Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Zsiga: Nem kellett mesterséges motiváció

2007. október 25. 6:32 © handball.hu

Nincs könnyű helyzetben a Budapest Bank-FTC, hiszen a Bajnokok Ligája küzdelmeit a cseppet sem könnyű D-csoportban kezdi meg. Vetélytársai a dán Viborg és a román Valcea mellett az a montenegrói Buducnost, amelyhez a magyar bajnok mindjárt az első körben látogat. A gárda vezetőedzőjénél, Zsiga Gyulánál érdeklődtük, lehet-e esélye csapatának az idegenbeli pontszerzésre.

Zsiga: Nem kellett mesterséges motiváció
handball.hu: Szerdán felkészülési mérkőzést játszottatok a PLER serdülő fiúcsapatával. Mi volt a benyomásod?
Zsiga Gyula: Legutóbb döntetlent értünk el ellenük, most viszont tíz góllal mi nyertünk, tehát látok előrelépést. A legfontosabb most az volt, hogy azokat a támadástechnikai elemeket nagyrészt sikeresen gyakoroltuk ellenük, amelyeket majd hétvégén alkalmazunk a Bajnokok Ligája-találkozón. A nyilvánvaló testalkati és mozgásdinamikai különbség az egy-egy elleni védekezésnél persze kiütközött.

handball.hu: A Bajnokok Ligája „D” csoportjában olyan nagyágyúkkal néztek majd szembe, mint a Viborg, vagy a Valcea. Első ellenfeletekkel, a Buducnosttal szemben viszont van esély akár az idegenbeli győzelemre is?
Zsiga: Igen motiváltan készülünk a számunkra igen fontos hétvégi Bajnokok-Ligája mérkőzésre. Abban az esetben, ha a két fiatal átlövőnk, Zácsik Szandra és Soós Viktória akkor sem bátortalanodik el, ha nem sikerül az első lövése, akkor van sanszunk. Ha Szucsánszki a válogatottban mutatott szervezőképes, gólerős játékát tudja hozni, az mindenképp segíteni fog. A két beállónkkal eddig sem volt probléma, a két szélsőnkre pedig egész héten fontos feladatokat bíztam: nemcsak a labdafelhozatalban, hanem a felállt fal elleni befejezésben, illetve szervezésben is aktívan részt vettek. Bízom benne, hogy a csapat ki is használja majd őket, és nem csak „adogatógépként” számít majd rájuk. Ez azért is rendkívül fontos lesz, mert ellenfelünk védekezése erre lehetőséget ad. Van keresnivalónk abban az esetben, ha jó teljesítményt nyújtunk, és alkalmazkodni tudunk a kinti környezethez, a hatalmas hangulathoz.

handball.hu: Köztudott, hogy rengeteg felvételt be szoktál szerezni leendő ellenfeletekről. A Buducnostról mi a véleményed ezek alapján?
Zsiga: Négy-öt olyan egy hónapnál régebbi mérkőzésüket láttam, amelyen Magyarországon és Kaproncán szerepeltek. Bízom benne, hogy ez alatt az idő alatt nem változott a stílusuk. Egy hasonlóan fiatal csapatról van szó, mint a Ferencváros. Tiselj kollegám hozzám hasonlóan hároméves ciklusban gondolkodik, ami annyit jelent, hogy ő is ennyi időt kért a vezetéstől, hogy olyan csapatot próbáljon formálni a Buducnostból, mint anno a Podgorica, amely meghatározó együttese volt az európai kézilabdázásnak. Az idősebb játékosok közül a balszélső Radovic maradt náluk, aki irányítóként is szerepel. A ’85-ös születésű balszélső, Jovanovic igen erőteljes, meghatározó játékos.

handball.hu: Még a Pannon-kupán sérült meg Kovacsicz Mónika. Hogy érzi most magát?
Zsiga: Örömteli hír, hogy Mónika egészséges, válogatottban szerzett sérülését hamar kiheverte. Kicsit szomorúbb tény, hogy Ilyés Annamária tíz napot kihagyott, és csak szerdán – beinjekciózott lábbal – tudta vállalni a délelőtti lövőedzést, illetve a délutáni felkészülési mérkőzést. Nagy fájdalmai vannak, hiszen meszesedés van a bokájában.

handball.hu: A kezdeti botladozás után úgy tűnik, magára talált a Ferencváros a magyar bajnokságban. Ez jó ómen lehet a Bajnokok Ligája startra?
Zsiga: A megérzéseim jók. Nagyon bízom benne, hogy a BL kezdetével egy olyan periódus kezdődik, amely előre fog mutatni, még ha nem is aratunk minden mérkőzésen parádés győzelmet. Négy olyan találkozó következik, ahol játékosaim pallérozhatják a tudásukat, ahol a nemzetközi mezőnyben mutathatják meg, mit tudnak. Meggyőződésem, hogy azokat a fiatalokat, akik itthon már eddig sokat tettek le az asztalra, fel fogja dobni ez a négy „bemutatkozó” mérkőzés, hiszen a világ legjobb klubcsapatai ellen léphetnek pályára. A lányokon érzem, hogy ezt ők is így gondolják, hiszen semmiféle mesterséges motivációt nem kellett alkalmaznom, mivel egész héten nagyon elszántan edzettek.

Zsiga: Vissza kellett hozni a hitünket

handball.hu (bee)

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi