Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Nem a Derecske a favorit, de...

2008. április 5. 8:00

A nőikézilabda bajnokság 17. fordulójában a Tajtavill-Derecske csapata hazai környezetben lép pályára, a vasárnap 18 órától kezdődő összecsapáson a Fehérép-Alcoa lesz a hajdúságiak ellenfele.

Szrnka Hortenzia
Szrnka Hortenzia
A találkozót a Hajdú Online-on (www.haon.hu ) élőben követhetik figyelemmel a szurkolók. A mérkőzés előtt a Köstner Vilmos tanítványai 13 ponttal a 7. helyet foglalják el a tabellán, míg a székesfehérváriak 21 ponttal a negyedikek.

Kocsik sérült

"A bajnokságban beállt egyhónapos szünetben nem töltöttük tétlenül az időt, az első héten a fizikai képesség javítása, a második héten a technikai elemek gyakorlása, a harmadik héten edzőmeccsek játszása, míg ezen a héten a taktikai felkészülés volt napirenden.

Amit elterveztem, sok munkával és nagy lelkesedéssel végeztek a lányok, azaz elégedett lehetek, ráadásul a Békéscsaba elleni mérkőzésen nyújtott első félidei játékbizakodással tölt el a jövőt illetően" – nyilatkozta Köstner Vilmos, a Tajtavill-Derecske szakvezetője.

"Sajnos akadt egy hiányzónk is, ugyanis Kocsik Viktória gerincprobléma miatt nem tudott velünk gyakorolni a héten, kérdéses a játéka, így természetesen felkészültünk arra az eshetőségre is, ha nem tud pályára lépni Viki."

Felszabadult játék

Az élvonal újonca ismét komoly erőpróba előtt áll, ugyanis azzal a Fehéréppel kell megküzdenie, amely még nem mondott le dobogós álmairól.

"A Fehérvár az utóbbi időkben jobb teljesítményt nyújt, mint az őszi idényben, ott van az élmezőnyben és még a dobogóra is van esélye, azaz egyértelműen ők a párosítás esélyesei.

Rendkívül jó kerettel rendelkezik a riválisunk, a litván válogatottak, Tápai, Triscsuk, Balogh Bea és Vaszari is kiemelkedő teljesítményekre képesek, azaz nehéz ellenfelek lesznek" – értékelte a riválist a derecskei mester. "Mindennek ellenére bízom benne, hogy lelkes, jó közönségünk előtt mindent elkövetnek a játékosaim a győzelemért.

Nem mi vagyunk a favoritok, ezért az esélyesség terhe nem minket nyom, ezért remélem, felszabadult játékkal rukkol elő csapatom, és akkor bármi előfordulhat."

Szrnka Hortenzia visszatér

"Soha nem árt az erőgyűjtés, s az is lényeges szempont, hogy még jobban összeszokhattak a csapat tagjai, hiszen négy edzőmérkőzésünk is volt. Kétszer a Vasas és kétszer a szlovák Duslo Sala ellen léptünk pályára" - mondta Vura József, a fehérváriak vezetőedzője.

"Ugyanakkor az is tény, hogy tőlünk hat játékos a fenti időszakban egy hétig hiányzott. Így Tápai, Vaszari és Kovács a főiskolás válogatott edzőtáborában volt, Djerics a szerb válogatottal egy dániai tornán, míg Vijunaite és Bernataviciute a litván nemzeti csapattal a csehországi tornán szerepelt. Tápai betegen és kisebb sérüléssel, Vaszari szintén betegen, míg Bernataviciute kissé kifacsart állapotban tért vissza a klubhoz. Említhetem még Emberovicsot, aki az NB I/B-s mérkőzésen részleges szalagszakadást szenvedett a hüvelykujjában, s azóta sem tudja megfogni a labdát. Ettől függetlenül, összességében még így is hasznos volt az elmúlt időszak. Pláne azért, mert Szrnka már együtt gyakorol a csapattal, így Derecskén részfeladatokkal pályára is lép. A lányok jó erőállapotban vannak, s ők is tudják, hogy nagyon fontos lenne a győzelem, hiszen a Debrecen-FTC mérkőzés eredményének a függvényében stabilizálhatjuk a negyedik helyünket, vagy megelőzhetjük a Fradit a tabellán. Persze, nem erre kell figyelnünk, hanem arra, hogy idegenben megszerezzük a két pontot."

"A műtét utáni nagyon nehéz időszak, négy hónapnyi kihagyást követően térek vissza a csapatba, egyelőre pár támadás erejéig. A némi fájdalmat okozó csavarok miatt, amiket majd nyáron vesznek ki a lábamból, még nem vagyok százszázalékos állapotban, ám úgy vélem: van annyi erő bennem, hogy segítsek a csapatnak. Egyértelműen győzelmet várok, biztos, hogy nyerünk Derecskén" - mondta Szrnka Hortenzia.

Forrás: Fejér Megyei Hírlap és Hajdú Online

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi