Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Hosszú bajnoki hétvége

2008. május 2. 18:10

Péntektől vasárnapig tart a hazai bajnokság 19. fordulója. A Fehérép debreceni vendégjátéka egy baleset miatt késve kezdődött.

Hosszú bajnoki hétvége
NB I., 19. forduló
DVSC-Aquaticum - Fehérép Alcoa FKC 36-31 (18-17)
Debrecen, Hódos Imre sportcsarnok, 850 néző
Vezette: Horváth Péter,Marton Balázs
A DVSC-Aquaticum gólszerzői: Latakaitė Rūta 9, Benyáts Beatrix 6(5), Szűcs Gabriella 6, Temes Bernadett 5, Nagy Ivett 4, Csáki Viktória 2, Szabó Valéria 2, Mićić Nada 1, Nikolić Verica 1
A Fehérép Alcoa FKC gólszerzői: Balogh Beatrix 11(4), Trishchuk Kristina 7(1), Kamper Olívia 3, Lévai Zsófia 3, Bernatavičiūtė Laima 2, Tápai Szabina 2, Vijūnaitė Sonata 2, Vaszari Virág 1
Kiállítások: 10 ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/5 ill. 5/5

Nyolcórányi utazás után a nyolcgólos hátrány ledolgozása már túl nagy feladatnak bizonyult a Fehérép Alcoa FKC-nek Debrecenben. Az autópályán dugóba került fehérváriak az első félidőben több alkalommal is vezettek riválisukkal szemben, azonban a második játékrész elején a hajdúságiak tíz perc alatt nyolcgólosra növelték előnyüket, és végül 36-31-re nyerték a mérkőzést.

Vura József lányai hiába jöttek fel 31-30-re, és kerültek emberelőnybe, a végjátékban mégsem tudtak fordítani, hiszen az utolsó öt percben újra a hazaiaké lett a főszerep.A Fehérép legjobbja a tizenegy gólos csapatkapitány, Balogh Beatrix lett.

Vura József, a Fehérép vezetőedzője:

„Ami döntő volt a mai meccsen, hogy a második félidőt nagyon rosszul kezdtünk, ott elment az ellenfél nyolc góllal, utána pedig nagyon sok energiát emésztett fel, hogy ezt a hátrányt ledolgozzuk. A végjátékra már nem maradt erőnk.

A szünetben igazán arra hívtam fel a figyelmet, hogy sokkal keményebbek legyünk védekezésben, és azt is mondtam a lányoknak, hogy amelyik csapat előbb kezd el keményen védekezni, az fogja nyerni a mérkőzést – és ezt sajnos a Debrecen kezdte el előbb. Az ellenfélnek a kapusteljesítménnyel együtt végül sokkal jobb volt a védekezése. Hozzá kell tennem, hogy már régen fordult elő, hogy a kapusaink csak 22%-kal védjenek; úgy gondolom, ez ok arra, hogy ne nyerhessünk meg egy ilyen mérkőzést. Talán a bajnokság elején fordult elő utoljára ilyen a Vác elleni meccsen, amit csoda volt, hogy ennek ellenére megnyertünk.

Arról nem is beszélve, hogy több mint hét órát töltöttünk buszon, mivel az M3-as autópályán baleset volt. Tíz órakor indultunk Fehérvárról, és fél tizenkettőre már az M3-as negyvenes kilométerénél voltunk. Onnan viszont tíz kilométert több mint három óra alatt tettünk meg…

Balogh Beatrix, a Fehérép csapatkapitánya:

„Az utazásunk igen hosszúra húzódott, szörnyű volt, de próbáltunk nem elkeseredni emiatt. Gyors öltözés, felkészülés és bemelegítés után pedig pályára léptünk. Úgy gondolom, az első félidőben okosan játszottunk, jól tartottuk magunkat, mind a támadójátékban mind pedig a védekezésben. A kapusteljesítményünk akkor még jól működött.

A második félidőben aztán nem tudom, hogy igazán mi történhetett velünk, talán akkor jöttek ki rajtunk az egész nap történései. Sajnos nem tudtunk eléggé koncentrálni, aminek az lett a következménye, hogy hiába küzdöttünk, nem tudtuk behozni a nyolcgólos hátrányt. Belefáradtunk, s a végeredmény magáért beszél. Azt hiszem, ebben a meccsben sokkal több lehetett volna, még akár a győzelem is, ha nincs az a kihagyás.

Készülünk a szerdai Győr elleni meccsre, ami nagy izgalommal várunk. Az elmúlt évek azt bizonyítják, hogy sikerült hazai pályán elcsípnünk a Győrt, ezért reménykedem benne, hogy most is hasonlóan izgalmas meccset játszunk majd ellenük. Ez a korábbiaknál is nehezebb feladat lesz, mert még jobb, még összeszokottabb csapat a Győr. Megteszünk mindent, hogy egy nagyon jó eredménnyel hagyjuk majd el a pályát.”

Skaliczki László, a DVSC szakmai igazgatója:

"Megérdemelt győzelmet arattunk. Az első játékrészben nagyon gyengén védekeztünk, ezt mutatja a sok kapott gól. Az ellenfél együttesében különösen Balogh Bea remekelt. A védelmünk bal oldalát nem tudtuk kellően megszervezni. A második félidő elején nagyon jó játékot nyújtottak a lányok, elmentünk nyolc góllal. Egy hullámvölgy után azért szerencsére a vége olyan lett, amilyet vártunk a társaságtól. A csapat összességében inkább azt az arcát mutatta, amelyet a Fradi elleni MK-mérkőzésen is láttunk."

Forrás: Presstige Média és dvsckezilabda.hu



Kiskunhalas NKSE - Uniqa-Vasas 30-29 (20-16)
Kiskunhalas, Általános Művelődési Központ, 500 néző
Vezette: Jancsó István,Marczinka Csaba
A Kiskunhalas NKSE gólszerzői: Rábai Edina 7, Kurgyis Nikolett 7(2), Tóth Zsuzsanna 5, Zámbó Krisztina 4, Hodosi Eszter 2(1), Virág Erika 2, Csendes Edit 1, Földes Lilla 1, Sirina Irina 1
Az Uniqa-Vasas gólszerzői: Nagy Krisztina 8(1), Lőw Andrea 4, Gaál Adrienn 4, Kuprichenkova Olga 4, Sterbik Andrea 4, Polláková Alzbeta 3, Balog Beáta 1, Kolos Dorottya 1
Kiállítások: 6 ill. 14 perc
Hétméteresek: 3/3 ill. 1/1

Drámai csatában egygólos győzelmet aratott a Kiskunhalas NKSE a Vasas ellen, hazai pályán. Könnyen lehet, hogy utólag ki-ki meccsnek bizonyul majd az összecsapás. A halasi lányok győzelmükkel elmozdultak az utolsó helyről, sőt, két helyet biztosan, de ez is lehet hogy hármat ugrottak előre. (A 9. helyen tanyázó Vasast 10 pontjukkal biztosan megelőzik, az eddig szintén előttük álló Goldberger és a Békéscsaba pedig éppen egymás ellen játszanak a hétvégén.)

Ami a mérkőzést illeti, az első játékrészben - pusztán az eredmény alakulását nézve - úgy tűnt, hazai szempontból akár sima is lehet a mérkőzés. Főként a kiválóan irányító Rábainak, illetve a szélről rendszeresen erőszakosan betörő Kurgyisnak köszönhetően - mindketten összesen 7 találatig jutottak - a 10. percben már 9-5 volt az állás. A szünetig állandósult is a különbség (20-16), és csak azért nem lett nagyobb, mert Guiu, a Vasas hálóőre módszeresen "ölte" a ziccereket. Az első 30 perc menetére egyébként jellemző volt, hogy egyetlen hétméterest fújtak a játékvezetők (a KNKSE javára).

A második játékrész kevesebb gólt, de jóval több izgalmat hozott. Úgy tetszett, Csendesék elfelejtettek kijönni az öltözőből. Miközben Guiu továbbra is nagy százalékban hárított, Nagy Kriszta és az ex-halasi Sterbik, illetve társaik módszeresen faragták a hátrányukat: a 20. percben 25-24-et mutatott az eredményjelző.

A játék képe is megváltozott: szinte egyfolytában kétperces "pihenőn" volt egy vagy több játékos. Az utolsó tíz perc derekán Guiu-t is kiküdték (az induló Kurgyist vitte földre), ezzel kettős emberőlnybe került a KNKSE - bár ezt érdemben nem tudták kihasználni. Sőt, a 28. percben egyenlített a Vasas. Miután Pollákovát is kiállították, megint kettős emberelőnybe kerültek a hazaiak - ennek örömére Zámbó mellbe bombázta Guiu-t.

Az ellentámadást kivédekezte a Halas, majd újból Zámbó emelkedett a levegőbe - az eredmény egy hetes lett, amit Kurgyis hidegvérrel értékesített (30-29).

Forrás: www.baon.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi