DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY1UnwaU' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Zsiga: Csak Pastrovicsot tudom kiemelni | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Zsiga: Csak Pastrovicsot tudom kiemelni

2007. október 28. 15:14 © handball.hu

Egy nappal a Ferencváros első idei Bajnokok Ligája mérkőzése után kerestük meg a magyarok vezetőedzőjét, Zsiga Gyulát. Többek között arra is kíváncsiak voltunk, mi lehetett az oka a nyolc kihagyott hétméteresnek. A szakember a vereség ellenére nem keseredett el, hiszen úgy véli, a háromgólos különbség még jól jöhet a végelszámolásnál.

Zsiga: Csak Pastrovicsot tudom kiemelni
handball.hu: A huszonkét kapott gól azt sejteti, hogy nem a védekezéssel voltak gondok a Buducnost ellen...
Zsiga Gyula: Sajnos a támadójátékunk nem úgy sikerült, ahogy azt előzetesen elterveztük. Nem a mozgások előkészítésével volt a probléma, hanem inkább a befejezésekkel, ami legfőképp a ziccerek kimaradásában, illetve a szélsőjátéknál tornyosodott ki. Lehet, hogy kisodródva, emberrel a nyakunkban el se kellett volna vállalnunk az ilyen helyzeteket. Amitől tartottam, az beigazolódott: két fiatal átlövőnk, Zácsik és Soós főképp a mérkőzés elején nagyon visszafogottan, bátortalanul kézilabdázott.

handball.hu: Minek köszönhető a megtorpanásuk?
Zsiga: Talán a hatalmas nézőszám és az unszimpatikus szurkolás is rátett egy lapáttal, megfogta a lányokat. Tíz-tizenkét percet követően cserélnem kellett, ezután kicsit stabilizálni tudtuk a támadásainkat. A védekezésünk a kisebb hibáktól eltekintve végig jól funkcionált. A kapusteljesítmény az első félidőben sem volt rossz, a második játékrészben, amikor Pastrovics beállt, pedig kifejezetten jó volt, hiszen ő ziccereket fogott, és ötven százalék körül teljesített.

handball.hu: Tizenkettőből mindössze négy hétméterest sikerült értékesíteni, ami elképesztő számadat!
Zsiga: Ez az, ami megmagyarázhatatlan. Most már ez a második olyan mérkőzésünk, amikor nagyon sanyarú helyzetbe kerülünk a kihagyott büntetők miatt. Úgy látszik, hogy ez valami olyan különleges szakma, amelyre mestereket kell képeznünk, amellyel külön kell foglalkoznunk edzéseken, és azon kívül is. Nem állítom, hogy jól játszottunk, de ha a heteseknek csak az ötven százalékát belőjük, akkor már öt góllal nyerünk, úgyhogy egyértelműen ebben látom a vereségünk okát.

handball.hu: A mérkőzés előtt érkeztetek Podgoricába. Ha egy nappal korábbra időzítitek az utazást, talán nagyobb lett volna a koncentráció?
Zsiga: Akkor előttünk állt volna egy teljes nap. Ha mondjuk Rómába érkeztünk volna, elképzelhetőnek tartom, hogy hasznosan el tudtuk volna tölteni azt az időt. Az is köztudott, hogy anyagilag nem vagyunk túl jól elengedve ahhoz, hogy ezt meg tudjuk oldani. A különrepülőhöz is új szponzorokat kellett találnunk. A mérkőzés előtt így is volt majdnem három és fél óránk, amikor a lányok egy kényelmes szállodában pihenhettek. Ezzel az erővel az esti kezdést is felhozhatjuk példának, vagy azt, hogy a szurkolók mogyorókkal dobáltak minket, mintha egy majomketrec előtt lettek volna.

handball.hu: A jegyzőkönyvben is feltűnő volt, hogy az öt találatig jutó Juhász mellett a többiek neve mellett alig látni gólokat...
Zsiga: Ő is kihagyott két-három hetest és ziccert, Kovacsicz is rengeteg helyzetet puskázott el, Zácsik a második félidőben lőtte három gólját, az első játékrészben nem igazán találta el a kaput. Soós és Németh, tehát a jobboldali átlövőink nem szereztek gólt, ez borzasztóan hiányzott. Szucsánszki szintén nem volt kimagasló formában, olyan sávokat lőtt, olyan szituációkat vállalt el, ami nem volt hasznos. Ellenfelünk két kapusát pedig naggyá tettük. Győzni mentünk Podgoricába, de sajnos Pastrovicson kívül egyetlen olyan játékost sem tudok mondani, aki önmagához képest a maximumot nyújtotta volna.

handball.hu: Egy vereség soha nem jön jól, de ha azt nézzük, hogy csak három gólos a differencia, az biztató lehet a csoport végkimenetele szempontjából.
Zsiga: Úgy gondolom, hogy a másik két csapat, a Viborg és a Valcea sokkal jobb bármelyikünknél. Ez a papírforma szerint azt jelenti, hogy a Buducnost nem fog nyerni több mérkőzést se otthon, se idegenben. Így pedig a visszavágó, a Ferencváros – Buducnost találkozó fog a csoport harmadik helyéről, azaz a KEK-indulás jogáról dönteni. Ha a Vilcea és a Viborg komolyan nekifut az első hely megszerzésének, akkor nekünk csak a bravúrok és a morzsák maradnak. Ezzel nem becsülöm le a mi lányainkat, akikről hiszem, hogy hazai pályán bármire képesek, hiszen otthon sokkal jobbak vagyunk, mint idegenben. A kérdés csak az, hogy ez mire lesz elég.

Büntetőkből elégséges

handball.hu (bee)

További hírek