Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Nehéz csatára készülnek

2008. március 7. 7:57

Kőkemény mérkőzés vár pénteken 18 órakor a Tajtavill-Derecskére az alaposan megerősített Kiskunhalasi NKSE otthonában.

Nehéz csatára készülnek
Kőkemény meccs, amely a hazaiak számára sorsdöntő, hiszen a halasiak menekülnek a kiesés elől – méghozzá egyre jobb eredményekkel. A bajnokság őszi szakaszában már biztos utolsónak elkönyvelt együttes ugyanis nem adta fel a harcot: szerződtette Sirina Irinát és Szvetlana Moszkovaját, s hatalmas elszántsággal kézilabdázik. Zsadányi Sándor tanítványai a Cornexi elleni hazai döntetlen után legyőzték a Goldbergert, s ne feledjük, Debrecenben is közel álltak a bravúrhoz, félidőben még 16–10-re vezettek a DVSC-Aquaticum otthonában.

A Derecske stabil tagja a középmezőnynek, s éppen Halason tehet újabb hatalmas lépést az izgalommentes bajnoki hajrá felé. Persze az mindenképpen előny lehet Kereki Edináék számára, hogy olyan helyzetet teremtettek saját maguk számára, amelyben nem létkérdés a győzelem, azaz nyugodtan kézilabdázhatnak, az akarati tényezőkre pedig kár szót vesztegetni, hiszen azzal soha nem volt probléma a Tajtavill-Derecskénél.

A két együttes őszi, derecskei bajnokiját a vendéglátó nyerte 26–22-re, míg legutóbb február közepén, a hajdúnánási Termál-kupán találkoztak a felek, s akkor 31–30-as Tajtavill-siker született.

A hajdúsági lányok egész héten keményen készültek a találkozóra, amelyen a térdműtétje után lábadozó Szűcs Nikin kívül minden játékosára számíthat Köstner Vilmos.

„Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, ezt hangsúlyoztam a csapatnak is" – kezdte a Tajtavill-Derecske vezetőedzője. "A Kiskunhalas pillanatnyilag utolsó helyen áll a tabellán, ám olyan a sorsolása, hogy még van esélye a bentmaradás kiharcolására, hiszen minden közvetlen riválisával hazai pályán játszik. Nekünk több okunk is van, amiért nagyon lényeges a pénteki meccs. Egyrészt az eddigi eredményeink köteleznek a jó folytatásra. Másrészt még hiányzik néhány pont a biztos bentmaradáshoz, s nem utolsó sorban fontos, hogy idegenbeli rangadón bizonyítson a csapat. Szeretném, ha megmaradna az utóbbi meccseken mutatott formánk, ezért is játszottunk edzőmeccset a Hypo és a Vasas ellen a hosszú bajnoki szünetben. Flaska Móni vádlisérülése javult, így rá is számíthatok. Több videót is megnéztünk ellenfelünkről, így tudjuk, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk. A halasiak sokat egy-egyeznek, rengeteg a test-test elleni ütközés a játékukban, s meghatározó embereket igazoltak. Külön érdekesség lesz a klasszis kapus, Sirina Irina elleni csata.”

A legutóbbi fordulóban, a Békéscsaba felett aratott győzelmet követően a derecskei tréner azt nyilatkozta, akkor lesz biztos a bentmaradás, ha a hajdúsági gárda Kiskunhalason is nyerni tud.

Hozzáállás, koncentráció

"Úgy készülünk a meccsre, hogy vízválasztó lehet a csapat életében, ugyanis ha nyerünk, megvan az áhított cél, a jövő évi élvonalbeli tagság. Ez a siker azért is lenne fontos, mert ha elértük a célkitűzést, akkor a folytatásban nem lesz rajtunk teher, felszabadultan léphetünk pályára a bajnokság végéig" – nyilatkozta Gulyás Nikoletta, a Tajtavill-Derecske beállója.

"Nagyon biztató az a szereplés, illetve teljesítmény, amit idén nyújtottunk, éppen ezért kellő önbizalommal felvértezve utazunk Halasra. Egész héten a pénteki meccsre készültünk, Köstner-mester kidolgozta azt a taktikát, amivel sikeresek lehetünk. Vélhetően a védekezésen lesz a hangsúly, ha ezt a feladatot sikerrel meg tudjuk oldani, akkor nem lehet probléma. A Kiskunhalas azért lesz nehéz ellenfél, mert sokat inprovizálnak, így nem lehet annyira feltérképezni a támadásvezetéseiket, de ha a védekező játékosaink között meglesz az összhang, akkor sikeresek leszünk.

A hazaiak egyik legjobbja a volt válogatott kapus, Sirina Irina, aki valóban jó képességű hálóőr, de neki is vannak hiányosságai, amiket ke kell használnunk. Bízom benne, hogy ugyanolyan hozzáállással játszunk, mint tettük azt a korábbi meccseken és a koncentrációval sem lesznek problémáink, és így megszerezzük a számunkra nagyon fontos bajnoki pontokat" – fogalmazott Gulyás Nikolett.

A találkozó pénteken 18 órától ÉLŐben követhető a Derecske honlapján, valamint a www.haon.hu-n!

Forrás: derecskekezilabda.hu; haon.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi