DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYTjLCHY' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Győzni kell a kupában (is) | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Győzni kell a kupában (is)

2007. október 4. 8:31

Nem sokat tud ellenfeléről, és kisebb nehézségekkel is meg kell küzdenie, de csak a győzelem és a továbbjutás elfogadható eredmény a Dunaferr NK női kézilabda-csapata számára a hétvégi EHF-párharc során, melyről Imre Vilmos nyilatkozott a Dunaújváros Online-nak.

Győzni kell a kupában (is)
Hosszú idő telt már el a Dunaferr NK női kézilabdázóinak Hódmezővásárhely ellen aratott fölényes győzelme óta, így volt ideje a csapatnak arra, hogy megfelelően felkészüljön a pénteki, illetve a szombati kihívásra: az együttes az EHF Kupában az azeri Baku ellen lép pástra – mindkétszer a Dunaferr Sportcsartnokban.

Sötét ló

A Dunaferr a második fordulóban kapcsolódik be a kupasorozat küzdelmeibe, s mint azt Imre Vilmos vezetőedző érdeklődésünkre kifejtette, verhetőnek tűnő ellenféllel hozta össze a szerencse. Az azeri HC Garadag Baku gárdája egyáltalán nem tartozik a világverő csapatok közé, ezzel együtt csapatunk nagyon komolyan, ellenfelét nem lenézve készül a hétvégi párharcra, árulta el a DO-nak a vezetőedző:
"Igazság szerint megnehezítette a felkészülést, hogy nem sok információt tudtunk beszerezni az ellenfélről – ugyanakkor ez a tényező könnyebbséget is adott: csak a saját játékunkkal, saját tempónkkal kell törődni pénteken és szombaton – és majd kiderül, mire lesz elég. Az biztos azonban, hogy hiába számítanak az azeriek "sötét lónak" a kupasorozat mezőnyében, s hiába vagyunk egyértelműen mi a két mérkőzés esélyesei, nem becsüljük le őket. Már csak azért sem, mert ha már a vezetőségünk segítségével mindkét mérkőzést hazai pályán játszhatjuk, kötelező lesz maximális odaadással és jó játékkal meghálálni a kilátogató drukkerek, a hűséges Dunaferr-közönség bizalmát".

Imre Vilmos a DO kérdésére megerősítette: mindenképpen harcos, kemény, határozott játékot vár a lányaitól – és ha csapata eredményesen alkalmazza például a Hódmezővásárhely elleni taktikát, nem lehet gond a továbbjutás kivívása.

Két győzelem kötelező

Az együttes szakmai irányítója ugyanakkor elárulta, nem a legjobb előjelekkel várják a pénteken délután hat órakor, míg szombaton öt órától kezdődő csatát. Ugyanakkor nyomatékosította, a nehézségek ellenére sem lehet más céljuk, mint a továbbjutás kivívása – mégpedig kettős győzelemmel:
"Sajnos Borbás Rita bokasérülése még nem jött teljesen rendbe, ráadásul Balogh Barbara kötőhártya gyulladással küszködik, így még az is elképzelhető, hogy kényszerbeállóssal kell lejátszanunk mindkét mérkőzést. Bármilyen felállásban is vágunk azonban neki a kupacsatának, csak a kettős győzelemmel megszerzett továbbjutás lehet a kitűzött célunk. Megadatik, hogy az első meccset otthon, míg a másodikat itthon játszhatjuk, így mindkét mérkőzésen biztos győzelmet várok el a csapattól. Szinte semmit nem tudunk ellenfelünkről, de ettől még a céljaink nem változnak, s a Hódmezővásárhely elleni jó játék megismétlését várom a lányoktól. Abban biztos vagyok, hogy a hozzáállásunkkal nem lesz semmilyen baj, nem kezeljük le a Baku csapatát, hiszen nem szeretnénk kellemetlen meglepetést szerezni szurkolóinknak és vezetőinknek sem".

Forrás: Dunaújváros Online

További hírek