DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYnpxURv' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST "A múltból nem tudunk megélni!" | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"A múltból nem tudunk megélni!"

2008. augusztus 1. 14:26

Már az előző szezonban is csak az utolsó pillanatokban tudta meghosszabbítani NBI-es indulását a Vasas. Az előttünk álló küzdelemben viszont még nehezebb feladata lesz a nyáron nagy változásokon átesett gárdának.

"A múltból nem tudunk megélni!"
„Lelkesek, fiatalok" – mondta Papp György vezetőedző –, "de hogy ez mire lesz elég a bajnokságban, az majd csak menet közben derül ki. Az elmúlt év sem volt éppen diadalmenet, és azóta hatalmas változásokon ment át a gárda. A profi szerződéssel rendelkező játékosok nyolcvan százaléka elhagyta a klubot, a keret teljesen átalakult. A tavalyi felnőtt csapatból mindössze két játékos maradt, hozzájuk jöttek azok a fiatalok, akiknek nagy része tavaly még az utánpótlás bajnokságban játszott.”

Kérdés, hogy az ily módon megfiatalodott együttes – az, hogy meg is gyengült-e, majd csak a bajnokság közben derül ki – milyen célokért küzdhet a bajnokságban? Mint azt a szakember elmondta: elsődleges feladatnak tekinti, hogy az utánpótláskorú játékosokat kellőképpen felkészítse a felnőtt bajnokságra. És hogy ez helyezésben mire lesz elég?

„Szeretnénk bennmaradni az első osztályban" – mondta szerényen, és egy kicsit szomorúan az edző. "Persze nagyobb vágyaink nem is nagyon lehetnek. Tavaly 70 millió forint körül volt az éves költségvetésünk, idén ennek a felével, 30-35 millióval gazdálkodhatunk. Csak összehasonlításképpen: vidéken ennyit, vagy még ennél többet is kapnak az egyes csapatok az önkormányzatoktól, és ehhez jönnek a különböző szponzori támogatások. Sajnos mi az önkormányzat támogatásából nem gazdagodunk meg, és bizony sem a XIII. kerület, sem pedig Észak-Pest tőkeerős szponzorai nem állnak sorba a csarnok előtt. Sokan nem fogják fel, hogy lényegében a sír szélén állunk. Ha pedig megesik az a csúfság, hogy kiesik a csapat, akkor a másodosztályból nagyon nehéz lesz visszakapaszkodni az élvonalba.”

Az edző azt is furcsállja, hogy ma Budapesten két nőikézilabda-csapat él – a Vasas mellett a Ferencváros –, ám mindkettő nehéz helyzetben sínylődik, ami azt jelenti, hogy egész Budapest elfordul a sportágtól.

„Pedig tehetségeink vannak, hiszen a mostani csapatban is szerepel hét utánpótlás-válogatott játékos. Kérdés, meddig játszanak a Vasasban, hiszen az értékeinket nem tudjuk megtartani. Olyannyira nem, hogy ellenfeleink erőszakkal is elviszik őket.”

Pedig Angyalföldön nem ilyen helyzethez szoktak a szurkolók, hiszen sportágában a szakosztály a legsikeresebb az országban. Bár jó néhány év eltelt, még mindig sokan emlékeznek arra, amikor több ezer ember Bajnokcsapatok Európa Kupája-győzelemnek örült a Fáy utcában.

„A múltból viszont nem tudunk megélni" – mondta erre az edző. "Olyannyira nem, hogy ma már tizenöt-húsz ember nézi meg a kiesés ellen harcoló csapatot. Persze mi nem félünk a kihívástól, a feladattól! Minden játékos a legjobb tudása szerint játszik majd a bajnokságba, reméljük, ez elég lesz céljaink eléréséhez.”

Forrás: sporthirado.hu

További hírek