Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Csapatsiker Újvárosban

2007. november 6. 7:34

A Rosztov elleni fölényes, tízgólos sikerével nagyon közel került az EHF-kupa negyedik fordulójához a Dunaferr. A hétvégi találkozóról Imre Vilmos vezetőedző nyilatkozott.

Csapatsiker Újvárosban
Kiváló teljesítményt nyújtva, gyakorlatilag már az első mérkőzésen eldöntötte a továbbjutást a Dunaferr NK az EHF-kupa harmadik fordulójában. Pedig a tavalyról már jól ismert Rosztov Don gárdája bizakodva, a bravúr reményében érkezett a Dunaferr Sportcsarnokba, de az orosz csapatnak hamar be kellett látnia, hogy nincs esélye a támadásban és védekezésben is sokkal jobb teljesítményt nyújtó piros-fehérek ellen.

Igenis szép győzelem

A lányok nem sokat pihenhettek a szombati siker óta, hiszen hétfő délután már újra edzésbe álltak Ferlingék, akik csütörtökön még a Csömör elleni Magyar Kupa-találkozón lépnek pályára, majd vasárnap, magyar idő szerint délután három órától harcolhatják ki a továbbjutást az EHF-kupában. A tegnapi edzés előtt Imre Vilmos vezetőedző tekintett vissza a hétvégi találkozóra, s elevenítette fel annak kulcspillanatait.A fiatal dunaújvárosi szakember természetesen elégedett volt a mutatott játékkal és eredménnyel, azzal viszont kevésbé, hogy többen is voltak olyanok, akik nem a győzelemnek örültek, hanem a tizennégy gólos előny leadása miatt bosszankodtak.
"Nagyon jó eredménynek tartom ezt a tízgólos győzelmet, melyet látatlanban is elfogadtam volna. Éppen ezért nem tudok igazán mit kezdeni és azonosulni azokkal a kritikákkal, melyek azt követően érték a csapatot, hogy az utolsó tíz percet négy góllal elveszítettük. Úgy gondolom, hogy a mutatott játékunk sokkal inkább dicséretet érdemel, hiszen olyan eredményt értünk el, mellyel nagyon közel került számunkra a továbbjutás lehetősége, annak ellenére is, hogy tudjuk nem vár ránk könnyű meccs Rosztovban".

Mindenki hozzátett

Imre Vilmos vezetőedző természetesen kitért együttese teljesítményére is, melyről csupa jót tudott elmondani, különösen azért, mert támadásban és védekezésben is sikerült megvalósítani az elképzelt taktikát.
"Nagyon jó szellemben kezdtük a találkozót, s bár egy ideig tartotta velünk a lépést a rosztovi gárda, egyenletes, jó teljesítményt nyújtva tudtunk elhúzni ellenfelünktől. Ebben nagy szerepe volt a Laluska-Ferling-Mörtel támadótriónak, valamint kiváló védelmünknek, mely alig engedte levegőhöz jutni a vendégeket. Biztosak voltunk abban, hogy ha sikerül előnyt szereznünk, akkor a vendégek megbontják a zártabb védekezésüket, s miután ezt megtették, a szélsőbefutásokkal, illetve Borbás Rita kiváló lefordulásaival tudtuk tovább növelni vezetésünket. A kapuban Ungureanu parádézott, s ahogy eddig, ezúttal is nagyon stabil teljesítményt nyújtott, pont az ötven százalékát hatástalanította az oroszok próbálkozásainak".

Taktikából is jeles

A csapat vezetőedzője nem csak az egyéni teljesítményekkel lehetett elégedett, de mint azt elárulta, az elképzelt taktikát is maradéktalanul betartották tanítványai.
"Nagyon fontos eleme volt a játékunknak az, hogy ne akarjuk pillanatok alatt megnyerni a mérkőzést. A rohanás, az ram diktálása nálam nem egyenlő a kapkodással, s ezt is sikerült megvalósítani. Fokozatosan léptünk meg ellenfelünktől, s egészen ötvenöt percig nem mentünk bele abba, hogy fejetlenül, különösebb gondolkodás nélkül játsszunk. Ennek is köszönhetően sikerült tizennégy góllal vezetnünk, s bár az utolsó percek valóban sikerülhettek volna jobban, az adok-kapok játékot egyértelműen annak tulajdonítom, hogy óriási előnnyel vezettünk már ekkor".
Mint azt megtudtuk, idegenben sem számít óriási nagy meglepetésre az ellenféltől a csapat mestere, s ahogy Imre Vilmos fogalmazott: taktikus, okos játékkal, Rosztovból is győzelemmel térhet haza az együttes.
"Úgy vélem, hogy tízgólos hátránya tudatában valamivel bátrabb játékot kell felvállalnia ellenfelünknek, azaz el tudom képzelni, hogy nagyon korán megnyitják a védekezésüket, netán emberfogással próbálják meg lerövidíteni, megakadályozni támadásainkat. Ez lehet ugyanis az egyetlen esélyük, ám úgy vélem, hogy ha azt a tudatos és okos játékot játsszuk, mely egyre inkább jellemző a csapatra, akkor nem lehet gond a továbbjutás kivívása. Az biztos, hogy nem vár ránk könnyű mérkőzés, ám mi nem az előny őrzéséért utazunk el Rosztovba, hanem azért, hogy kettős győzelemmel jussunk tovább, s ha az itthoni teljesítményünket meg tudjuk ismételni, akkor ezzel nem is lehet gond".

Forrás: dferrhandball.com

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi