Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Zsiga: Hiszek a csodában!

2007. november 2. 11:50 © handball.hu

Vasárnap a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek második fordulójában a háromgólos vereséggel nyitó Ferencváros otthonába a Viborgot múlt héten legyőző román C.S. "Oltchim" Rm. Valcea gárdája látogat. A mérkőzés esélyeiről a Fradi vezetőedzőjét, Zsiga Gyulát faggattuk.

Zsiga: Hiszek a csodában!
handball.hu: Vasárnap Európa egyik legjobb klubcsapatát, a Valceát fogadjátok. Hogyan készültetek? Volt valami különleges taktika?
Zsiga Gyula: Minden egyes csapatnak megpróbáljuk megkeresni azokat a hibapontjait, amit adott esetben a támadójátékunkkal felismerhetővé tudunk tenni, és ráerősíthetünk. Meg kell, hogy mondjam, hogy a románok esetében nagyon kevés ilyet találtunk. Remek játékosokból álló, összeszokott csapatról van szó, mely zömében a két évvel ezelőtti vb-ezüstérmes román válogatottra épül. Tulajdonképpen ezek azok a pontok, amik hibaként is felléphetnek adott esetben, ha egy jó képességű csapat ellen játszanak. Minden azon múlik, hogy az ellenfél az előkészítések folyamán úgy fel tudja ezeket a hibapontokat saját maga számára erősíteni, hogy ezekből ténylegesen gólhelyzet alakulhat ki. Azonban mi sajnos nem rendelkezünk olyan nemzetközi rutinnal bíró játékosállománnyal, amitől mindez elvárható lenne. A Podgorica ellen döntő többségében sikerült a helyzeteinket kialakítani, viszont azok kihasználása hagyott még kívánnivalót maga után. Mindazonáltal nagyon-nagyon remélem, hogy védekezésben sikerül ezt az iszonyatosan erős, jó fizikumú csapatot egy az egyben megtartani. Ez a másik olyan eleme a mérkőzésnek, ahol mentálisan kell valahonnan feltétlenül plusz energiákat szerezni a lányoknak.

handball.hu: Hallhattuk, hogy az ellenfél több alapembere is sérüléssel bajlódik. Ezt mennyire tudja a Fradi kihasználni?
Zsiga: Megkaptam a felvételt a legutóbbi, Viborg elleni mérkőzésükről. Azon a találkozón Maier játszott Ardean helyett balszélen, aki a legutóbbi Magyarország - Románia mérkőzésen jobbkezes jobbszélsőként lépett pályára. Ahogy láttam, balszélen is nagyon ügyes, csapatának igazi alapembere. Gacu egyfajta hiánypontot jelent, de Bese a magasságával, átlövőerejével igazi klasszis, már a debreceni tornán is ő szerepelt irányítóként, és láhattuk, milyen kiváló helyzetfelismerő-képességgel rendelkezik. Stanca hihetetlenül jó beálló, akit társai folyamatosan tömnek labdákkal. Annyira én nem érzékelten azokat a hiányosságokat, amiket Tadici úr emlegetett, hiszen a csapata így is rettenetesen erős. A labda gömbölyű, így biztos vagyok benne, hogy ha egymás után hatszor játszanánk egymás ellen, abból ötször biztosan ők győznének, de talán az az egy, majd vasárnap... Én hiszek a csodában, bízom benne, hogy valami történhet!

handball.hu: Mit gondolsz, mi kellhet a sikerhez?
Zsiga: A románoknak nagyon gyenge napot kellene kifogniuk, nekünk pedig nagyon jót ahhoz, hogy ezek az esélyek megnövekedjenek. Minden előfordulhat. Külön egy-egy emberre nem tudunk készülni, hiszen minden mezőnyjátékosuk nagyon tudja a dolgát. Nem mellesleg a kapusuk is világklasszis. Egyedül a hazai pálya előnye, a szurkolóink biztatása lehet olyan jótékony hatással, ami felnagyítja belülről a lányokat, vagy egy olyan teljesítményre próbálja őket sarkallni, ami az ő tudásuknak a legjavát adja.

handball.hu: A múlt heti rengeteg kihagyott büntetőt követően tudtatok javítani lövőszázalékotokon?
Zsiga: Minden edzést követően gyakoroltuk, illetve különböző feladatokat találtunk ki, melyek segítségével pontosíthattuk lövéseinket. Elhívtuk Lepsényi Sanyit, a Fradi férficsapatának kapusát, aki nagyon magas, hosszú végtagokkal, és az ő segítségével próbálhatták a lányok rögzíteni lövéseik hatékonyságát. Bízom benne, hogy előbb-utóbb ebből a fóbiából is ki fog nőni a csapat.

Tadici: Bizakodunk, de nem lesz könnyű

handball.hu (bee)

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi