DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYc1sBo6' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Dunaferr győzelem "félgőzzel" | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Dunaferr győzelem "félgőzzel"

2008. április 16. 19:22

A Dunaferr az EHF-kupa elődöntője miatt előrehozott mérkőzésen fogadta a Kiskunhalas csapatát az NBI 18. fordulójában.

Dunaferr győzelem "félgőzzel"
NBI, 18. forduló
Dunaferr NK - Kiskunhalas NKSE 34-30 (19-17)
Dunaferr sportcsarnok, 500 néző
Vezette: Bóna Szabolcs,Miskei Balázs
A Dunaferr NK gólszerzői: Borbás Rita 6, Vincze Melinda 6(2), Lovász Zsuzsanna 5, Ferling Bernadett 4, Laluska Eszter 4, Berta Melinda 3, Mörtel Renáta 2(1), Tilinger Tamara 2, Balogh Barbara 1, Sopronyi Anett 1
A Kiskunhalas NKSE gólszerzői: Rábai Edina 6, Kurgyis Nikolett 6(3), Zámbó Krisztina 6, Virág Erika 4, Földes Lilla 3(3), Horváth Mónika 2, Micskó Zsófia 2, Hodosi Eszter 1
Kiállítások: 12 ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/3 ill. 7/6

A hétvégi kupadöntő után ma már a bajnokságban kellett bizonyítania a Dunaferr NK női kézilabdázóinak, akik este hat órától a bajnoki tabella utolsó előtti helyén szerénykedő Kiskunhalas csapatát fogadták a Dunaferr Sportcsarnokban, méghozzá biztos, meggyőző siker reményében.

Akadozik a gépezet

A meccs azonban nem úgy kezdődött, ahogy azt eltervezték, ugyanis hiába a Dunaferr szerezte az első találatot, a vendégek gyorsan fordítottak sőt, a 7. perchez érve Rábai vezérletével már két góllal is vezettek (3-5). Miközben a hazaiak próbálkozásaiba több hiba is csúszott, addig a lelkes vendégcsapat kihasználta a piros-fehérek védekezési bakijait, így csak a félidő derekán mutatott újra hazai vezetést az eredményjelző (7-6). Ekkor azt hihették, hogy végre meglódul a szekér, ám nem így történt, mert hiába sikerült egyre többször megadásra késztetni a volt dunaújvárosi Győri Ágnest, a védelmük leginkább átjáróházra hasonlított, így még a 20. percben is egálban voltak a csapatok (13-13).

Az utolsó tíz percre valamelyest összeszedte magát a Dunaferr, s Borbás, valamint Lovász és Vincze góljaival végre sikerült három találattal is meglógnia ellenfelétől, ám ez nem roppantotta össze a halasiakat: a lelkes, ráadásul összeszedetten játszó vendégek Kurgyis időntúli hetesével alakították ki a félidei 19-17-es állást.

A győzelem azért megvan

A második félidő egy kihagyott halasi büntetővel kezdődött, majd Laluska növelte újra háromra a különbséget, s mivel a folytatásban Vincze, Ferling, majd Berta is megtréfálta a vendégek kapusát, úgy tűnt, hogy mégis meglódulnak az újvárosiak (25-20). A lendület azonban nem tartott túl sokáig, mert újra jöttek az első félidőben már látott hibák, s bár ekkor már a vendégek sem játszottak olyan hatékonyan, mint korábban, nem is nőtt a két gárda közti különbség (29-24).

A véghajrához érve aztán mégis úgy tűnt, hogy megroggyan a halasi gárda, ám hiába ment el a házigazda hét találattal, négypercnyi hazai gólcsend következett, mely idő alatt három gólt lefaragott hátrányából a dicséretesen küzdő vendégcsapat.

Az utolsó öt percben már nem is változott a két csapat közti differencia, így végül – finoman szólva is visszafogott játékkal – 34-30 arányban nyerte a Dunaferr a mérkőzést, tovább erősítve ezzel második helyüket a bajnoki táblázaton.

Forrás: Dunaújváros Online Hírek

EHF-kupa: Dunaferr-Itxako
Visszavonul dr. Viszmeg Sándor
Piga újra csatasorba áll

További hírek