Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

I. MKSZ - MKSZOSZ találkozó

2008. október 20. 13:58

2008. október 14-én a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) vezetői Budapesten fogadták az alapítás alatt lévő Magyarországi Kézilabda Szurkolók Országos Szövetségének (MKSZOSZ) elnökségi tagjait.

I. MKSZ - MKSZOSZ találkozó
A találkozón a MKSZOSZ képviselői bemutatták létrejöttük hátterét, miszerint az elmúlt évek szurkolói kézilabda tornáin vetődött fel a gondolat, hogy a magyar kézilabda szurkolói egyesületek közös érdekképviseletére hozzanak létre egy országos szervezetet, mely a szurkolók jelentős tömegét képviselve folyamatosan közvetíthetne az MKSZ és a szurkolók között. Mindkét fél célja közös: a mindenkori magyar női- és férfi kézilabda-válogatott minél eredményesebben végezzen a világversenyeken, amelyhez a szurkolók minél erősebb buzdításukkal járulhatnak hozzá, utóbbi hatékonyságát a Szövetség pedig szervezési támogatással segítheti. A MKSZOSZ hangsúlyozta, hogy fő céljuk a nemzetközi és hazai válogatott mérkőzéseken való minél egységesebb, minél hangosabb szurkolás megvalósítása. Az MKSZOSZ egy napi szintű, partneri együttműködést szeretne a MKSZ-szel, melynek során az MKSZOSZ által felmért igényeknek megfelelően az MKSZ - kapcsolatait felhasználva - egy közös szektorba foglalhatna jegyeket a szurkolók számára, amely nagyban javíthatna a szurkolás minőségén, és így minden bizonnyal a csapat eredményességén is.

Az MKSZ örömmel vette az MKSZOSZ megalakulását, bízik az eredményes együttműködésben, nyitott egy Együttműködési Megállapodás aláírására a szurkolók képviselőivel. A Szövetség előrebocsátotta, hogy az együttműködés alapja csakis a sportszerű, rendbontásoktól mentes szurkolás lehet, mellyel a szurkolók egyet is értettek. Kökény Beatrix is megerősítette, hogy bizony sokszor a saját bőrén is tapasztalhatta, mennyire sokat is számít egy egységes, hangos szurkolótábor, amely bárhol a világon hazai pályát teremthet, ezáltal gólokat jelenthet a játékosoknak. Kiemelte ugyanakkor azt is, hogy nemcsak a hangerő, a sportszerűség is fontos, egyes játékosok, csapatok, nemzetek szidalmazása nem hozza tűzbe a játékosokat, sőt, negatív hatással is lehet rájuk, nem is beszélve arról, hogy ez nem csak az adott szurkolótáborra, hanem egész országunkra is rossz fényt vet.

Az MKSZ véleménye szerint a hazai rendezésű mérkőzéseken megvalósítható az MKSZOSZ kérése, így a közeljövőben Veszprémben (MagyarországHorvátország - férfi), Szombathelyen (Pannon-kupa - női), ill. Nyíregyházán (Magyarország – Finnország - férfi) esedékes mérkőzéseken ki is próbálható, hogy hogyan működik a kooperáció. A Szövetség megemlítette, hogy örömmel vennék, ha a jövő évi női junior Eb alatt is hathatós szurkolói támogatás valósulna meg.

A külföldi rendezésű világversenyekkel kapcsolatban a Szövetség véleménye, hogy elvileg a közös szektorba történő jegyfoglalás megoldható, természetesen foglalási és fizetési határidőkkel. Ennek érdekében az MKSZ kijelöl egy felelőst a szövetségen belül, aki a szurkolói szövetséggel való kapcsolattartás felelőse lesz. Az MKSZ elképzelhetőnek tartja azt is, hogy a hazai rendezésű mérkőzéseken jegyár kedvezményt biztosítson az MKSZOSZ tagságába tartozó szurkolói egyesületek tagjainak, továbbá az MKSZOSZ-t saját szponzorai figyelmébe ajánlja, buszos utazások szervezése során igyekszik segítséget nyújtani, illetve szurkolói ankétokon képviseletet biztosítani.

Az MKSZ jegyezte és továbbítani fogja az EHF, IHF felé az MKSZOSZ azon felvetését, miszerint a világversenyek jegyértékesítése kapcsán érdemes lenne megfontolni a 2006-os futball vb-n tapasztaltakat, ahol nem helyszínekhez rögzítetten, hanem egy-egy csapathoz köthetően lehetett jegy-csomagokat váltani, amellyel a szurkolók garantáltan végig tudták kísérni kedvenceiket a végjátékig, és ezzel elkerülhető lenne a papíron csordulásig megtelt, de a valóságban üresen kongó csarnokok esete is.

Mindkét szövetség kifejezte, hogy szükségesnek tartják a folyamatos párbeszédet, így későbbiekben rendszeresen fognak egyeztetni egymással.

Az MKSZOSZ vezetői ezúton is jelzik a magyar kézilabda szurkolóknak, hogy honlapjuk hamarosan elkészül, ahol majd folyamatosan tájékoztatást adnak a közelgő meccsekre vonatkozó információkról, illetve persze ezen információkhoz majd minden kézilabda szurkolói egyesületen keresztül is hozzájuthatnak. Az alapításban nyilvánvalóan nem tudott minden magyar kézilabda szurkolói egyesület részt venni, így ezúton is várják további egyesületek jelentkezését tagsági belépésre, hiszen az MKSZOSZ nevében majd csak ezen egyesületek érdekképviseletét tudják vállalni. (Természetesen a magyar válogatottért szorító, határon túli szurkolói egyesületek részvételére is számítanak a szövetségek, az MKSZOSZ neve sajnos cégjogi okok miatt nem kezdődhetett „Magyar”, csak „Magyarországi” előtaggal.)

Forrás: MKSZ

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi