Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Görbicz nélkül a győzelemért

2008. április 19. 11:07 © handball.hu

Nehéz helyzetben van a Győr, akinek a világ talán legjobb irányítója, Görbicz Anita nélkül kell tisztességes eredményt kiharcolnia a világbajnokokkal teletűzdelt Zvezda Zvenyigorod otthonában. Ám Konkoly Csaba optimista, szerinte még a győzelem sem elképzelhetetlen.

Görbicz nélkül a győzelemért
A Győri Audi ETO KC együttese ma hajnalban elindult Oroszországba, ahol a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésének lejátszására készül. A lányok kora délután érkeznek az összecsapás helyszínére, este edzésen vesznek részt, vasárnap pedig magyar idő szerint 15 órakor lépnek pályára a Jevgenyij Trefilov által vezetett Zvezda Zvenyigorod otthonában. A mérkőzést a Viasat3 csatorna élőben közvetíti.

A handball.hu még az indulás előtt érte el Konkoly Csabát, hogy a várható esélyekről érdeklődjön.

handball.hu: Hogy halad Görbicz Anita bokájának regenerációja?
Konkoly Csaba: A hét közepétől megindult a gyógyulási folyamat, mégpedig olyannyira, hogy fegyelmezetlen betegként próbált rálépni a lábára. Úgy gondolom, a jövő hétre várható látványosabb eredmény.

handball.hu: Most, hogy Anita kiesett a sorból, mennyivel változtak az esélyeink?
Konkoly: Bagatell lenne azt mondani, hogy semmivel, azonban ilyen összeállításban is képesnek tartom a csapatomat eredményes idegenbeli mérkőzést lejátszani. A világválogatott irányítója természetesen minden csapatból hiányozna. Nem konkrétan azt vártam, hogy megsérüljön Anita, de tudatosan, vagy tudat alatt készültünk egy ilyen szituációra. Volt olyan taktikai repertoárunk, amikor ő nem volt pályán, vagy ha mégis játszott, de emberfogással vigyáztak rá, akkor lehúzódott a szélre, vagy hátrébb. Most más a szituáció, ennek ellenére szerintem ezzel a kerettel is eredményesek tudunk lenni támadásban, ráadásul most már Tomori is kiválóan szerepelt a Magyar Kupa döntőjében.

handball.hu: Védekezésben mire számíthatunk?
Konkoly: Nagyon fontos lesz a játék ezen eleme. Eddig is csak akkor tudtuk sikerrel venni az akadályokat, amikor az ellenfél átlövőit hatékonyan zavartuk meg. Most pedig erre hatványozottan szükségünk lesz, hiszen az orosz válogatott lövősora néz majd velünk farkasszemet. Ilyen fizikális felépítésű belső hármassal (Polenova, Kareeva, Romenskaya – a szerk.) maximum csak a román Vâlcea rendelkezik. Ellenük úgy kell felvennünk a versenyt, hogy aztán a lerohanásokból, kontrákból eredményesek tudjunk lenni. Felállt fal ellen pedig meg kell találnunk az ellenfelünk magasabb embereivel szemben azokat a mozgásokat, amelyeket az elemzések során kinéztünk.

handball.hu: Elégedettebb lennél egy két-három gólos vereséggel is az „odavágón”?
Konkoly: Nyerni megyünk! Ha nem így lenne, nem ilyen szellemű lenne a csapat, bizonyosan nem jutottunk volna el idáig. Nem szeretnék jósolgatni, hiszen a Ferencvárossal is előfordult nemzetközi mérkőzésen, hogy csupán egygólos győzelmet aratott hazai pályán, majd a visszavágót döntetlenre hozta idegenben (EHF-kupa-elődöntő, 2006.04.15. FTC - Zaporozsje 24-23, 2006.04.22. Zaporozsje - FTC 27-27 – a szerk.). A mai gyors kézilabdázásban bármi lehetséges. Mindenképpen arra kell törekednünk, hogy a saját stílusunkban játsszunk, ebben pedig akár a győzelem is benne van. Erre apellálva építjük fel a taktikánkat. A különbséget tekintve pedig a helyszínen fogjuk az adott szituáció alapján eldönteni, hogy még kockáztassunk, vagy biztosra menjünk, és arra építsünk, hogy a visszavágón esetleg már Görbe is segítségünkre lehet.

handball.hu: A videoelemzéseket átnézve hogyan látod: az idei BL-szezonban játszottatok-e már hasonló erősségű csapat ellen, mint a Zvezda?
Konkoly: Ilyen fizikális felépítésű sora talán csak a Vâlceának van. Két-három Lada-játékoson kívül a Zvezda kézilabdázói adják az orosz válogatottat, azaz óriási a csapat szakmai értéke. Egy-két olyan gyenge pontjukat viszont sikerült feltérképeznünk, amely alapján úgy gondolom, hogy esélyesek vagyunk. Nem félve tőlük, hanem tisztelve őket kell pályára lépnünk vasárnap.

handball.hu: Kikre kell különösképp figyelnetek?
Konkoly: Mindenképpen a belső hármasukat emelném ki, valamint a szélsőiket, akik orosz precizitással, fegyelmezetten teszik a dolgukat. Amit elvállalnak, azt általában belövik. Belső lövőik, Kareeva, Poltoratskaya, Andryushina. Beállósaik, Romenskaya és Shipilova kétféle stílust képviselnek: előbbi nagyobb testalkatú, valamivel lassabb, mint Shipilova. Taktikai variációk szempontjából is igyekeznek színesen támadni: Polenova jobbátlövőben szerepeltetésén túl balátlövőben Andryushinát, Kareevát, Poltoratskayát is forgatja Trefilov mester, a kétbeállós játékról nem is beszélve… Mivel ez a belső négyes több poszton is bevethető, hasonlóan kell készülnünk, mint a Slagelse ellen, hiszen Anja Andersen is variálta a játékosait.

Görbicz: három hét szünet
Díszoklevelet kapott az ETO

handball.hu (bee)

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi