Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A támadójáték már kipipálva

2008. augusztus 14. 0:15

A Dunaferr a hiányos Hypo csapatát fogadta felkészülési mérkőzésen, és a hazaiak hatgólos győzelemmel hagyták el a pályát. Az is kiderült, Zaporizzsjában lesz a BL-előselejtező.

A támadójáték már kipipálva
Felkészülési mérkőzés

Dunaferr NK - Hypo NÖ 41-35 (20-20)
Dunaújváros
A Dunaferr gólszerzői: Vincze Melinda 8, Laluska Eszter 6, Temes Bernadett 5, Nagy Ivett 5, Balogh Barbara 4, Szűcs Viktória 3, Tamás Krisztina 3, Azari Fruzsina 2, Slakta Petra 2, Tilinger Tamara 2
A Hypo legjobb góllövői: Mjong Bok Hi 9, Léránt Vivien 8, Sabrina Thurner 7, Kirsner Erika 5

Erősen tartalékos osztrák csapat ellen bátran, lendületesen, okosan játszott a hazai együttes. A Dunaferr elsősorban a támadójátékával lepte meg az ellenfelét. A találkozó jól szolgálta a dunaújvárosiak felkészülését, amelyről a hazai csapat két játékosát, illetve az edzőket kérdeztük.

Vincze Melinda: "Olyan gyorsan játszottunk, hogy nem is tudom pontosan, hogy mi történt! Komolyra fordítva a szót: lendületesen, bátran támadtunk, ami biztató lehet a folytatásban. A védekezésünk hol jó, hol nem. Ebben még javulnunk kell."

Nagy Ivett: "A védekezésünket még össze kell rakni! A támadásaink már jobbak - úgy érzem -, élvezetes, látványos játékot mutattunk be. Remekül megtalálom az összhangot Vincze Melindával: mindketten az ötletes játékot szeretjük, amit kamatoztatunk is a pályán."

Rapatyi Tamás, a Dunaferr edzője: "A támadásainkban nem volt hiba. A védekezésben ugyanakkor nem voltunk eléggé agresszívak! Jó a visszarendeződésünk, ám kevésszer ütközünk, nem vagyunk eléggé bátrak a támadókkal szemben. Töretlenül dolgozunk azért, hogy ez változzon. Imre Vilmossal többé-kevésbé - az időeltolódás ellenére - tudom tartani a kapcsolatot, megbeszéljük a teendőket."

Németh András, a Hypo vezetőedzője: "Egy háromhetes magyarországi edzőtáborozás része ez a mérkőzés. A csapat játékosainak többsége az olimpián van, ezért a mai összecsapáson a fiatalok kaptak bizonyítási lehetőséget. Nem tudunk készülni a következő idényre - az előbb említett okok miatt -, három olyan játékos áll a rendelkezésemre csupán, akik az első csapat tagjai. A szurkolók is láthatták, a mai edzőmérkőzésre is négy váci játékost kaptunk kölcsönbe, hogy ki tudjunk állni a Dunaferr ellen.

Olimpia? Nem bántam meg azt, hogy feladtam a szövetségi kapitányi megbízatásomat. Kellő idő jut így a családomra, a pihenésre. A magyar válogatott mérkőzéseit figyelve kijelenthetem, hogy a nemzeti együttesünk közel van a maximális, tőle elvárható teljesítményhez. Szépen játszanak a lányok, amit mi sem bizonyít fényesebben, mint a három mérkőzés után elért öt pont!"



Amint arról már korábban írtunk, komoly anyagi nehézségekkel kell szembenéznie a csapatunkat működtető gazdasági társaságnak, emiatt meghatározó játékosok távozhatnak az elmúlt bajnokságot második helyen záró alakulatból. Mörtel Renáta már lépett, a szlovén Krim Ljubljanában folytatja, kétéves megállapodást kötött a két fél. Triffa Ágnes mellett ő lesz az együttes másik magyarja. Mörtelt követve, valószínűleg mások is búcsút inthetnek Dunaújvárosnak, ugyanakkor él a remény, hogy az ősszel induló bajnokságban is erős kerettel veheti fel a küzdelmet csapatunk.

- Ferling Bernadett és Sanela Knezović továbbra is nálunk fog játszani - tájékoztatott Takács Csaba szakosztályigazgató. - Lovász Zsuzsa, Paula Ungureanu és Pigniczki Krisztina más csapatokkal tárgyal, utóbbi természetesen az olimpiai szereplésre összpontosít elsősorban. A többiek a jelenlegi állás szerint maradnak nálunk. Pénteken lesz két hete, hogy tájékoztattuk a keret tagjait, akik e hét végéig ígértek választ, azaz remélhetőleg rövidesen tisztázódik a helyzet. Szeretném hangsúlyozni, a híresztelésekkel ellentétben nem arról van szó, hogy egységesen és mindenkinek felére csökkentenénk a fizetését. A kényszerhelyzet ellenére igyekszünk a maradni szándékozó játékosok számára elfogadható megoldást találni.

Arról is írtunk már, hogy a Dunaferr NK kényszerűségből lemondott a BL-selejtező négyes torna megrendezéséről. Nos, meglepetésre nem a dán FCK Håndbold, hanem az ukrán HK Motor Zaporizzsja lesz a selejtező házigazdája.

- Szeretnék cáfolni egy mendemondát, már azt is hallottam ugyanis, hogy nem indulunk a BL-selejtezőben. Ez nem igaz, olyannyira nem, hogy már a repülőjegyek beszerzését is elindítottuk, október 2-án utazik ki és 6-án jön haza a csapat Zaporizsjából - tette hozzá Sáriné Kocsis Erzsébet ügyvezető.

Forrás: dferrhandball.eu

Mörtel Szlovéniába tart
Válságzónában a Dunaferr NK
BL: nem rendez a Dunaferr

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi