Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Hazai pályát vár a mester

2008. január 29. 7:29

Szerdán este 18 órakor minden bizonnyal izzani fog a sportcsarnok. A Győri ETO nőikézilabda-csapata érkezik Dunaújvárosba, azaz a Ferencváros legyőzése után újabb nagy lecke következik.

Hazai pályát vár a mester
Talán nagyobb, mint a legutóbb, a Fradi elleni. Imre Vilmos, a Dunaferr női gárdájának vezetőedzője először is emlékeztetett arra, hogy már ősszel is nyilatkozta: a győri csapat ma az országban a legjobb női kézilabdázó együttes.

- Sőt többet mondok. Én a Győri ETO gárdáját Európa egyik legjobb együttesének tartom. Csoportgyőztesek lettek a Bajnokok Ligája eddigi sorozatában, s a veretlenséget nem sok csapat mondhatja el magáról. Ezek a nemzetközi kupatálkozók pedig nagyon nagy tartást, rutint, a játékban pedig megerősödést jelentenek a számukra. Azt is mondtam már, hogy Dunaújvárosban csak egyetlen csapat esélyes a győzelemre, és ez pedig a győri együttes.

- Tehát ez a megállapítás a most szerdán rendezendő mérkőzésre is vonatkozik?
- Igen. Ennek a rangadónak is a győriek az esélyesei. Ez persze nem jelenti azt, hogy mi pedig nem akarunk nyerni. Viszont máris kijelentem: hazai pályán szeretnénk játszani a győriek ellen.

- Ez pontosan mit jelent?
- Azt jelenti, hogy óriási biztatásra lesz szükségünk, hogy érezzük magunk mögött a szurkolótáborunkat. Olyan híreket kaptunk, hogy nagyon sok győri szurkoló kíséri el csapatát Dunaújvárosba. Azt szeretnénk, ha a fölényben, nagyobb létszámban helyet foglaló hazai drukkerek hangosabbak lennének, hogy ne tudja őket a kisebb ellentábor túlkiabálni. Ezt jelenti a hazai pálya.

- Nyilván van taktikája a Győri ETO ellen. Ezekből mi az, ami nem titok?
- Nem kell hangsúlyoznom, hogy a Győr ellen nem elég két-három játékos maximális teljesítménye. Aki szerdán pályára lép, annak - azaz mindenkinek - a tudása legjavát kell nyújtania. Nagyon okos, taktikus játékkal fogunk kézilabdázni. A mérkőzés hajrájáig szoros eredményt kell tartani, amennyiben a győriek vezetnének, és a végjátékban kell megpróbálni nyerni. Akármilyen arányban is.

- Ha összehasonlítanánk a két csapatot egymással, sok közös vonást is felsorolhatnánk...
- Ez is igaz. Például a mezőny legjobb kapusaival rendelkezik a Győr és a Dunaferr is. Mindkét csapat nagyon gyors lerohanásokra képes. Máris megemlítem, hogy az ETO a legjobban védekező együttes. A Bradeanu, Spiridon, Tomori, Vérten kvártettet iszonyúan nehéz megbontani. Márpedig speciális taktikával a mi támadójátékunknak éppen ez lesz a célja. Újabb feladat: az ellenfél kulcsjátékosainak semlegesítése. És még sok mindennel készülünk, de ez legyen meglepetés.

- Söpörjünk inkább a saját házunk tájékán. Milyen a csapata mentális állapota, a felkészülés...
- Mentális állapot? Sok függ attól, hogy az egyéb köörülmények között hogyan tudnak a játékosok koncentrálni. Nincs rajtunk olyan győzelmi kényszer, mint amilyen például a Fradi vállát nehezíti. És az mindenképpen dicséretes, hogy eddig a csapatom hozta a kötelező győzelmeket. Mi nem a Győrrel, hanem a többi riválisunkkal versenyzünk. Sajnos az influenzajárvány nem került el bennünket, s csak remélni tudom, hogy túlvagyunk rajta. Balogh Barbarát, Mörtel Renátát viselte meg leginkább, de adódtak apró sérülések is.

- Ez azt is jelentheti, hogy kényszerűségből változtatnia kell az eddigi megszokott összeállításon?
- Remélem, hogy ha változtatok is, azt nem kényszerből kell megtennem. Még alszom egyet a kezdőcsapatra, de sokkal inkább valószínű, hogy marad az eddigi megszokott felállás. Legfeljebb egy-egy játékos ezúttal nemcsak a posztjának megfelelő feladatot fog kapni.

- Vagyis elmondható, hogy a szerdai rangadón nagyobb a tét a győriek számára. A Dunaferr-győzelem mindenképpen az esélytelenebb együttes sikere lenne?
- Valóban nagy a tét ellenfeleinknél, hiszen, ha szerdán Dunaújvárosban győztesként jönnek le a pályáról, akkor szinte száz százalék, hogy megnyerik a magyar első osztályú bajnokságot. Mi pedig idehaza mindent elkövetünk, hogy a bajnokavatást későbbi időpontra halasszuk. Szikrázóan kemény, gyors, küzdelmes mérkőzés várható, amelyen a higgadtság, a gondolkodás, a rögtönzés, a taktikai fegyelmezettség, és természetesen az akarás is sorsdöntő lesz a bajnoki pontokat illetően. Mi szeretnénk kellemes élményt szerezni.

Forrás: Dunaújvárosi Hírlap

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi