DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYKVsqk4' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST A sebesség döntő lehet | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A sebesség döntő lehet

2007. november 3. 7:49

Szombaton 18 órai kezdettel mérkőzik meg a Dunaferr nőikézilabda-csapata idehaza a Don Rosztov együttesével az EHF-kupában. Egy hét múlva a Don-parti városban lesz a visszavágó.

A sebesség döntő lehet
Sirina Irina, aki a legbennfentesebb ebben a párharcban - mint egykori rosztovi főiskolás - most valamelyest erősebbnek tartja az ellenfelet, mint amilyen az volt januárban, amikor a Dunaferr mindkétszer legyőzte az orosz csapatot.
- A sok fiatalhoz próbálják a külföldön játszó idegenlégiósokat hazacsalogatni. Visszahoztak egy irányítót, szélsőt, egy átlövőt Podgoricából, jöt egy kapus külföldről, és megszerezték Görögországból Akszjonovot, aki annak idején jó nevű moszkvai edző volt.

- Tudomásom szerint látták őket játszani videón. Milyen akkor ez a Rosztov?
- A horvátok, a Trogír csapata elleni mérkőzésüket láttuk, és feltűnt, hogy sok hibával kézilabdáztak. Számomra úgy látszik, hogy az új szakvezető még nem tudta teljesen összerakni a csapatát.

- És mint egykori kapus, mit tapasztalt a felvételen?
- Három kapust szerepeltetnek, de egyik sem brillírozott. Ami feltűnt, keményen játszanak, a szélsőjátékosok gyakran betörésekkel próbálkoznak. De ha már kapusként kérdezett elmondom, hogy megnyugtató Ungureanu, Knezovics és Hoffmann jó formája. Az ő kifogástalan játékuk - a jó reflex, a gyorsaság, a védőfallal a legjobb kapcsolat - nyerő lehet számunkra.

Imre Vilmos szakvezetőtől először afelől érdeklődtem: vajon mi az, amit a derecskei mérkőzésről átmentene a mai nemzetközi találkozóra?
- Sok mindent. Elsősorban a stabil védekezésünket. Nagyon sok ütközéssel elvettük a derecskei csapat erejét. Igazi, egységes csapatként játszottunk. A tempón azért még lehet gyorsítani.

- Ebben várható előny a Dunaferr számára a mai kupamérkőzésen is?
- Magas, nagy testű, erős játékosokból áll a Rosztov. Az én játékosaim gyorsabbak, s valóban a sebesség számunkra nagyon fontos. Veszélyesek az ellenfél szélsői, tehát vissza kell rohanni, és ellenük is pontosan kell védekezni. Óvatos optimizmussal várom a találkozót, s várom a szurkolóinkat, a buzdításukat.

Ferling Bernadett szerint már a mai találkozón olyan előnyt kell szerezni, ami biztosítéka a továbbjutásnak.
- Legalább is erre fogunk törekedni. A hangulatunk nagyon jó. Egyre jobban fejlődünk védekezésben, támadásban. Nagyon bizakodunk.

A Loki is hadba száll
Ismét a Don partjára utaznak

Forrás: Dunaújvárosi Hírlap

További hírek