlövős játékkal felálló Szkopjét sikerült a védekezésünkkel megingatni. A két Amorim testvér többet nyújtott a vártnál, főleg az ötgólos Eduarda, aki nem volt ilyen eredményes az utóbbi időben. Jobbátlövő posztról is eredményesek voltak, itt volt pár védekezési hibánk, melyek megbosszulták magukat, így ellenfelünk a végjátékra felzárkózott. Az első félidőben kialakítottunk egy viszonylag magabiztos, háromgólos különbséget, majd erre még rá tudtunk tenni egy lapáttal: már öt-hat találattal is vezettünk. Ezután viszont – bár a helyzeteink megvoltak - többször is hibáztunk a támadások befejezésénél, visszatámadva pedig a Szkopje eredményesebb volt, ám szerencsére a két-háromgólos különbséget stabilan tartani tudtuk.

handball.hu: Gondolom, a lányok önbizalmának jól jött ez a szép BL-kezdés!
Konkoly: Mindenképpen. Egyrészt azért, mert győztek, másrészt azért, hogy idegenben, harmadrészt pedig azért, mert a Bajnokok Ligájáról van szó, amelyet már nagyon vártunk. Szükségünk is lesz erre a plusz töltetre vasárnap az Ikast elleni találkozón!

handball.hu: Mire számíthatunk ellenük?
Konkoly: Más stílusú, és véleményem szerint erősebb ellenfél lesz, mint a Szkopje. Előzetesen úgy készültünk, hogy feltétlenül szükségünk van idegenbeli győzelemre, ami nélkül szinte álomnak mondható a csoportból való továbbjutás. Reméljük, hogy az Ikast legyőzésével még közelebb lépünk ahhoz, hogy az első két hely valamelyikét megszerezzük.

handball.hu: Mi az, amit a dánokról tudunk azon kívül, hogy jópár sérültjük van?
Konkoly: Egy BL-mérkőzésre még a halottak is feltámadnak, így azért én fenntartással kezelem ezeket a híreket, még akkor is, ha talán igazak. Mi mindig a legerősebb felállásra készülünk. Tudjuk, hogy nyolc norvég játékos alkotja a tizenhét fős keretüket, a többiek pedig dánok. Több olimpiai bajnokkal is rendelkeznek, akik a BL-selejtező felvételeit tekintve a pekingi lelkesedéssel és lendülettel dolgoznak tovább. Megszereztük a Viborg elleni rangadót is, ahol ugyan kikaptak, ám első BL-találkozójukon a Zvezdát verték. Gyors lerohanójátékkal, nagyon magabiztos védekezéssel igyekeznek elbizonytalanítani ellenfelüket. Nekünk arra kell koncentrálnunk, hogy ez a játékstílus minél kevésbé tudjon előretörni, ne tudják ránk erőltetni. Igen fontos lesz a visszarendeződésünk, hogy minél kevesebb könnyű gólt kapjunk lerohanásból. A védelmük tengelyén, azaz Hammersengen és Nybergen kell majd túljátszanunk magunkat, illetve ennek a kulcsát kell majd megtalálnunk.

handball.hu: Mi lehet annak az oka, hogy sztárjátékosaik ellenére most épp csupán hatodikok a dán bajnokságban?
Konkoly: A Viborg elleni összecsapásukat még nem láttuk, mert egyelőre csak azzal foglalkozunk, hogy miben erősek. Az edzőjük elég sokat cserél, Hammerseng például sokszor csak védekezik, támadásban nincsen pályán, többször is a fiatal Mette Sjøberg helyettesíti. Jómagam ugyanakkor Görbiczhez két-három hiba után is ragaszkodom, hiszen ő az, aki meccseket tud eldönteni. Talán a tétnélküli közbelövéses játékuk is megbosszulhatja magát, esetleg ha az ellenfél ugyanolyan gyorsan rendeződik vissza, mint amilyen gyorsan ők futnak. A Bajnokok Ligája-szereplés pedig mindig egészen más. Az Ikast tavaly sem ért el jelentősebb nemzetközi eredményt, most ezért lehet, hogy pont erre koncentrálnak, és ezt meg is tehetik a skandináv életfelfogásukkal. Míg mi görcsösen belekapaszkodunk abba, hogy a csapatok minden fronton, a Magyar Kupában, a bajnokságban és a BL-ben is eredményesek legyenek, náluk talán elég, ha csak egyre koncentrálnak.

handball.hu: Gabi Rotis végre pályára lépett a Kiskunhalas elleni bajnokin. Mik a tapasztalataid?
Konkoly: Egyelőre inkább a magyar bajnokikon vetjük be, hogy visszajöjjön a meccsrutinja. Bár a lábmunkája és a társakkal való összhangja, a játékintelligenciája jó, a lövőereje szerintem még nem Bajnokok Ligája-szintű. Ha a gyenge pontját kilesi az ellenfél, azt óhatatlanul is kihasználja, úgyhogy ennyire mély vízbe még nem dobom.

handball.hu: Hogy halad Szölösi és Herr Orsi regenerációja?
Konkoly: Szölösi Patrícia a héten elkezdte a rehabilitációt, február környékén várjuk vissza. Herr Orsi vádlija javul, elvileg péntektől munkába is állhat. A húzódásos, beszakadásos sérüléseknél mindig fennáll a rásérülés veszélye, úgyhogy óvatosan kezeljük. Oguntoye Viktória szépen teljesített a Kiskunhalas ellen, amely azért más szint, mint az Ikast. Pálinger remek formájára apellálunk, hiszen a Szkopje ellen is ő volt, aki kimagaslót nyújtott, a középső négy védőnk mellett, akik szintén nemzetközi szinten játszottak. Ezekre alapozhatunk a dánok ellen. A hazai pálya és a céljaink köteleznek minket a győzelemre. Mindenképpen két pontra van szükségünk, hiszen a csoportból a három esélyes (a Zvezda, az Ikast és mi) közül kettő juthat csak tovább.

Fordulópont Ikastban
Az Ikast megverte a címvédőt

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi