Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Vegyes érzéseim vannak"

2008. augusztus 23. 19:37 © handball.hu

A Dunaferr egykori sikeredzője, Kiss Szilárd osztotta meg velünk a gondolatait arról, vajon miért nem tudta a magyar válogatott megszerezni az olimpiai bronzérmet, s egyben értékelte a csapat pekingi összteljesítményét is.

"Vegyes érzéseim vannak"
Kiss Szilárd: Mindkét csapat játékán látszott, hogy nagyon nagy a tét, és hogy az olimpia végén járunk. Főképp a koreaiak tűntek fáradtnak. Ellenfelünket a norvégok ellen az utolsó másodpercben bekapott gól is nyomhatta. A magyar csapat kiválóan felkészült, és sokkal rendezettebb, taktikusabb kézilabdát mutatott, mint a csoportmeccsen, ahol nagyarányú vereséget szenvedett az ázsiaiaktól. A nyitott védekezésen nagyszerűen megtaláltuk a réseket. Az a típusú játék, amellyel Korea állandó nyomás alatt tartja az ellenfeleket, a meccs végén kicsit felszínre került, ezt a tempót pedig nem bírtuk. A játékvezetők sem minket segítettek ekkor, volt pár olyan ítéletük, amely talán befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét.

handball.hu: A meccs képe alapján reális végeredmény született?
Kiss: Az ötgólos különbség kicsit soknak tűnik. Én végig azt éreztem, hogy akár hosszabbításra is sor kerülhet. Kifejezetten jó lett volna, ha Vérten Orsi pályára tud lépni, mert véleményem szerint több lehetőség is adódott volna a számára, s a nyitott védekezés ellen is nagyon hasznos lett volna. A lányok így is minden dicséretet megérdemelnek, mert nagyon odatették magukat. Az utolsó szakasz kicsit kritikus volt, de azért mégsem tizenegy gólos vereséget szenvedtünk.

handball.hu: Ha visszatekintesz az elmúlt két hétre, milyen a szájízed a lányok mérkőzéseit látva?
Kiss: Eléggé vegyes érzések kavarognak bennem. Voltak kiváló mérkőzéseink, sőt, egyes találkozókon belül is voltak nagyszerű periódusaink. Akadtak viszont olyan rendkívül rossz szakaszaink, amikor nem lehetett ráismerni a csapatra. Szélsőségesen játszottunk; talán Románia ellen mutattuk a legszebb arcunkat.

handball.hu: Amikor ugye a legjobban kellett a győzelem…
Kiss: Igen, viszont egy olimpián mindig nagyon kell, mert az tud előbbre, vagy legelőre kerülni, aki nem enged ki. Azok, akik nem mérlegelnek a mérkőzések között, akik végig menetelnek, végig közel egy szinten tudnak játszani. Úgy gondolom, Korea, Oroszország és Norvégia ilyen csapat, mi viszont nagyon hullámzóak voltunk.

handball.hu: Úgy látod tehát, hogy a négy csapat közül kilóg a magyar válogatott?
Kiss: Kívülről az a véleményem, hogy valójában igen. Az utánunk következő három-négy csapattal (Franciaország, Kína, Románia és Svédország – a szerk. ) vagyunk nagyjából egy súlycsoportban.

handball.hu: Ezek szerint a szerencsének is köszönhetjük, hogy a legjobb négy közé kerültünk?
Kiss: Megmondom őszintén, nagyon tartottam tőle, hogy a negyeddöntőben a franciákkal kell majd megküzdenünk, hiszen őket én jobbnak, okosabbnak és nagyobb küzdőknek tartom, mint Romániát. Semmiképpen sem mondhatjuk sikertelenségnek a szereplésünket. Egy világversenyen, főként egy olimpián megszerzett negyedik hely minden sportágban rangot jelent. Sokan nagyon el vannak varázsolva, akik az aranyérmeket várják. Ők bele se gondolnak, mekkora siker az olimpiai első hat, nyolc, vagy akár tíz helyezés. Óriási teljesítmény kell ehhez. Itt mindenki győzni akar, mi pedig kis ország vagyunk ahhoz, hogy a nagyokkal felvegyük a versenyt, így minden helyezés aranyat ér. Ha ezt vesszük alapul, örülnünk kell, és gratulálnunk a lányoknak.

handball.hu: Anyagi szempontból tekintve sincs a legjobb helyzetben a magyar kézilabda, gondolok itt például a Dunaferr, vagy a Ferencváros állapotára. Talán ez is rányomja a bélyegét a nemzetközi szereplésünkre?
Kiss: Ezt azért ki lehet zárni, mert itt a játékosok nem a klubjukért, hanem a nemzeti színekért küzdenek. Persze talán befolyásolja őket, hogy amikor hazajönnek, nem a legjobb állapotokkal találják szembe magukat.

handball.hu


Koreáé és a bíróké a bronz

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi