Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A Ferencvárosé a bronzérem

2008. május 9. 19:24

A Ferencváros könnyedén győzte le a Kiskunhalas csapatát a Népligetben, és ezzel megszerezte a bajnoki bronzérmet. A Dunaferr szintén hazai pályán kerekedett felül a Derecskén, a Vasas pedig a Vác ellen nyert.

A Ferencvárosé a bronzérem
NB I., 20. forduló

Budapest Bank-FTC - Kiskunhalas NKSE 40-27 (22-12)
Népliget, 300 néző
Vezette: Árokszállási, Janáky
A Ferencváros gólszerzői: Szamoránsky Piroska 12, Kovacsicz Mónika 7, Juhász Gabriella 6(2), Soós Viktória 4, Zácsik Szandra 4, Szamoránsky Anikó 2, Szucsánszki Zita 2, Lucia Uhráková 2, Kocsis Ágnes 1
A Kiskunhalas gólszerzői: Micskó Zsófia 7, Hodosi Eszter 5, Tóth Zsuzsanna 4, Csendes Edit 3, Földes Lilla 3, Kurgyis Nikolett 3(3), Kósa Anikó 1, Zámbó Krisztina 1
Hétméteresek: 2/3; 3/3
Kiállítások: 10 perc; 10 perc

A tizenkét találatot szerző Szamoránsky Piroska vezérletével könnyedén vette a csapat az újabb akadályt, s ezzel bebiztosította helyét a dobogón.

A Kiskunhalas leginkább a tisztes helytállást tűzte lobogójára a találkozó előtt, s ezen célt annak ellenére is elérte, hogy a Fradi helyenként közönségszórakoztató játékkal negyven gólt tudott lőni kapujába. Igaz, az első negyedóra produkciója még nem azt mutatta, hogy tetemes különbség fog kialakulni a csapatok között, hiszen a Fradi védekezési hibáinak és Micskó nagy lövőkedvének köszönhetően nem szakadtak el a hazaiak. Aztán az FTC védekezése szép lassan feljavult, valamint Győri bravúrjai is elmaradtak, így a szívósan küzdő halasiak minden igyekezete ellenére az első játékrész végére el is dőlt a találkozó.

Szamoránsky Piroska szinte hiba nélkül játszott, de ki kell emelni a két szélsőt is: Juhászon egyáltalán nem látszott már korábbi sérülése, Kovacsiczot pedig csak a pontatlan indítások tudták megakadályozni a gólszerzésben. A nevekből már sejthető, hogy a Ferencváros elsősorban gyors akciókból (indítások, lerohanások) termelte a gólokat, bár felállt fal ellen sem jöttek zavarba a lányok. A második félidőben a kispadon kezdő játékosaink is szerepet kaptak (Soós pedig kikerült a szélre), így aztán mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez.

Forrás: kezilabda.ftc.hu



Dunaferr NK - Tajtavill-Derecske KK 34-27 (16-12)
Dunaferr sportcsarnok, 600 néző
Vezette: Medve Róbert, Tóth István
A Dunaferr gólszerzői: Mörtel Renáta 10(4), Vincze Melinda 5, Lovász Zsuzsanna 4, Ferling Bernadett 3, Borbás Rita 3, Berta Melinda 2, Balogh Barbara 2, Laluska Eszter 2, Pigniczki Krisztina 2, Sopronyi Anett 1
A Derecske gólszerzői: Pádár Margit 6, Gulyás Nikolett 6, Szabados Ibolya 3, Kudor Kitti 3, Szamosi Anita 3(1), Sütő Mariann 3(2), Kereki Edina 2, Szűcs Nikolett 1
Kiállítások: 6 ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/4 ill. 4/3

A sérült Rácz Emese után a kilencedik percben Kocsik Viktóriát is elveszítette csapatunk, amely így is remekül helytállt a Dunaferr otthonában. Végül 34–27-re győzött a Dunaferr, s ezzel megszerezte az ezüstérmet.

Jól kezdett a derecskei csapat, amelyet ezúttal is elkísértek idegenbe lelkes szurkolói. Kocsik Viki sérülése kicsit megzavarta a vendégjátékosokat, így 4–4 után megugrott a Dunaferr, de mielőtt nagyobb lett volna a különbség, rendezték a sorokat Sütő Mariannék. Szünet után előbb ötgólosra nőtt a dunaújvárosi előny, aztán a remeklő Gulyás Niki (képünkön) vezérletével felzárkóztak Köstner Vilmos tanítványai. A második félidő derekán 21–20-nél egyenlítési lehetősége is akadt a remekül küzdő Tajtavill-Derecskének, de a sansz kimaradt, a hajrában pedig a remek napot kifogó Mörtel Renáta vezérletével növelte a különbséget a Dunaferr, amely sikerével már nem lehet rosszabb másodiknál.

A derecskei csapat is dicséretet érdemel, hiszen két meghatározó játékosa nélkül is megszorongatta a remek Dunaferrt.

Imre Vilmos vezetőedző / Dunaferr NK: Ha nem is magabiztos játékkal, de nagyon kemény ellenfelet győztünk le. Hosszú, fáradtságos idény van mögöttünk! A bajnokság elején a dobogós helyezést terveztük. A csapat erejét is bizonyítja az, hogy a vége előtt két fordulóval bebiztosítottuk magunknak az ezüstérmet! Boldog vagyok, s nagyon köszönöm valamennyi játékosomnak a munkáját!

Köstner Vilmos, vezetőedző / Tajvill-Derecske KK: Tisztábban voltunk azzal, hogy a Dunaferr a jobbik csapat. Ezzel együtt, azt mondtam a játékosaimnak a mérkőzés elején, ne adjuk könnyen a bőrünket! Vesztettünk ugyan, de ne feledjük el, hogy két meghatározó játékosunkat nélkülöztünk: Ráczot és a találkozón megsérült Kocsikot! Amit dicséretesnek érzek a játékunkban, az a második félidőben tapasztalt harcosság és elszántság. Újoncként bizonyított a csapat? Igen, hiszen erre tudatosan készültünk. A következő idényre pedig, még harciasabb Derecskét ígérek az ellenfeleinknek!

Kocsik Viktória: Felugrottam, s amikor egy dunaújvárosi játékos lábára érkeztem. Egyből éreztem, hogy komoly a baj, nagyon fájt a bokám. Úgy tűnik elszakadt a szalag, azt még nem tudni, hogy részlegesen, vagy teljesen.

Ferling Bernadett: Még mindig adósai vagyunk a szurkolóknak egy jó játékkal. A mai egy rettenetesen körülményes mérkőzés volt, a játékvezetők több akciót visszafújtak, illetve a Derecske is lassította a játékot. Bármennyire is furcsa, nagy tétje volt a mai összecsapásnak. Nagyon hosszú, fárasztó sorozaton vagyunk túl, amely elsősorban idegileg volt megterhelő! Örülök a sikerünknek, úgy érzem, helytállt a csapatunk!

Mörtel Renáta: Nem tudom annak az okát, hogy mi történt a mérkőzésen, amikor feljött egy-két gólra az ellenfelünk! Talán megelégedtünk a négy-ötgólos vezetéssel. A találkozó végére azután kijött a két csapat közötti tudásbeli különbség. Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztük a második helyet! Ebben az idényben ez a második ezüstünk… jövőre aranyunk lesz!

Forrás: derecskekezilabda.hu és dferrhandball.eu



Uniqa-Vasas - Váci NKSE 26-24 (15-13)
Fáy utca, 300 néző
Vezette: Dobrovits, Tájok
Vasas: Guiu –Balog B. 2 (1), Kupricsenkova 6, Pollaková 8, Gaál A. 2, Nagy K. 3, Sterbik A. 1. Cs: Tóth Zs. (kapus), Lőw 2, Kolos 2, Szeberényi.
Vác: Juhász E. – Gerstmár Sz. 3, Veszeli 6 (5), Farkas V. 5, Ábrahám 4, Szilágyi A. 3, Orbán A. 2. Cs: Nábelek (kapus), Schmidt, Simon O., Bagócsi 1.
Hétméteresek: 3/1, ill. 6/5
Kiállítások: 8, ill. 6 perc

Papp György vezetőedző:
"A Kiskunhalas elleni vereség alaposan megviselte a csapatot, a hét elején sok időnkbe tellett amíg lelket tudtunk önteni a lányokba, és megértetni velük azt, hogy a sportban nem mindig az nyer aki sokat tesz érte és meg is érdemelné. Szerdán már láttam, hogy kezd feléledni a csapat és kezdhetünk hangolódni a váciakra. Videóról elemeztük leendő ellenfelünk játékát, kiosztottuk az egyes játékosok feladatait, felépítettük a csapat taktikáját.

Hullámzó volt mérkőzés közben a teljesítményünk. Helyenként kitűnő kézilabdát játszottunk, látványosan, pontosan hatékonyan, időnként, pedig elemi hibákat vétettünk, és felhoztuk magunkra az ellenfelet. Azonban végig mi vezettünk, uraltuk a mérkőzést, nem kellett egyszer sem az eredmény után rohannunk. Korrekt játékvezetés mellett gyűjtöttük be a két pontot.

Egyénileg nem is emelnék ki senkit sem, elsősorban a csapatmunka diadala volt a mai két pont, a lányok megvalósították a pályán az általam előre elképzelteket. Most megyünk a Dunaferrhez, ott kisebb fajta csoda lenne a pontszerzésünk, de utána a Derecskét itthon le kell győznünk, ha bent akarunk maradni. "

Forrás: vasassc.hu

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi