Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Rangadó tét nélkül

2008. május 25. 12:56

Vasárnap a Dunaferr elleni rangadóval zárja a Ferencváros a 2007/2008-as bajnoki szezont. A találkozó igazából már csak a presztízs miatt fontos, és persze az sem mindegy, hogy a szurkolók és a játékosok milyen szájízzel hagyják maguk mögött az évadot.

Rangadó tét nélkül
Hatalmas csatát hozott a tizenegyedik fordulóban a két csapat párharca. Akkor, Dunaújvárosban a hazaiak nyertek 37-35-re. A hétvégén a helyezéseken már nem változtat az eredmény: a Dunaferr a második, a Ferencváros a harmadik ebben az idényben!

A januári találkozón Pigniczki Krisztina volt a piros-fehérek húzóembere. Tizenhárom gólt lőtt, vele szemben Pastrovics és Haris is tehetetlen volt! Az eredmény ellenben végig izgalmasan alakult. Négy-öt góllal el tudott húzni ugyan rendre Imre Vilmos csapata – a félidőben 19-16-ra vezetett az Újváros -, ám a 33. percben csupán egy gól volt a különbség (19-18). Ekkor jött „Piga”, társául szegődött Mörtel Renáta, s a szoros végjáték ellenére is nyert a Dunaferr.

Akkor a zöld-fehéreknél Kovacsicz Mónika volt a legeredményesebb nyolc találattal.
A Dunaferr ellenfele a legutóbbi fordulóban – idegenben ugyan - csak egyetlen góllal győzött a Vác ellen (Vác - FTC: 26-27). A legutóbbi hazai meccsén a Kiskunhalas gárdája vérzett el a Népligetben, a Fradi 44-27-re lépte le az ellenfelét.

Friss hír a Fradinál, hogy Szucsánszki Zita, Szamoránszki Piroska után Zácsik Szandra is meghosszabbította a szerződését a FTC-nél! Nem gyengül tehát a vetélytárs!

Mit hoz a vasárnap? Tét nélküli presztízs csatát!

Soós Csaba, a Dunaferr ügyvezető igazgatója felidézte a csapat előtt álló célokat, amelyekkel Ferlingék nekivágtak a versenyévnek. A magyar bajnokságban az első három hely valamelyike, a Magyar Kupában a döntő kiharcolása volt a feladat. A nemzetközi porondon, az EHF-kupában a minél tovább jutni volt a jelszó.

"A magyar bajnokságban a második hely nagyon értékes. Bár a Fradi elleni találkozó még hátra van, de eddig csak a bajnok győri együttestől szenvedtünk vereséget. Ugyancsak a Győr állított meg bennünket a Magyar Kupa döntőjében, ami azt mutatja, hogy ebben az évben a Rába-parti csapat volt a legesélyesebb. Viszont egy kis hiányérzetünk van a nemzetközi kupát illetően, hiszen eljutottunk az elődöntőig, ám hiába éreztük, hogy döntősök lehetünk, ez nem sikerült. Összességében viszont elégedettek vagyunk a csapat idei teljesítményével. Az új edző, Imre Vilmos megbízatásának helyességét bizonyították, igazolták a sikerek. Nyilván továbbra is Imre Vilmos vezetőedzővel gondoljuk el a folytatást" - foglalta össze mondanivalóját Soós Csaba.

Sáriné Kocsis Erzsébet ügyvezető a természetesen mindenkit nagyon érdeklő személyi változásokról tájékoztatta a sajtó megjelent képviselőit.

Megtudtuk, hogy Majoros Gusztávnak, az ifjúsági csapat edzőjének megköszönték a sikeres munkát. Emlékeztetőül: az ifjúsági gárda harmadik lett a bajnokságban, az NB II-es felnőttek sorozatában pedig a második helyen végzett. Ezzel együtt Majoros Gusztávval a továbbiakban nem hosszabbítják meg a szerződést.

"Az ifjúságiak mestere Rapatyi Tamás lesz, akinek dunaújvárosi gyökerei vannak, és visszatér Hódmezővásárhelyről. Egyúttal Imre Vilmos pályaedzőjeként is végzi majd a munkáját, hiszen Imre egyre több feladatot kap a válogatott szövetségi kapitánya mellett. Szükség van segítségre az első csapatnál. Sirina Irina - akinek a munkájával is nagyon elégedett a " - mondta Kocsis Erzsébet.

A továbbiakban örömmel hallottuk, hogy a lejárt szerződésű játékosok megegyeztek a klubbal, és maradnak. Ez jelenti a legnagyobb erősítést. Néhány fiatal távozik csak. Gábor Esztert Gyulára, Sopronyi Anettet Derecskére adta kölcsön a Dunaferr. Új helyükön több játéklehetőséget kapnak, s fejlődésüket a Dunaferr követni fogja. Berta Melinda viszont távozik, valószínűleg külföldön, Franciaországban fog kézilabdázni.

Ezek után lássuk az erősítéseket. Elsősorban a védekezés megerősítése céljából érkezik Debrecenből Temes Bernadett, akit átlövőként és irányítóként is lehet foglalkoztatni. Nagy Ivett helyzete egyelőre nem megoldott. Az ifisták közül négyen kapnak szerződést az első csapathoz: Slakta, Azari, Tamás K. és Erdősi. A csapat jövő évi céljai majdnem megegyeznek a múlt évivel, azzal a különbséggel, hogy a BL selejtezőjéből szeretne a csapat továbbjutni. A pekingi olimpia utazó keretébe (tizennégy a létszám) várhatóan Ferling, Pigniczki, Lovász és Borbás kerülhet be. A kapitány pályaedzője minden bizonnyal nem Imre Vilmos, hanem a győri mester, Konkoly Csaba lesz.

A Dunaferr hölgyei július 8-án kezdik a felkészülést, a bajnokság pedig szeptember 7-én indul.

NB I, 22. forduló
Budapest Bank-FTC - Dunaferr NK
vasárnap, 18.00 (tv: Sport 1)

Forrás: dferrhandball.eu és Dunaújváros Online

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi