Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Tóth Tímea: A BL-győzelemért dolgozunk

2007. október 29. 15:24 © handball.hu

A hétvégén a végső diadalra törekvő Hypo is megkezdte a Bajnokok Ligája küzdelmeit. A magyarokkal felálló osztrákok először a Lada otthonába látogattak, ahol kétgólos győzelmet arattak. A vendégek legjobbja a tizenkét találatig jutó Tóth Tímea volt, aki a handball.hu-nak arról mesélt, már nagyon ki volt éhezve az ilyen kiélezett találkozókra.

"Sopi" tizenkettőt vágott  az oroszoknak
"Sopi" tizenkettőt vágott
az oroszoknak
handball.hu: Hogy érzed magad a Hyponál? Bizonyára sokat jelent, hogy nem egymagadban kellett egy másik országba költöznöd!
Tóth Tímea: Számomra nagyon fontos, hogy hárman jöttünk, hiszen egyedül valószínűleg nem vágtam volna bele a légiós életbe. Az is létfontosságú, hogy továbbra is Németh Andrással dolgozhatok az olimpia előtti szakaszban, hiszen már hozzászoktam a Fradiban megszokott munkához. Itt csak a kézilabdára kell koncentrálnunk, mert minden adott ahhoz, hogy nyugalomban végezhessük a dolgunkat, tehát jól érezzük magunkat.

handball.hu: Mi a helyzet a Hypo többi játékosával? Azért velük is tartjátok a kapcsolatot?
Tóth: Nyitunk feléjük is. Bár ebből a szempontból nekem a legnehezebb, hiszen én beszélem legkevésbé a németet. Ennek ellenére ugyanúgy tudunk velük is nevetni, viccelődni. Épp most érkeztünk haza a Lada elleni derbi után Oroszországból, ami szintén jó kis túra volt. Amíg a vezetők a repülőtéren intézték a csomagjainkat, a csapat egy kis sétát tett a Vörös Téren. Annak ellenére, hogy már hulla fáradtak voltunk, kiválóan szórakoztunk. Most is azt éreztem, hogy jól együtt van a gárda, és ez nagyon tetszik nekem. Már az első napon szeretettel fogadtak bennünket, és azóta is csak azt látom, hogy egy célért, a Bajnokok Ligája-győzelemért dolgozunk. Mindenki tudja, hogy ezért van itt, és ez hamar jó közösséget formált. Ez pedig - a többiek elmondása szerint – eddig nem volt ennyire jellemző a Hypora. A változás talán Andrásnak is köszönhető, aki megköveteli az összetartást.

handball.hu: Gondolom, akkor már nagyon vártad az első Bajnokok Ligája-találkozót...
Tóth: Rengeteg időt, három hónapot dolgoztunk együtt, úgyhogy már nagyon ki voltam éhezve az ilyen kiélezett találkozókra. Ahhoz, hogy a BL-t megnyerjük, mindig maximumot kell teljesítenünk, és mivel az erőnlétünkkel nincs probléma, már „csak” a fejünket használva kell ezeken a mérkőzéseken pályára lépnünk. Ehhez persze adottak a kiváló képességű társak.

handball.hu: Mennyire tudtok felpörögni az osztrák bajnokságban a BL-re?
Tóth: A többnyire harminc góllal záruló bajnoki találkozók nem megfelelőek a gyakorlásra, úgyhogy fiúkkal szoktunk gyakorolni. A Lada-meccs előtti csütörtökön például junior válogatott srácokkal csaptunk össze. Ezek azért komoly, jó iramú találkozók, ahol már lehet érezni, hogy mire leszünk képesek az „éles bevetésen”.

handball.hu: Azért a nyári felkészülés során komolyabb ellenfelekkel is szembenéztetek.
Tóth: Igen, ebbe a hosszú időszakba könnyen bele tudtunk építeni komolyabb gárdák elleni meccseket is. A Ljubljanával például többször találkoztunk a felkészülés alatt, mivel ők is a mi cipőnkben járnak, hiszen a szlovén bajnokság sem erős, akárcsak az osztrák. Rajtuk kívül azért még leendő BL-csoport ellenfelünkkel, a Szkopjéval is megmérkőztünk.

handball.hu: A Kometalon és a Ladán kívül még a Larvikkal játszotok a C-csoportban. Hogy értékeled az erőviszonyokat?
Tóth: Nem mondanám könnyű csoportnak. Már a hétvégi, oroszok elleni összecsapásra is nagy várakozással készültem, mert nem tudtam pontosan, mire lehetünk képesek. Az viszont, hogy a Lada otthonában győzni tudtunk, örömre adhat okot, a végelszámolásnál pedig igen sokat fog jelenteni a két megszerzett pont. Én mindenképp csoportelsőnek várom a Hypot, és bízom benne, hogy az eredményeink igazolni fogják, hogy ez a reális elvárás.

handball.hu: Azért belefér az idődbe, hogy vissza-visszatekints előző csapatodra?
Tóth: Bár nagyon már fáradt voltam, de a Bet and Win honlapján nyomon követtem a Fradi Buducnost elleni találkozójának alakulását, közben pedig a Ferencváros internetes fórumait is olvasgattam. Épp a handball.hu-n figyeltem fel rá, hogy a tizenkettőből mindössze négy hétméterest sikerült értékesíteniük a lányoknak és egyszerűen nem akartam elhinni! Elég sokszor játszottunk a Podgorica ellen, ezek alapján pedig mindenképpen azt vártam, hogy a Fradi le tudja őket győzni akár idegenben is. Ez pedig csak a büntetőkön múlt, hiszen lehet hetest elhibázni, de ennyit azért nem. A Fradi-szurkolókkal kapcsolatban pedig remélem, hogy sokan eljönnek, és szurkolnak majd nekünk a szombati Hypo - Larvik rangadón!

Tóth-gólparádé Toljattiban
Kettős Hypo-siker Ljubljanában
Tóth Timiék tornát nyertek
Hypo-Krim: 2-0
A Hypoé a Sika-kupa

handball.hu (bee)

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi