Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

„Legalább 150% kellene!”

2008. február 29. 13:02 © handball.hu

Az ETO holnapi Bajnokok Ligája mérkőzését megelőzően az ellenfél 1. FC Nürnberg vezetőedzőjét, Herbert Müllert faggattuk csapata jelenlegi formájáról, és a győri találkozó óta eltelt közel két hét történéseiről.

„Legalább 150% kellene!”
handball.hu: Az elmúlt BL-fordulóban a Lada Toljattit fogadtátok, és számunkra meglepetésként szenvedtetek viszonylag nagyarányú, nyolcgólos vereséget. Mi volt ennek az oka?
Herbert Müller: Egyszerűen nem volt esélyünk ellenük, sokkal jobbak voltak, mint mi. Fizikálisan az oroszok sokkal erősebbek, ráadásul a meccs hetében több játékosom is influenzával küszködött. Emellett Maja Sommerlund és Sara Walzik is sérüléssel bajlódott. Pontosan ezekből fakadólag nem is tudtunk a meccs hetében annyit és olyan intenzitással edzeni, mint szerettünk volna. Persze nem mentegetni akarom magunkat: a Lada egyszerűen jobb volt aznap, és megérdemelten nyert. Az egy-egy elleni helyzetekben is ők jöttek ki győztesen, és ha egyszer megindultak a kapunk felé, nem tudtuk őket megállítani: különösen igaz volt ez a tény Postnovára és Davydenko-ra.

handball.hu: Szerencsére nem törtetek le nagyon, ezt a hét közepén a Német Kupa negyeddöntőjében be is bizonyítottátok (21-42-es Nürnberg-siker - a szerk.)!
Müller: Tegnapelőtt Dortmundban nagyon jól játszottunk. Az egész csapatnak tudtam játéklehetőséget adni. Feltétlenül tovább akartunk jutni a riesai négyes döntőbe, ez sikerült is, aminek nagyon örültünk. Határozott tempót mentünk az egész meccs alatt, nagyszerűen összeállt a védekezésünk is.

handball.hu: Az ott nyújtott játék képe biztató lehet az ETO elleni visszavágóra nézve?
Müller: Egyrészt igen, hiszen mindig jó látni, ha így együtt mozog a csapat. Persze nem szabad elfelejteni, hogy akkor a német másodosztályú bajnokság éllovasával, míg szombaton a magyar tabellavezetővel kell farkasszemet néznünk. Az utóbbi pedig, amint azt múlt héten láthattuk, a világklasszisokkal teletűzdelt Valceát is két vállra tudta fektetni!

handball.hu: Volt már alkalmad megtekinteni azt a találkozót?
Müller: Természetesen. Simona Spiridon kiváló formája az osztrák válogatott miatt külön örömet jelentett számomra, és ámulva néztem Tomori Zsuzsa kiemelkedő teljesítményét is.

handball.hu: A héten megtartották a Német Kupa négyes döntőjének sorsolását is, ahol a Bayer Leverkusen csapatát kaptátok. Elégedett vagy ezzel az eredménnyel?
Müller: Valójában teljesen mindegy volt számomra, hogy kivel játsszuk az első mérkőzésünket Riesában. Amennyiben kupagyőztesek szeretnénk lenni, még két meccset kell nyernünk, így két együttest a háromból mindenképpen meg kell vernünk. Hogy épp a sors melyik kettőt „tolja elénk”, azzal nem számolgathatunk.

handball.hu: Gondolom, már gőzerővel a Győr elleni visszavágóra koncentráltok…
Müller: Tegnap csak laza átmozgató edzést tartottam a lányoknak a szerda esti tétmérkőzést követően. A szombati meccs miatti padlóelőkészítési munkálatok miatt most egy másik csarnokban edzünk. Egy taktikai edzés vár még ránk, a videózást tegnap este már letudtuk. Remélem, hogy egy nagyon jó mérkőzést fogunk vívni holnap. Tudom, hogy legalább százötven százalékos teljesítményt kellene nyújtanunk, amennyiben le akarjuk győzni a magyar csapatot. Annyit azonban ígérhetek, hogy mindent meg fogunk tenni azért, hogy az idei Bajnokok Ligája-küzdelmeket minél szebben búcsúztassuk a hazai közönségünk előtt!

handball.hu: A középdöntőcsoportotok favoritjainak kikiáltott Valcea és ETO ellen is pályára léptetek már, előbbi ellen pontot is tudtatok menteni odahaza. Szerinted ez a pontszerzés ezúttal is sikerülhet?
Müller: Ha a Győr úgy tud játszani, mint ellenünk azt két hete az első félidőben tették, akkor semmi esélyünk sincs velük szemben. Ha viszont az akkori második félidőt veszem alapul, amikor három gólra zárkóztunk, és hozzáteszem, hogy a publikum ezúttal majd minket segít, akkor bármit elképzelhetőnek tartok! Ennek ellenére persze továbbra is csak azt mondom, hogy holnap nem mi leszünk az összecsapás esélyesei!

handball.hu (jj)

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi