Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Derűlátó románok

2008. július 22. 17:54 © handball.hu

Gheorghe Tadici román szövetségi kapitány elégedettségét fejezte ki arról a tanítványai által mutatott hozzáállásról, amit az eddigi öt felkészülési mérkőzésen tapasztalt. Háromszor Norvégiával, kétszer pedig Magyarországgal találkozott a csapata.

Derűlátó románok
Románia válogatottja pillanatnyilag 80 százalékos erőnléti szinten van” - nyilatkozta Tadici az Adevărul napilapnak. „A maximumot remélhetőleg majd az olimpián érjük el. Az utolsó két találkozón már egy nagyon magabiztos csapat arcát mutattuk, amelynek tagjai ’azonos nyelvet beszélnek’. A pályán egy homogén, összetartó társaságot láttam, sőt, azon kívül is. Örömmel tölt el, hogy csapatom meccsről-meccsre fejlődik, és minden játékosom odateszi magát a közös siker érdekében. Egyelőre önbizalomra ad okot az összkép, de nem árt visszatartani a túlzott hurrá-optimizmust: ne felejtsük el, minden nagy eseményen, de különösképpen az olimpián mindenféle meglepetés megtörténhet. Nemcsak az érték számít, de a szerencsének is óriási jelentősége lesz, hiszen sok azonos erejű válogatott küzd mindössze három éremért" - mondta a mester az Adevărulnak.

A macedóniai Európa-bajnokság csoportbeosztásáról a kapitány így vélekedett: "Ez a legnehezebb négyes az összes közül, de szerencsére elkerültük az oroszokat és a norvégokat. A csoportbeli ellenfelek közül Franciaországtól, Magyarországtól és Dániától sem tartunk igazán, mivel az utóbbi időben akárhányszor találkoztunk, mindig felülkerekedtünk rajtuk."

Aurelia Brădeanu pedig így értékelt: "Megint Magyarország! Az utóbbi időben a sors mindig őket hozza az utunkba. Nagyon nehéz ellenfél, de nem verhetetlen."

A román mestert a Gazeta Sporturilor sportújság egy rövid interjúra bírta a Nyíregyházán elért döntetlen után:

- Tadici úr, elégedett a román válogatott által mutatott játékkal?
Tadici: Akár nyerhettünk is volna, de a felkészülés pillanatnyi szakaszában ez egy nagyon biztató eredmény. Több figyelmet kértem a védekezésünkben, több pontosságot és elszántságot a támadásban. Nagyjából elégedett vagyok, jó úton haladunk, de még van mit javulnunk, hisz a maximumot majd az olimpián kell, hogy nyújtsa az együttes.

- Kit emelne ki a játékosaink közül?
Tadici: Elsősorban az egész csapatot. Az utolsó pillanatig nem adtuk fel, akkor sem, amikor két góllal vezettek a hazaiak, sikerült mindig egyenlíteni. Minket inkább a játékosok felkészülési szintje foglalkoztatott, kevésbé a végeredmény. Mindenkinek játéklehetőséget biztosítottam, sőt, egyeseket szokatlan helyen is kipróbáltam, hogy tisztába legyek képességükkel. Senocico, Brădeanu, Amariei, Nechita kitűnően megoldották a rájuk hárult feladatokat.

- Úgy gondolja, hogy a játékvezetés minket sújtott?
Tadici: Nem foglalkozom vele, de azért egyetlen egy kiállítás a vendéglátó csapat felé szerintem túl kevés. A magyarok mindenáron nyerni akartak, így nem meglepő, hogy a mérkőzés egyik momentumától kezdve csak egy irányba fújtak a bírók. Ez nagyon feldühített, ezért is tiltakoztam. Azt is érdemes megemlíteni, hogy a magyarok még nem tartanak olyan előre a felkészüléssel, mint mi.

- Mi a válogatottunk további menetrendje?
Tadici: Folytatjuk a közös felkészülést a Poiana Braşov Sportcentrumban, majd egy franciaországi túra következik, ahol Brazíliával, Oroszországgal és a házigazdával mérjük össze az erőnket. Augusztus elsején pedig utazunk Pekingbe.



Érdekes hír jelent meg néhány napja a román nemzeti együttes háza tájáról. Több román napilap és TV is arról számolt be, hogy Adriana Nechita Olteanu férjét 29 napos előzetes fogságra ítélték, miután a vâlceai rendőrség az F.B.I. szakértőivel karöltve egy több mint 20 fős hacker bandára csapott le, amely internetes csalásokkal foglalkozott, és ennek egyik tagja volt az illető.

A bűnözőcsoport árveréseket hamisított egy híres nemzetközi aukciós portálon: olyan hamis, vagy képzeletbeli tárgyakat bocsátott licitre, amelyeket nem létező cégek garancialevéllel biztosítottak. A befolyó összegeket pedig mindig külföldről folyósították saját számlájukra, majd rögtön letörölték a szervereket, hogy ne tudják őket azonosítani.

Az Evenimentul Zilei egyébként arról cikkezik, hogy nem is egy, hanem két román válogatott kézilabdázó hölgy férje élvezi a rendőrség vendéglátását. Neveket nem árult el a lap, viszont azt megemlítette, hogy Románia világviszonylatban előkelő helyet foglal el az elektronikus bűncselekmények területén.

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi