DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYdTegxx' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Karnyújtásnyira | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Karnyújtásnyira

2008. március 14. 14:18

Kategórikus a vélemény: ha itthon nem tudja a csapat az egygólos hátrányát behozni, és nem képes kettővel nyerni, akkor nem is érdemli meg, hogy bejusson a legjobb négy közé az EHF-kupában. A Dunaferr nőikézilabdázóinak ez a lecke vasárnap.

Karnyújtásnyira
Vasárnap este 18 órakor a trondheimi Byasen gárdája jön a visszavágóra a Dunaferr Sportcsarnokba. Nem kis önbizalommal! Ők Dunaújvárosban sem nagyon tudják elképzelni, hogy ne nyerjenek, s hogy ne ők jussanak tovább a kupában. De ezt ne vegyük nagyképűségnek. Ahogy Sáriné Kocsis Erzsébet mondta:

- Jó ez a norvég csapat, tele válogatottal. S bizony amit odahaza nyújtottak, arra képesek idegenben is. Ők nem görcsölnek, nincs lámpalázuk, lazák, bárhol játszanak. De a Dunaferr jobb csapat a Byasennél. Imre Vilmos remekül térképezte fel őket, s az első mérkőzés játékán, eredményén ez meg is látszott. Ha itthon is azzal a koncentrálással kézilabdázunk, mint ott, akkor győzünk és továbbjutunk. Ehhez a közönség segítsége nagyon kell.

- Egy kicsit bosszantott bennünket, a kinti egygólos vereség, hiszen a második félidőben sokáig vezettünk, de azért tudni kell, egy nagyon jó norvég csapat volt az ellenfelünk - emlékezett vissza Ferling Bernadett, a Dunaferr csapatkapitánya.

- Az ő mentalitásukra jellemző a magabiztosság. Miután látták, hogy a Dunaferr nem akármilyen partner, csak annyit okultak a mérkőzésből, hogy a dunaújvárosi visszavágóra többet szükséges edzeni. Ám legyenek magabiztosak, de mi ott leszünk a túloldalon! Nekik kell hogy essünk, és mindent egy lapra teszünk fel. Ki kell kapcsolni a kulcsembereiket, megállítani a rohanásukat, s nekünk is rengeteget kell futnunk. A közönség buzdításával többgólos győzelmünk lehetséges.

Vincze Melindának nagyon kijött a lépés egy héttel ezelőtt Trondheimben. A Dunaferr bal oldala sok bosszúságot okozott a norvégoknak.

- Magabiztosnak éreztem magam, nem görcsöltem, nem féltem a kapussal szemben a helyzeteimnél. Kár az utolsó négy percért, amikor nem sikerült a vezetésünket megtartani. Nagyon nehéz lesz a vasárnapi visszavágó, hiszen a norvégok soha nem veszítik el a reményt, ám itthon a szurkolóink előtt koncentrálva, lelkesen és eredményesen játszva, továbbjutunk. Különösen a válogatott beállósukra kell majd nagyon ügyelnünk.

Azért is, hogy ne kapjon sok gólt a Dunaferr két kapusa. Remélhetően kettő, hiszen Paula Ungureanu megsérült az első találkozón. A helyette csereként beállt Sanela Knezovics parádésan védett.

Sirina Irina kapusedző nagyon bizakodó.

- Kicsit fáj a térde Paulának, ezért két napra pihenőt kapott, de ma már edzeni fog. Szerencsére nincs komoly baj a térdével, bízom benne, hogy vasárnap már vállalni tudja a játékot. Knezovics pedig ötvenegy százalékos teljesítményt nyújtott a Byasen ellen, ez pedig kiváló mutató. Mindenképpen győzelmet és továbbjutást várok a csapatomtól. Ki kell javítani az első mérkőzésen elkövetett hibákat. Meg kell állítani a norvég átlövőket, a beállósukat el kell szigetelni, és nekünk is több lerohanásos támadást kell vezetni. Egyszóval: jól kell játszanunk vasárnap. Az természetes, hogy egy jó ellenfél nyerni akar a második mérkőzésen is, de a Dunaferr valamennyi játékosa és közönsége is így gondolkodik.

Dunaferr - Byåsen a Hunneten!
Minimális különbségű vereség

Forrás: Dunaújvárosi Hírlap

További hírek