DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY9360or' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Újra nehéz falat előtt | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Újra nehéz falat előtt

2008. október 28. 7:29

Noha izgalmas és küzdelmes meccsen van túl a Tajtavill-Nyíradony együttese a listavezető Loki ellen, nem sok idő maradt pihenésre, hiszen kedden a bajnoki címvédő Győri ETO érkezik hozzájuk.

Újra nehéz falat előtt
Ha pedig ennyi még nem lenne elég, szerdán a Békéscsabával küzdenek meg a nyíradonyiak – idegenben – a Magyar Kupában való továbbjutásért. Vasárnap még pihenhettek a lányok, hétfőn azonban már két edzéssel és videózással készültek a Győr elleni derbire.

Egymás után

"Nem örülök, hogy egyik napról a másikra kell játszani" – kezdte nyilatkozatát Köstner Vilmos, a Tajtavill-Nyíradony vezetőedzője. Mint kifejtette, a Győr hétvégi Bajnokok Ligája-kötelezettsége miatt került keddre a bajnoki találkozó, csakhogy aztán a szövetség október 29-ét jelölte ki a Magyar Kupa-mérkőzésre.

Mivel a kupaellenfél Békéscsabával nem sikerült más időpontot találniuk, a hajdú-bihari csapatnak két egymást követő napon kell lejátszania e két fontos meccset.

A sztárok sorát felvonultató Győr ellen feltehetően sok néző látogat majd el a Harangi Imre Rendezvénycsarnokba: "Szeretnénk ugyanúgy megfelelni az elvárásoknak, ahogy eddig tettük" – mondta Köstner Vilmos. "A Győr a bajnokság fő esélyese, de nincs legyőzhetetlen csapat, hiszen a DVSC-Aquaticum megverte a dunántúli gárdát. S mi pedig nüanszokkal, illetve a végén jobb koncentrációval akár felülkerekedhettünk volna a Lokin a szombati találkozón. Nehéz fogást találni az ETO-n, jól összeszokott gárda, magas játékintelligenciával.

Kiszámíthatatlanok, tudnak játszani, váratlan megoldásokat alkalmazni. Újult erővel, új ambícióval szeretnénk pályára lépni a keddi meccsen, s nem akarunk a szombati mérkőzésre hivatkozni: egy jól edzett sportolónak ki kell pihennie ennyi idő egy mérkőzést. A védekezésben zárt és nyitott variációval is készültünk."

Dacból rácáfolni

Szerdán pedig a Békéscsaba ellen egyetlen összecsapáson dől el, ki jut a Magyar Kupa következő fordulójába.

"Egy hete játszottunk a Viharsarokban; nem volt olyan rég, hogy ne emlékezzünk a taktikai elemekre" – jegyezte meg a szakember. "Külön készülés nélkül kell tehát megpróbálnunk kivívni a továbbjutást. Bár nem mi vagyunk a meccs esélyesei, jó lenne dacból rácáfolni erre. Az egy héttel ezelőtti vereség szíven ütött" – tette hozzá, s utalt arra, hogy mentális-akarati tényezőkön múlt az akkori szereplés.

Tajtavill-Nyíradony - Győri Audi ETO KC
18.00, Nyíradony, Harangi Imre Rendezvénycsarnok

A találkozót a derecskekezilabda.hu és a Hajdú Online ÉLŐben közvetíti.

Forrás: derecskekezilabda.hu; haon.hu

További hírek