DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYx8sK1I' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Nehéz csatára készülnek | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Nehéz csatára készülnek

2008. március 7. 7:57

Kőkemény mérkőzés vár pénteken 18 órakor a Tajtavill-Derecskére az alaposan megerősített Kiskunhalasi NKSE otthonában.

Nehéz csatára készülnek
Kőkemény meccs, amely a hazaiak számára sorsdöntő, hiszen a halasiak menekülnek a kiesés elől – méghozzá egyre jobb eredményekkel. A bajnokság őszi szakaszában már biztos utolsónak elkönyvelt együttes ugyanis nem adta fel a harcot: szerződtette Sirina Irinát és Szvetlana Moszkovaját, s hatalmas elszántsággal kézilabdázik. Zsadányi Sándor tanítványai a Cornexi elleni hazai döntetlen után legyőzték a Goldbergert, s ne feledjük, Debrecenben is közel álltak a bravúrhoz, félidőben még 16–10-re vezettek a DVSC-Aquaticum otthonában.

A Derecske stabil tagja a középmezőnynek, s éppen Halason tehet újabb hatalmas lépést az izgalommentes bajnoki hajrá felé. Persze az mindenképpen előny lehet Kereki Edináék számára, hogy olyan helyzetet teremtettek saját maguk számára, amelyben nem létkérdés a győzelem, azaz nyugodtan kézilabdázhatnak, az akarati tényezőkre pedig kár szót vesztegetni, hiszen azzal soha nem volt probléma a Tajtavill-Derecskénél.

A két együttes őszi, derecskei bajnokiját a vendéglátó nyerte 26–22-re, míg legutóbb február közepén, a hajdúnánási Termál-kupán találkoztak a felek, s akkor 31–30-as Tajtavill-siker született.

A hajdúsági lányok egész héten keményen készültek a találkozóra, amelyen a térdműtétje után lábadozó Szűcs Nikin kívül minden játékosára számíthat Köstner Vilmos.

„Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, ezt hangsúlyoztam a csapatnak is" – kezdte a Tajtavill-Derecske vezetőedzője. "A Kiskunhalas pillanatnyilag utolsó helyen áll a tabellán, ám olyan a sorsolása, hogy még van esélye a bentmaradás kiharcolására, hiszen minden közvetlen riválisával hazai pályán játszik. Nekünk több okunk is van, amiért nagyon lényeges a pénteki meccs. Egyrészt az eddigi eredményeink köteleznek a jó folytatásra. Másrészt még hiányzik néhány pont a biztos bentmaradáshoz, s nem utolsó sorban fontos, hogy idegenbeli rangadón bizonyítson a csapat. Szeretném, ha megmaradna az utóbbi meccseken mutatott formánk, ezért is játszottunk edzőmeccset a Hypo és a Vasas ellen a hosszú bajnoki szünetben. Flaska Móni vádlisérülése javult, így rá is számíthatok. Több videót is megnéztünk ellenfelünkről, így tudjuk, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk. A halasiak sokat egy-egyeznek, rengeteg a test-test elleni ütközés a játékukban, s meghatározó embereket igazoltak. Külön érdekesség lesz a klasszis kapus, Sirina Irina elleni csata.”

A legutóbbi fordulóban, a Békéscsaba felett aratott győzelmet követően a derecskei tréner azt nyilatkozta, akkor lesz biztos a bentmaradás, ha a hajdúsági gárda Kiskunhalason is nyerni tud.

Hozzáállás, koncentráció

"Úgy készülünk a meccsre, hogy vízválasztó lehet a csapat életében, ugyanis ha nyerünk, megvan az áhított cél, a jövő évi élvonalbeli tagság. Ez a siker azért is lenne fontos, mert ha elértük a célkitűzést, akkor a folytatásban nem lesz rajtunk teher, felszabadultan léphetünk pályára a bajnokság végéig" – nyilatkozta Gulyás Nikoletta, a Tajtavill-Derecske beállója.

"Nagyon biztató az a szereplés, illetve teljesítmény, amit idén nyújtottunk, éppen ezért kellő önbizalommal felvértezve utazunk Halasra. Egész héten a pénteki meccsre készültünk, Köstner-mester kidolgozta azt a taktikát, amivel sikeresek lehetünk. Vélhetően a védekezésen lesz a hangsúly, ha ezt a feladatot sikerrel meg tudjuk oldani, akkor nem lehet probléma. A Kiskunhalas azért lesz nehéz ellenfél, mert sokat inprovizálnak, így nem lehet annyira feltérképezni a támadásvezetéseiket, de ha a védekező játékosaink között meglesz az összhang, akkor sikeresek leszünk.

A hazaiak egyik legjobbja a volt válogatott kapus, Sirina Irina, aki valóban jó képességű hálóőr, de neki is vannak hiányosságai, amiket ke kell használnunk. Bízom benne, hogy ugyanolyan hozzáállással játszunk, mint tettük azt a korábbi meccseken és a koncentrációval sem lesznek problémáink, és így megszerezzük a számunkra nagyon fontos bajnoki pontokat" – fogalmazott Gulyás Nikolett.

A találkozó pénteken 18 órától ÉLŐben követhető a Derecske honlapján, valamint a www.haon.hu-n!

Forrás: derecskekezilabda.hu; haon.hu

További hírek